Kategórie
Bike-techRok 202X - kovbojka s bicyklami? # MTB # horský bicykel # výber bicykla # nákup bicykla # skúsenosti # poradenstvo # diskusia # cenový limit
posledný komentár: 12. 4. 2019 o 21:04
-6% Rock Machine Catherine 70 27 dámsky bicykel, modrá/strieborná/ružová
659 €
-6%
MOC 699 €
Akcia -26% Rock Machine Blizz TRL 40-29 LTD bicykel, matte khaki/neon orange/black
od 919 €
-26%
MOC 1 389 €
Akcia -13% Rock Machine Blizz TRL 50-29 bicykel, matte black/grey
od 1 049 €
-13%
MOC 1 539 €
Novinka CTM RAMBLER 3.0 29 bicykel, matná sivomodrá/lesklá čierna
649 €
MOC 769 €
-6% SR SUNTOUR XCR Air LO-R- 26" odpružená vidlica, 100 mm, L:187 mm (OEM)
161 €
-6%
MOC 189 €
savings RockShox PIKE DJ 26" odpružená vidlica, 100 mm, offset 40 mm, červená
769 €
savings
MOC 1 129 €
-6% SR SUNTOUR RAIDON-XC RLR DS 26" odpružená vidlica, 100 mm, OEM
259 €
-6%
MOC 306 €
savings RockShox Pike DJ Solo Air 26" odpružená vidlica, 100 mm
759 €
savings
MOC 1 149 €
-6% SR SUNTOUR XCR Air LO-R- 26" odpružená vidlica, 100 mm, L:187 mm (OEM)
161 €
-6%
MOC 189 €
Ázijské automobilky sú dobrý príklad ako sa na patenty kašle..v 90-tych rokoch to boli tie posledné strašiaky a v súčasnosti honosné autá, ktoré sa cenovo rovnajú prémiovkám. Vlastný patentový prínos takmer nulový, všetko kopírovanie a vytvorenie zmesi Mercedes , BMW, Audi...
Celkom by ma aj zoznam takých patentov na cyklo komponentoch zaujímal...lebo napríklad ak by Shimano malo patentovanú brzdu na prehadzovači, tak to je skôr kazítko ako patent
Nie je to skôr kvôli voľnému trhu a lacnej pracovnej sile?
Pred koronou bol trh dostatočne nasýtený a dopyt mal skôr klesajúci trend. Preto asi nebol nik v reťazci pripravený na situáciu v 2020. Na druhej strane, nemám zatiaľ pocit nejakého bicyklového šialenstva. Ak si niekto kúpi pár tisícový bike na dva-tri mesiace v roku, je to len bublina ktorá splasne až sa zdvihnú ceny alebo nebude za čo nakupovať. Aj infraštruktúra je rovnaká ako pred koronou a počasie tiež žiadna sláva
Takže áno. Môže nastať stav, že sa "maistream" vráti k potulkám po obchodných domoch a všetky "impulzívne nákupy" skončia na bazári.
Pekny paradox, malych polozi velky dopyt, lebo sa im dielov neujde a nebudu mat co vyrabat/predavat.
Pokial si dobre spominam, takehoto stavu (ale v maloobchode) sa nedavno aj Turbi obaval.
Palo TT Asi jediný liek je spraviť z obchodu požičovňu. Aj Kellys tak začínal a aha...kam sa až dostali
Oplati sa vobec teraz nieco kupovat ? (budget 1000 eur)
Parametre: hardtail, vzduchova vidlica, lahky ram, dobra prehadzovacka/presmykovac
Inak hladal som nieco este minuly rok v lete, vtedy bol ten predajca tak zaneprazdneny ze ani neodpisal na mail s ponukou ako slubil a to som hladal aj nieco pre seba. Tak nejak sa mi zda ze moja 10 rocna Merida MATTS TFS 300-D je lepsie ako nieco co teraz kupim za tisic. (change my mind).
Len mi je luto ze manzelka jazdi na nejakom este starsom authore bez kotucovych brzd kde sa jej kazi prehadzovacka a ked si uz ako pracujuca osoba chce kupit dobry bicykel tak sa moze riadit parametrom (in stock).
https://www.mtbiker.sk/bazar/bicykle/horske-bicykle/pevne-a-hardtail
Oplati sa vobec teraz nieco kupovat ? (budget 1000 eur)
Parametre: hardtail, vzduchova vidlica, lahky ram, dobra prehadzovacka/presmykovac
čo toto: https://www.radon-bikes.de/mountainbike/hardtail/jealous-al/jealous-al-80-2021/
celkom fajn dodacia doba (v polke maja by mali naskladniť), nedávno som kamošovi objednával ZR team s dodaním o 6 týždnov a do mesiaca bol doma
Viem si predstavit, ze taky nemecky Bosch by mohol oprasit nejake svoje patenty a pozriet sa aj cyklosmerom.
Ale toto je vizia na 3 a viac rokov. Tento rok toho bude chybat vela.
ofiko stranky
https://www.microshift.com/en/product-category/mountain/
Viem si predstavit, ze taky nemecky Bosch by mohol oprasit nejake svoje patenty a pozriet sa aj cyklosmerom.
Ale toto je vizia na 3 a viac rokov. Tento rok toho bude chybat vela.
"presne pre" to sef Boschu par tyzdnov dozadu povedal ze firma sa bude zameriavat na svoje portfolio pre spalovacie motory a elektro vyvoj utlmi