chcel by som vás touto cestu poprosiť o pomoc. Mladé dievča, kamarátka, bajkerka, členka ČeMBy aj SloMBy Janka Šplíchalová momentálne boluje o život v bratislavskej nemocnici na Antolskej s leukémiou. Aby prežila potrebuje každodenné transfúzie krvi skupiny B+. Preto by som chcel osloviť vhodných darcov a poprosiť ich o pomoc. Celú akciu koordinuje Lucia Koprivňanská (dúfam, že som nepoplietol priezvisko) na tel. čísle 0903 910 435. Ďakujem vám vopred za pomoc, verím, že sa nájdu ochotní darcovia...
p.s. táto správa naozaj nie je fake, Janku osobne poznám a možno aj niektorí z vás mali možnosť sa s ňou stretnúť na veľtrhu Bike Brno na stánku SloMBy.
posledný komentár: 25. 7. 2017 o 15:46
Ak je Rh pozit. môže dostať aj Rh negat.
Kua, ja mám správnu skupinu a nesprávnu anamnézu...
Či treba takýto odber bude vedieť najlepšie spomínaná Lucia.
Škoda som AB+ a bol som nedávno na odbere. Držím prsty nech sa jej podarí tento boj vyhrať.
To Lapierre: ide o plazmaferézu. Trvá to asi hodinu (aspoň si oddýchnete
Pokúsim sa ukecať pár kamošov a šli by sme:)
nejaké informácie sú aj na cz fóre, myslím, že budú častejšie aktualizované ako tu.
ešte raz vďaka...
Krvinky sa totizto daju darovat castejsie ako krv:
http://primar.sme.sk/c/4116512/zakladne-druhy-odberov.html
Btw, ak sa daruju biele krvinky tak je snad jedno, aka je krvna skupina, ta plati pre cervene , nie ?
odbery pokračujú aj naďalej, zlepšila sa situácia ohľadom prvého vyšetrenia vhodnosti na odber, momentálne je možné toto vyšetrenie absolvovať okrem bratislavy aj v trenčíne a v brne. samotné odbery prebiehajú zatiaľ v bratislave (ako som už písal, ide o špeciálne odbery len bielych krviniek).
kontaktná osoba pre trenčín: Silvia Kyselicová, +421903681178, [email protected]
kontaktná osoba pre brno: Tomáš Šplíchal, +420776022463, [email protected]