Tak isto je to takmer pravidlom v Nemecku a Švédsku, podľa mojich vlastných skúseností sme tam cyklisti ako svätá krava v Indii. V Belgicku či Holandsku je to síce tiež zvykom, ale nie až tak často, vo Francúzsku ešte menej. Asi najhoršie skúsenosti mám z Čiech, tam som také niečo zažil iba výnimočne. Naopak, zdá sa mi, že sa to zlepšuje v Maďarsku.
Na Slovensku je toto asi najhoršie na Zemplíne a v Podunajsku, zrejme preto, lebo sú tam dlhé rovné cesty a šoféri jazdia rýchlo, tak sa im neoplatí spomaliť, radšej idú natesno a/alebo s myšičkou.
Mňa musia mať cyklisti neskutočne radi 😇 očividne som rarita, kludne sa vlečiem za cyklistami aj na dvojke 20km/h pokial nieje bezpečné ich obehnúť cez protismer
Ale áno, neraz stretnem debila čo má v svojom smere cyklistu a napchá sa medzi mňa v protismere a cyklistu vo svojom smere 😡🙈
Tak isto je to takmer pravidlom v Nemecku a Švédsku, podľa mojich vlastných skúseností sme tam cyklisti ako svätá krava v Indii. V Belgicku či Holandsku je to síce tiež zvykom, ale nie až tak často, vo Francúzsku ešte menej. Asi najhoršie skúsenosti mám z Čiech, tam som také niečo zažil iba výnimočne. Naopak, zdá sa mi, že sa to zlepšuje v Maďarsku.
Na Slovensku je toto asi najhoršie na Zemplíne a v Podunajsku, zrejme preto, lebo sú tam dlhé rovné cesty a šoféri jazdia rýchlo, tak sa im neoplatí spomaliť, radšej idú natesno a/alebo s myšičkou.
Čechy a Moravu aj ja vnímam ako to najhoršie čo som na ceste stretol a zažil. To západné Slovensko je v tomto úplne inde. Iné regióny neviem posúdiť, nejazdím veľa po zvyšku Slovenska.
Ešte by som spomenul Taliansko. Tam to je asi najhoršie z cyklistických krajín. Mám pocit, že majú nejak zakódované z minulosti, že tou fiatkou sa zmestia všade. No Taliansko už nejazdí iba na Pandách a 600vkách, ale na podstatne väčších autách. Akurát tomu pozabudli prispôsobiť štýl jazdy.
Takisto za cyklistom radsej spomalim a chvilu za nim idem, pokial nemozem predbiehat tak, ze idem az do protismeru. Nestratim tym nic a hadam sa cyklista aj citi bezpecnejsie. Velmi dobre z vlastnej skusenosti viem, ake to je, ked ma na biku auto predbieha v malej bocnej vzdialenosti.
V nedelu siel oproti mne motorkar tusim medzi Pilou (pri Cervenom kameni) a Dubovou, ktory by mi bol zostrelil spatne zrkadlo, ked by som sa nestiahol autom uplne ku kraju cesty. Rozhodol sa predbiehat cyklistov akurat v momente, ked oproti sli ine vozidla.
Dnes sa ma snazil obmedzit jeden cu*ak na tmavomodrej DS7 (asi BT 798**) na Jarosovej/Racianskej pri zvaracaku v smere z Vajnorskej. Stal som na biku pred nim na semafore a ked naskocila zelena, vystartoval som a drzal som sa schvalne viac od okraja cesty (asi v 1/3 pruhu), ale ten kreten musel mat v hlave seno a v nohe krc, lebo vystartoval ako idiot, mozno aj obmedzil toho vedla seba a nasledne skocil na brzdy kvoli rozbitemu zeleznicnemu priecestiu. Pri Figare som ho aj tak predbehol, kedze tam bol zablokovany pravy pruh a spravila sa tam mini kolona...
