Predsa kolko zvladnes, resp. kolko Ti umozni stav a povaha vozovky, poveternostne podmienky, viditelnost a ini uzivatelia pohybujuci sa na tom chodniku.
KLS to vystihol dokonale. Pokial nie je tachometer povinnou vybavou bicykla tak nejake "oficialne" rychlostne obmedzenie je uplne jalove. Takze podla platnych zakonov nie je mozne obmedzit rychlost jazdy na bicykli. Cize obvinit cyklistu za rychlu jazdu je v tomto pripade nemozne.
tam asi plati to ako pisal Jezus, "prisposobit jazdu vsetkemu okolo" aby sa nikomu nic nestalo. obcas ked v dedine meraju 50 som uz skusal na drzovku ist 55 a zatial nic. pri prerabkach je bezne 30 abo 40. ktovie ci by ma zastavili ak by som siel o 10 viac
Skúsim inak: to, ze si nevieš kontrolovať svoju rýchlosť na bicykli je tvoj problém. Či je tachometer povinnou výbavou bicykla je preto irelevantne. Tvojou povinnosť je dodržiavať MPR, je na tebe, ako si to zariadis, trebárs aj pocitanim patnikov. Polícia môže kontrolovať dodržiavanie MPR.
Keď ta zastaví policajt ako vodiča auta tiež sa ta nepýta či máš tachometer alebo nie ale či si ochotný zaplatiť na mieste...
cele na smiech. co si pamatam, tak to obmedzenie 10km/hod je iba namalovane na zemi na cesticke pre cyklistov. nie je tam ziadna zvisla znacka, ktora ma zakonnu platnost. Kosicania potvrdte.
btw v BA - Starom Meste (v pesej zone) sa podla vseobecne zavazneho nariadenia moze jazdit na bicykli, avsak ohladuplne k chodcom. to je win-win situacia.
tam asi plati to ako pisal Jezus, "prisposobit jazdu vsetkemu okolo" aby sa nikomu nic nestalo. obcas ked v dedine meraju 50 som uz skusal na drzovku ist 55 a zatial nic. pri prerabkach je bezne 30 abo 40. ktovie ci by ma zastavili ak by som siel o 10 viac
Toto by ma ináč celkom zaujímalo. Lebo keď občas chodím na Zástranie, tak už som ich tam kde tu videl merať na tej dlhej rovine v Zádubní, ale smerom hore. Raz ma to totiž vydesilo, keď tam ten policajt začal kráčať do cesty, že ma ide stopnúť, ale pomaličky popred mňa prešiel na druhú stranu a stopol si auto z protismeru. No ale k veci. Ide o to, že keby merali smer dole kopcom, tak v momente, keď ich človek zbadá (a samozrejme aj oni mňa), nie je problém mať v obci rýchlosť 65-70 km/h. Takže v súčasnosti, aj keď sa po tej istej trase vraciam do nejakých 15 min. tak neriskujem. Ale ako účastník premávky by som mal dodržiavať asi rovnaké pravidlá. To, že Vám v aute nebude fungovať tachometer Vás tiež predsa neospravedlňuje od pokuty za prekročenú rýchlosť, nie?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
apropo - aka je maximalna povolena rychlost cyklistu na cyklochodniku ?
tak ma zaujima, aka rychlost je bez znacky ...
Keď ta zastaví policajt ako vodiča auta tiež sa ta nepýta či máš tachometer alebo nie ale či si ochotný zaplatiť na mieste...
Nebol by som prekvapený keby to mala na svedomí GPS navigácia
cele na smiech. co si pamatam, tak to obmedzenie 10km/hod je iba namalovane na zemi na cesticke pre cyklistov. nie je tam ziadna zvisla znacka, ktora ma zakonnu platnost. Kosicania potvrdte.
btw v BA - Starom Meste (v pesej zone) sa podla vseobecne zavazneho nariadenia moze jazdit na bicykli, avsak ohladuplne k chodcom. to je win-win situacia.
http://hradec.idnes.cz/tragicka-nehoda-u-chomutic-dcb-/hradec-zpravy.aspx?c=A150909_184441_krimi_cen
Toto by ma ináč celkom zaujímalo. Lebo keď občas chodím na Zástranie, tak už som ich tam kde tu videl merať na tej dlhej rovine v Zádubní, ale smerom hore. Raz ma to totiž vydesilo, keď tam ten policajt začal kráčať do cesty, že ma ide stopnúť, ale pomaličky popred mňa prešiel na druhú stranu a stopol si auto z protismeru. No ale k veci. Ide o to, že keby merali smer dole kopcom, tak v momente, keď ich človek zbadá (a samozrejme aj oni mňa), nie je problém mať v obci rýchlosť 65-70 km/h. Takže v súčasnosti, aj keď sa po tej istej trase vraciam do nejakých 15 min. tak neriskujem. Ale ako účastník premávky by som mal dodržiavať asi rovnaké pravidlá. To, že Vám v aute nebude fungovať tachometer Vás tiež predsa neospravedlňuje od pokuty za prekročenú rýchlosť, nie?
http://hradec.idnes.cz/tragicka-nehoda-u-chomutic-dcb-/hradec-zpravy.aspx?c=A150909_184441_krimi_cen
Akurat som tom sem chcel dat...
A tie komentare...