Toto je klasika, byt tam cyklista, tak je po nom. Minule som siel do Sturca smerom z BB s 30kg bikom, ale nastastie som takychto nezazil, i ked som ich cakal.
Uz som ale zazil, ze oproti siel na stvorkolke jeden motor-kar a v zakrute ho svaclo do zvodidiel, nasledne ho asi 2 sekundy hadzalo po celej sirke cesty zlava doprava, a potom akoby nic, popri mne prefrcal fullspeed.
Pozdravujem cyklistu ktory vcera isiel cez certovicu na svojej cervenej fabii (MTBcko mu bolo vidno nalozene v kufri / na zadnych sedadlach) BB157FA
V myte pod dumbierom v mieste kde je zjazdovka je pruh v smere na Bystricu blokovany. A tento poloretard sa tak beskutocne ponahlal domov asi z vyjazdu a asi mu trebalo neskutocne SRAT lebo sa rozhodol uplne odignorovat fakt ze tam ma 30km/h znacku, a prekazku v pruhu a auto v protismere a proste on zastavovat nebude a poslal to do protismeru… starsi pan na ciernej tusim octavii to musel poslat na to rozdebane parkovisko a nastastie sa vratil len do svojho pruhu a nenapalil to do mna 🤦♂️
Inak brutalne si si pomohol ze? Ja som tam stal este dalsich 5 aut kym presli v protismere a aj tak som ti bol za prdelou v dalsej dedine 🤦♂️
Sem tam je rozumnejsie namiesto plynoveho pedalu skusit stlacit aj ten brzdovy, neboj sa, neboli to a tvoje ego to znesie…
A ten susen rusen co si si sparal ked som ta obiehal…normalne druhy Edko Chmelar..
Išiel som tade tiež predvčerom večer v danom smere (z Čertovice) a pred sebou som videl presne to isté - chlapík bez zásadného spomalenia obchádzal tú prekážku, aj keď oproti išli autá. Aj som si pomyslel, že prečo sa to asi stalo - je to de facto cesta propri okraji širokánskeho parkoviska a tak si možno ľudia myslia, že tí protiidúci (od Mýta) sa predsa majú kam vyhnúť, tak načo budem spomaľovať a dávať prednosť. Som presvedčený, že nehoda je tam otázkou najbližších dní.
A mimochodom, samozrejme že tá tridsiatka nie je za prekážkou ukončená ...
Ano ta 30km/h nema ukoncenie az po najblizsiu krizovatku 🤣 ale to neriesim, rychlost ma netrapi sam jazdim skor podla situacie a nie vyslovene podla znaciek.. ale hento bolo fakt na hulvata… (myslim ze tak 2/3 vodicov si tu 30tku ani nevsimnu) 🤣
Isiel som tadial v sobotu aj v pondelok aj vcera ale toto bol fak extrem, lebo toto nebolo tak ze by sa cierny este len blizil, a vodic fabie neodhadol vzdialenost… toto bolo vyslovene ze vodic oproti v ciernou sute musel beutalne stocit auto do toho parkoviska lebo tento mu to tam vyslal proste ze par metrov pred auto 🤦♂️
Keby chlapika na tom parkovisku zadkom usmykne este trosku viac ako ho usmyklo tam by smeroval rovno na moje dvere 🤦♂️
bolo, ale mňa by zaujímalo, či sa to ďalej riešilo. či už označením sa niekto ozval alebo to bolo podstupené vyššie. ale na to by nám mohla odpovedaˇť livush
videl som k tomu clanok na bulvari, uz neviem ci cas alebo topky.
Len skoda, ze v tom clanku bol vystvorcekovany ksicht toho vodica, a aj jeho ECV, ale to asi proste musia robit. Akurat potom to cele stratilo zmysel
Len pre doplnenie, ten somár porušil nielen ustanovenia ohľadom cyklistov a bezpečnosti ako takej, ale aj "Pri preprave živých zvierat nesmie byť ohrozená bezpečnosť vodiča a prepravovaných osôb, bezpečnosť prepravovaných zvierat ani bezpečnosť cestnej premávky." Tým psíkom v náručí spolujazdkyne boli porušené všetky štyri tie podmienky.
On predovšetkým úmyselne ohrozil inú osobu na zdraví, keby sa jej nebodaj niečo stalo, tak by sa tam neriešilo v prvom rade to, že to nespravil nechtiac, omylom alebo z nedbanlivosti ale naschvál, vedome a s cieľom ublížiť. Toto by ma zaujímalo.
Tento chlapik, co pravidelne parkuje pred branou (kedze aj Google StreetView ho tam odfotil) mi naposledy takto skrizil cestu. Kedze islo pred nim este ine auto, on sa bez smerovky na hulvata zrazu objavil v mojom smere jazdy, a tlacil sa na to jeho "parkovacie miesto" bez akejkolvek potreby mi dat prednost ako oprotiiducemu. Kedze som nerozumel, ze o co sa snazi, ja som sa prirodzene drzal vpravo, ale on sa tam tak natlacil, ze som ho musel obehnut vlavo. Asi sa bal, ze to auto za mnou mu zoberie jeho parkovaci flek alebo co...
