Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Keby narazil do stromu a vsetci pomreli, nikto by asi neuveril tlacovej sprave o 18 mrtvych po naraze Feldy do stromu.
Zobraziť komentár 17.08.2025 - 12:55:38
03
Při nehodě se dvěma cyklisty na Havlíčkobrodsku zemřel motorkář

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-pri-nehode-se-dvema-cyklisty-na-havlickobrodsku-zemrel-motorkar-40535138
Zobraziť komentár 21.08.2025 - 09:58:20
00
Dnes medzi Porúbkou a Rajeckými Teplicami pri tom kempe obiehal nejaký pacoš kolónu asi piatich áut. Obiehali ju dve autá, ale ten prvý to mal odosť bližšie dopredu. Ten druhý tam kĺučkoval ako sa chcel zaradiť, ale na mojej úrovni šiel stále v protismere. Už z diaľky som vetril prúser, tak som zastal v tráve pri krajnici. Za mňou motorkár, ten ho našťastie nejako obišiel. Keby mu šlo ale oproti auto, tak verím že to ten ko.kot strhne na mňa a voniam fialky odspodu...Vzadu mal naložené nejaké biky tak si asi neuvedomil že to zrýchlenie nemá také ako na Slovakia Ringu po troch red bulloch...
Neznášam ten úsek cesty, vždy sa tam objaví nejaký pacient docenta Chocholouška \o/
Zobraziť komentár 23.08.2025 - 15:37:48
00
https://blog.sme.sk/slamenik/spolocnost/konflikt-s-dochodcom

Zrazený cyklista popisuje
Zobraziť komentár 24.08.2025 - 21:24:43
00
Hmm, má cestný bicykel a na cestu z BA do Modry si zvolí horský bicykel. Ale zvyšok verím.
BTW, raz som bol na ceste skoro zramovaný nákladiakom z PK. Začal ma predbiehať ale neuvedomil si, že na na cestnom bicykli idem dosť rýchlo na to, aby sa tak rýchlo zaradil nazad do pruhu. Kebyže nezaflekujem, tak som doslova pod kolesom. Ečv som si zapamätal.
Napísal som na políciu, predvolal si ma príslušník a spolu sme spísali protokol. Video som nemal, tak mi povedal, že s tým veľa nenarobí, lebo to bude tvrdenie proti tvrdeniu. Na čom som mu povedal, že ja nečakal, že ho hodíte do basy a naparíte mu mastnú pokutu. Mne bude stačiť, keď si ho predvoláte a vysvetlíte mu, čo spravil zle.
Zobraziť komentár 26.08.2025 - 15:55:40
00
Na Slovensku, resp. okolo BA je rarita, keď šofér spomalí za bicyklom a čaká, kedy môže bezpečne predbehnúť. V 99% predbieha bezhlavo, cyklistu vníma ako statický objekt. Uvedomil som si to u seba, keď som šoféroval auto ... musel som si nasilu uvedomiť, čo je predo mnou a ako sa bezpečne zachovať. Dnes to už mám nacvičené a za bajkom spomaľujem na jeho rýchlosť a predbieham s prehľadom.
Odpozeral som to v Rakúsku, tam je to úplne bežné a normálne.
Zobraziť komentár 26.08.2025 - 18:04:44
01
Tak isto je to takmer pravidlom v Nemecku a Švédsku, podľa mojich vlastných skúseností sme tam cyklisti ako svätá krava v Indii. V Belgicku či Holandsku je to síce tiež zvykom, ale nie až tak často, vo Francúzsku ešte menej. Asi najhoršie skúsenosti mám z Čiech, tam som také niečo zažil iba výnimočne. Naopak, zdá sa mi, že sa to zlepšuje v Maďarsku.
Na Slovensku je toto asi najhoršie na Zemplíne a v Podunajsku, zrejme preto, lebo sú tam dlhé rovné cesty a šoféri jazdia rýchlo, tak sa im neoplatí spomaliť, radšej idú natesno a/alebo s myšičkou.
Zobraziť komentár 26.08.2025 - 18:24:12
00
Mňa musia mať cyklisti neskutočne radi 😇 očividne som rarita, kludne sa vlečiem za cyklistami aj na dvojke 20km/h pokial nieje bezpečné ich obehnúť cez protismer :)

