Rovnako sa vsak da takyto kratsi prudky kopec aj vytlacit a ani to nie je o moc pomalsie a tepy su o nieco nizsie.
Otazka je co je lepsie - nezosadnut z biku, alebo zosadnut a tlacit? Pocul som rozne nazory, a zo skusenosti viem, ze dupanie je pre svaly viac unavne a tepy vystupia az na maximum, zosadnutie a tlacenie zase namaha svaly inym sposobom a psychicky demotivuje.
Aky je vas nazor?
posledný komentár: 29. 10. 2025 o 12:08
Napriek tomu vela ludi ma nazor ze aj na preteku treba vsetko vydupat inak sa neskor dostavia krce resp. ine problemy.
Nemam v tomto celkom jasno, ale podla mna krce pridu prave z toho prudkeho siloveho dupania do pedalov, co sa o nejakych 15-20km neskor moze prejavit ako krc.
Pokial sa ide pretek dlhsi ako 50km ide skor o vytrvalost ako o silu preto kazde nadmerne silove zatazenie produkuje vela laktatu a to je problem.
Vela zavazi aj vaha jazdca, ine watty sa do kopca produkuju ak vazim 90-100 kg aj s bikom a ine ked vazim o 20 menej.
Hore si oddychnem aj na pretekoch ak nevladzem, vytazne ambicie s mojim amorfnym telom nemam
u mna v podstate => ak je to rozbite alebo na slnku tak tlacit
aj ked mam pocit ze pri tlaceni mi tepy vyskocia viac ako v sedle...
aj smerom dole je to masaker
Ja som na tom rovnako. Na normálnych výjazdoch sú brutál stojky príjemmné spestrenie a výzva a na maratónoch sa snažím odjazdiť v pedáloch čo sa dá, lebo pri tlačení chytám kŕče.