Kto tento usek nepozna, tak ja som akurat naberal rychlost kedze som siel z vrcholku kopceku, a on prave presiel cez retarder, takze mal minimalnu rychlost, a boli sme od seba tak 10m ked sa rozhodol to tam zaparkovat.
Vraj na Dolnozemskej v BA smer most Apollo zrazilo auto dvoch cyklistov a cesta je neprejazdná. Som zvedavý, čo bolo vo veci a dúfam, že cyklistom sa nič vážne nestalo
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Uz som ale zazil, ze oproti siel na stvorkolke jeden motor-kar a v zakrute ho svaclo do zvodidiel, nasledne ho asi 2 sekundy hadzalo po celej sirke cesty zlava doprava, a potom akoby nic, popri mne prefrcal fullspeed.
V myte pod dumbierom v mieste kde je zjazdovka je pruh v smere na Bystricu blokovany. A tento poloretard sa tak beskutocne ponahlal domov asi z vyjazdu a asi mu trebalo neskutocne SRAT lebo sa rozhodol uplne odignorovat fakt ze tam ma 30km/h znacku, a prekazku v pruhu a auto v protismere a proste on zastavovat nebude a poslal to do protismeru… starsi pan na ciernej tusim octavii to musel poslat na to rozdebane parkovisko a nastastie sa vratil len do svojho pruhu a nenapalil to do mna 🤦♂️
Inak brutalne si si pomohol ze? Ja som tam stal este dalsich 5 aut kym presli v protismere a aj tak som ti bol za prdelou v dalsej dedine 🤦♂️
Sem tam je rozumnejsie namiesto plynoveho pedalu skusit stlacit aj ten brzdovy, neboj sa, neboli to a tvoje ego to znesie…
A ten susen rusen co si si sparal ked som ta obiehal…normalne druhy Edko Chmelar..
A mimochodom, samozrejme že tá tridsiatka nie je za prekážkou ukončená ...
Isiel som tadial v sobotu aj v pondelok aj vcera ale toto bol fak extrem, lebo toto nebolo tak ze by sa cierny este len blizil, a vodic fabie neodhadol vzdialenost… toto bolo vyslovene ze vodic oproti v ciernou sute musel beutalne stocit auto do toho parkoviska lebo tento mu to tam vyslal proste ze par metrov pred auto 🤦♂️
Keby chlapika na tom parkovisku zadkom usmykne este trosku viac ako ho usmyklo tam by smeroval rovno na moje dvere 🤦♂️
https://www.instagram.com/reel/C_sQlz0KIMZ/?igsh=MTlkdWY5OWI5MGZjdA%3D%3D&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3-DU6kuf_CF2Vh_hopjciJYikH-7CpNAxGqCggmaSTXmN0g9GQmtEVD_w_aem_pWeV2XgUBrGbBTg8XJ-O6A
ak sa nieco nezmenilo
(ale teda asi ani ten meter to nebol, predpokladam)
https://www.mtbiker.sk/clanky/125210/od-1-3-2022-plati-novy-zakon-lepsie-chrani-cyklistov-toto-su-zmeny-a-odporucania.html#
...
"Teraz vodiči nemusia nad ničím špekulovať, stačí im dodržiavať konkrétnu vzdialenosť, do rýchlosti 50 km/h by to malo byť spravidla aspoň 1 m, vo vyššej rýchlosti 1,5 m. Je tam to slovíčko „spravidla”, čo dáva priestor pre to, aby tá vzdialenosť bola vyššia alebo nižšia."...
ps: pri takomto niecom by som sa zmohol maximálne na hucanie a nadavky, nie mysliet na čísla o vzdialenostiach
V mikrovlnke to ešte nemám...
Asi preto, že nemám mikrovlnku!
https://www.instagram.com/reel/C_sQlz0KIMZ/?igsh=MTlkdWY5OWI5MGZjdA%3D%3D&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3-DU6kuf_CF2Vh_hopjciJYikH-7CpNAxGqCggmaSTXmN0g9GQmtEVD_w_aem_pWeV2XgUBrGbBTg8XJ-O6A
bolo, ale mňa by zaujímalo, či sa to ďalej riešilo. či už označením sa niekto ozval alebo to bolo podstupené vyššie. ale na to by nám mohla odpovedaˇť livush
Len skoda, ze v tom clanku bol vystvorcekovany ksicht toho vodica, a aj jeho ECV, ale to asi proste musia robit. Akurat potom to cele stratilo zmysel
Kto tento usek nepozna, tak ja som akurat naberal rychlost kedze som siel z vrcholku kopceku, a on prave presiel cez retarder, takze mal minimalnu rychlost, a boli sme od seba tak 10m ked sa rozhodol to tam zaparkovat.
https://autobild.pluska.sk/poradca/parkovanie-protismere-nie-je-povolene