Ale áno, neraz stretnem debila čo má v svojom smere cyklistu a napchá sa medzi mňa v protismere a cyklistu vo svojom smere 😡🙈
Zobraziť komentár 26.08.2025 - 19:20:55
00
arrow_leftJaroh napísal:
Tak isto je to takmer pravidlom v Nemecku a Švédsku, podľa mojich vlastných skúseností sme tam cyklisti ako svätá krava v Indii. V Belgicku či Holandsku je to síce tiež zvykom, ale nie až tak často, vo Francúzsku ešte menej. Asi najhoršie skúsenosti mám z Čiech, tam som také niečo zažil iba výnimočne. Naopak, zdá sa mi, že sa to zlepšuje v Maďarsku.
Na Slovensku je toto asi najhoršie na Zemplíne a v Podunajsku, zrejme preto, lebo sú tam dlhé rovné cesty a šoféri jazdia rýchlo, tak sa im neoplatí spomaliť, radšej idú natesno a/alebo s myšičkou.

Čechy a Moravu aj ja vnímam ako to najhoršie čo som na ceste stretol a zažil. To západné Slovensko je v tomto úplne inde. Iné regióny neviem posúdiť, nejazdím veľa po zvyšku Slovenska.
Ešte by som spomenul Taliansko. Tam to je asi najhoršie z cyklistických krajín. Mám pocit, že majú nejak zakódované z minulosti, že tou fiatkou sa zmestia všade. No Taliansko už nejazdí iba na Pandách a 600vkách, ale na podstatne väčších autách. Akurát tomu pozabudli prispôsobiť štýl jazdy.
Zobraziť komentár 26.08.2025 - 20:01:44
02
arrow_leftJaroh napísal:
Tak isto je to takmer pravidlom v Nemecku a Švédsku, podľa mojich vlastných skúseností sme tam cyklisti ako svätá krava v Indii...

To by znamenalo aj, ze im toleruju preslapy v pravidlach cest. premavky..tak to hadam tam nie je.
Zobraziť komentár 26.08.2025 - 22:22:43
00
Takisto za cyklistom radsej spomalim a chvilu za nim idem, pokial nemozem predbiehat tak, ze idem az do protismeru. Nestratim tym nic a hadam sa cyklista aj citi bezpecnejsie. Velmi dobre z vlastnej skusenosti viem, ake to je, ked ma na biku auto predbieha v malej bocnej vzdialenosti.

V nedelu siel oproti mne motorkar tusim medzi Pilou (pri Cervenom kameni) a Dubovou, ktory by mi bol zostrelil spatne zrkadlo, ked by som sa nestiahol autom uplne ku kraju cesty. Rozhodol sa predbiehat cyklistov akurat v momente, ked oproti sli ine vozidla.

Dnes sa ma snazil obmedzit jeden cu*ak na tmavomodrej DS7 (asi BT 798**) na Jarosovej/Racianskej pri zvaracaku v smere z Vajnorskej. Stal som na biku pred nim na semafore a ked naskocila zelena, vystartoval som a drzal som sa schvalne viac od okraja cesty (asi v 1/3 pruhu), ale ten kreten musel mat v hlave seno a v nohe krc, lebo vystartoval ako idiot, mozno aj obmedzil toho vedla seba a nasledne skocil na brzdy kvoli rozbitemu zeleznicnemu priecestiu. Pri Figare som ho aj tak predbehol, kedze tam bol zablokovany pravy pruh a spravila sa tam mini kolona...
Zobraziť komentár 26.08.2025 - 22:24:55
00
arrow_leftZipsik napísal:
Mňa musia mať cyklisti neskutočne radi 😇 očividne som rarita, kludne sa vlečiem za cyklistami aj na dvojke 20km/h pokial nieje bezpečné ich obehnúť cez protismer :)

Ale áno, neraz stretnem debila čo má v svojom smere cyklistu a napchá sa medzi mňa v protismere a cyklistu vo svojom smere 😡🙈

ešte horšie je, keď má vo svojom smere auto a oproti cyklistu a vtedy predbieha...zopárkrát som bol tým cyklistom
Zobraziť komentár 27.08.2025 - 13:42:44
01
Máte niekto skúsenosť s odškodnením cyklistu po nehode s autom ?
Zobraziť komentár 13.09.2025 - 16:54:49
00
Ivan,zase zacinas dpč?
Zobraziť komentár 13.09.2025 - 17:14:50
10
Neviem či a ako to funguje ale hádam je to funkčné

https://www.topspeed.sk/novinky/idiot-za-volantom-ako-mu-poslat-spravu-/27231
Zobraziť komentár 13.09.2025 - 22:25:13
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Svetlá)
keyboard_arrow_up