Mňa musia mať cyklisti neskutočne radi 😇 očividne som rarita, kludne sa vlečiem za cyklistami aj na dvojke 20km/h pokial nieje bezpečné ich obehnúť cez protismer
Ale áno, neraz stretnem debila čo má v svojom smere cyklistu a napchá sa medzi mňa v protismere a cyklistu vo svojom smere 😡🙈
ešte horšie je, keď má vo svojom smere auto a oproti cyklistu a vtedy predbieha...zopárkrát som bol tým cyklistom
Mas to niecim podlozene? Internet tvrdi nieco ine, a viem ze napr. parkovisko kde sa snimaju ECV si to tiez musi riesit kvoli GDPR. Nehadam sa, len mam take info ...
Všeobecnú definíciu pre pojem osobné údaje môžeme formulovať nasledovne: osobnými údajmi sú údaje týkajúce sa identifikovanej (určenej) fyzickej osoby alebo identifikovateľnej (určiteľnej) fyzickej osoby, ktorú možno identifikovať priamo alebo nepriamo na základe jednej alebo viacerých charakteristík alebo znakov, ktoré tvoria jej fyzickú, fyziologickú, genetickú, psychickú, mentálnu, ekonomickú, kultúrnu alebo sociálnu identitu.
Mas to niecim podlozene? Internet tvrdi nieco ine, a viem ze napr. parkovisko kde sa snimaju ECV si to tiez musi riesit kvoli GDPR. Nehadam sa, len mam take info ...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Čechy a Moravu aj ja vnímam ako to najhoršie čo som na ceste stretol a zažil. To západné Slovensko je v tomto úplne inde. Iné regióny neviem posúdiť, nejazdím veľa po zvyšku Slovenska.
Ešte by som spomenul Taliansko. Tam to je asi najhoršie z cyklistických krajín. Mám pocit, že majú nejak zakódované z minulosti, že tou fiatkou sa zmestia všade. No Taliansko už nejazdí iba na Pandách a 600vkách, ale na podstatne väčších autách. Akurát tomu pozabudli prispôsobiť štýl jazdy.
To by znamenalo aj, ze im toleruju preslapy v pravidlach cest. premavky..tak to hadam tam nie je.
V nedelu siel oproti mne motorkar tusim medzi Pilou (pri Cervenom kameni) a Dubovou, ktory by mi bol zostrelil spatne zrkadlo, ked by som sa nestiahol autom uplne ku kraju cesty. Rozhodol sa predbiehat cyklistov akurat v momente, ked oproti sli ine vozidla.
Dnes sa ma snazil obmedzit jeden cu*ak na tmavomodrej DS7 (asi BT 798**) na Jarosovej/Racianskej pri zvaracaku v smere z Vajnorskej. Stal som na biku pred nim na semafore a ked naskocila zelena, vystartoval som a drzal som sa schvalne viac od okraja cesty (asi v 1/3 pruhu), ale ten kreten musel mat v hlave seno a v nohe krc, lebo vystartoval ako idiot, mozno aj obmedzil toho vedla seba a nasledne skocil na brzdy kvoli rozbitemu zeleznicnemu priecestiu. Pri Figare som ho aj tak predbehol, kedze tam bol zablokovany pravy pruh a spravila sa tam mini kolona...
ešte horšie je, keď má vo svojom smere auto a oproti cyklistu a vtedy predbieha...zopárkrát som bol tým cyklistom
https://www.topspeed.sk/novinky/idiot-za-volantom-ako-mu-poslat-spravu-/27231
A ako to také parkovisko rieši?😉
https://www.mtbiker.sk/forum/kluby-legislativa-cyklodoprava/odsodnenie-cyklistu-po-dopravnej-nehode-t29182.html
a bude sa odvolavat natahovat .... by som ho vzal do vazby uz len za to aby znova niekde neprekrocil rychlost a opat niekoho neohrozil na zivote. poniektori maju v pecku - ziju vo svojej bubline a vobec ich netrapi ze aj okolo nich ziju ludia.
Vyzerá že chalanko má kopu kamošov na život a na smrť:
https://myzvolen.sme.sk/c/23546628/strelec-sa-ukryl-v-krikoch-na-auto-vypalil-niekolko-ran-mieril-na-znameho-zvolencana.html
úplne náhodou som natrafil na toto spojenie na Smecku ...