ja to berem tak, ze na chodniku nemam nikdy prednost, ani pred autami a samozrejme ani pred chodcami. je to tak lepsie.
ked chcem prednost, tak idem po ceste.
Nemas na chodniku co robit = nemas mat prednost. Nie je na to dovod kedze tam nemas byt. Pri autach vychadzajucich z dvora treba byt stale na pozore. Vodic ta vidi az ked je celou kapotou na chodniku. Bezne je to 1/3 auta. Neostava mu nic ine, len dufat ze chodci sa uhnu a nikto dalsi po chodniku nepojde.
Dnes som bol v Brne a cestou spat, ako som vchadzal do obce Hustopece, kde je asi 700m od tabule obce kruhac, zazil velmi "zmysluplny" obiehaci manever. Nebol by to Slovak na sedmickovom bave, keby 300m pred kruhacom nezacal obiehat, navyse s premavkou v protismere...
Ja som dnes pred Povazskou Bystricou minal uz v tme a mrholeni postupne troch divnych cyklistov. A traja to uz nemoze byt nahoda...
1. Najprv jeden v protismere. Tak si hovorim, ze aspon vidi auta a ma prednu blikacku, tak ho je vidno. OK.
2. Neosvetleny ziletkar s defektom alebo inym problemom kracajuci v dazdi v pravotocivej zakrute na neosvetlenej okreske po pravej krajnici s bicyklom v ruke. Idiot asi nevie, ze chodci chodia v protismere, aby videli bliziace sa auta. Najlepsie je, ze si asi mysli, ze tie trapne reflexne prvky na obleceni funguju. Ano, hlavne v pravotocivej zakrute ked svetla smeruju von zo zakruty a este ked clovek ide za inym autom. Zbadal som ho mozno tak na 15-20 metrov. Cisty darca organov.
3. Kusok dalej na krajnici mimo obce neosvetlena cyklistka. Nieco kvazi reflexne som zbadal akurat na taske na zadnom nosici, ale odrazalo to svetlo podstatne horsie ako oblecenie toho darcu organov.
Odkaz pre tych neosvetlenych idiotov: Nedavno bola v Lidli sada peknych blikaciek za 4 eura. Tak kur\/a nechodte na jeden posraty obed a kupte si take. Mozno vam zachrania zivot.
V piatok som sa pripojil k jednej k mladej Kórejčanke, ktorá prišla do BA na bajku až z Paríža, na privítanie sme stretli vodiča jazdiaceho po cyklotrase a v zakázanom smere jazdy na petržalskej strane pod mostom SNP. Ja som mal pocit, že on si ani neuvedomoval, že ide nesprávne, proste suverénne cca 40 km/h aj napriek tomu, že oproti idú dvaja cyklisti. Akoby tam boli dva jazdné pruhy pre autá. Nechal som to tak z dôvodu že so mnou bola žena.
Jezus v tomto mas pravdu, tiez nechapem preco to ludia tak ignoruju, ved nejakych 5€ stoja blikacky aj vratane vesty, osobne by som na cestu nesiel bez blikaciek a reflexnej vesty, hlavne za zhorsenej viditelnosti, po kazdom vyjazde v noci kontrolujem baterie a raz mesacne ich menim alebo nabijam, vestu mam ak viem ze pridem po tme, pasiky nonstop
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ked chcem prednost, tak idem po ceste.
Nemaju tam co robit = nemaju prednost.
Ale to sa tak lahko posudit neda.
Ved co keby som ja chcel "zaparkovat bike na chodniku" v sulade s §52 odsekom 2 ?
1. Najprv jeden v protismere. Tak si hovorim, ze aspon vidi auta a ma prednu blikacku, tak ho je vidno. OK.
2. Neosvetleny ziletkar s defektom alebo inym problemom kracajuci v dazdi v pravotocivej zakrute na neosvetlenej okreske po pravej krajnici s bicyklom v ruke. Idiot asi nevie, ze chodci chodia v protismere, aby videli bliziace sa auta. Najlepsie je, ze si asi mysli, ze tie trapne reflexne prvky na obleceni funguju. Ano, hlavne v pravotocivej zakrute ked svetla smeruju von zo zakruty a este ked clovek ide za inym autom. Zbadal som ho mozno tak na 15-20 metrov. Cisty darca organov.
3. Kusok dalej na krajnici mimo obce neosvetlena cyklistka. Nieco kvazi reflexne som zbadal akurat na taske na zadnom nosici, ale odrazalo to svetlo podstatne horsie ako oblecenie toho darcu organov.
Odkaz pre tych neosvetlenych idiotov: Nedavno bola v Lidli sada peknych blikaciek za 4 eura. Tak kur\/a nechodte na jeden posraty obed a kupte si take. Mozno vam zachrania zivot.
ale inak mas recht, taki cyklisti su urcite viac darcovia organov, ako motorkari.
https://www.facebook.com/AtelierBike/videos/1660228354219230/
Skôr toto :
Bike Messenger Races (Multiple Cities)Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Kedysi som to obdivoval, ale dnes už nie.