Takisto za cyklistom radsej spomalim a chvilu za nim idem, pokial nemozem predbiehat tak, ze idem az do protismeru. Nestratim tym nic a hadam sa cyklista aj citi bezpecnejsie. Velmi dobre z vlastnej skusenosti viem, ake to je, ked ma na
biku auto predbieha v malej bocnej vzdialenosti.
V nedelu siel oproti mne motorkar tusim medzi Pilou (pri Cervenom kameni) a Dubovou, ktory by mi bol zostrelil spatne zrkadlo, ked by som sa nestiahol autom uplne ku kraju cesty. Rozhodol sa predbiehat cyklistov akurat v momente, ked oproti sli ine vozidla.
Dnes sa ma snazil obmedzit jeden cu*ak na tmavomodrej DS7 (asi BT 798**) na Jarosovej/Racianskej pri zvaracaku v smere z Vajnorskej. Stal som na biku pred nim na semafore a ked naskocila zelena, vystartoval som a drzal som sa schvalne viac od okraja cesty (asi v 1/3 pruhu), ale ten kreten musel mat v hlave seno a v nohe krc, lebo vystartoval ako idiot, mozno aj obmedzil toho vedla seba a nasledne skocil na
brzdy kvoli rozbitemu zeleznicnemu priecestiu. Pri Figare som ho aj tak predbehol, kedze tam bol zablokovany pravy pruh a spravila sa tam mini kolona...