smerom zo Stareho mesta je to oznacene uplne dostatocne pre kazdeho, a ked uz sa niekto rozhodne ist po Panonskej na bicykli , stale moze preliezt zvodidla a bezpecne sa dostane z cesty prec
Oni vedia preco to tam dali, ved su tam take vytlky od MHD ze miestami by sa clovek nechtiac mohol ocitnut na tej spodnej lavke Pripadne by si zaplaval v Dunaji.
Ale pravdou je ze to tam jednoducho nesplna normy pre premavku cyklistov, cesta je oddelena zvodidlami, pripadne murom, bez chodnikov, krajnic a odstavnych ploch, prevysenie mosta, v pripade poruchy prekazka cestnej premavky.
Vrchom som na SNP bajkom este nesiel ale spodom by som to napr. na cestaku neskusal. Cesticka tam z normy a TP nesplna v podstate nic. Pozdlzny sklon na rampach cez 10%, max je 8, smerove vedenie bez oblukov- polomer 0,0m, min je 2,5m pri 10km/h. Zdanlivo vyhovuje len šírka ale to by tam nesmeli chodit chodci. Ak budem na cestaku nuteny prejst cez SNP tak idem jednoznacne vrchom.
on nie je hlupy, ale odvazny
bo ked vidim ako sa po SNP jazdi tak to chce podla mojho velku odvahu ist vrchom, mna uz auto raz sundalo a stacilo mi, pre pohodlnost by som takyto kaskadersky kusok urcite neriskoval
ale asi len uhol pohladu
Nechápem čo tu 3 stránky riešite. Veď je to úplne jasné. Je tam značka zákaz vjazdu cyklistom, tak tam nemá žiadny cyklista čo hladať. Ten ktorý tam vojde si musí byť vedomý následkov.
Na druhej strane zasa vodič ktorému tam ten cyklista vadí ho nemôže trestať.
Jednoduché.
nemá tam čo hľadať, lenže preto treba dať značku tak aby si mal možnosť zísť z cesty inak ako skokom cez zvodidlá a ideálne ešte mať aj možnosť sa dostať do svojho cieľa bez blúdenia po petržalke či starom meste..
ten cyklochodnik spodkom je uplne v pohode, a ked je tam vela ludi, treba ist pomaly....inak moc vela ludi tam nebyva, ale ked uz je tak hadam sa nikto nepose...ie ze musi ist par sto metrov pomaly....vrchom je to samovrazda, kedysi som jazdieval vrchom, ale to este byvalo menej aut a nebolo to zakazane....a ostrekovat cyklistov je chrapunstvo najhrubsieho zrna, a mysliet si ze niekoho tym prevychovas Phil je naivny....maximalne si o tebe pomyslia, ze si *****ychovny ucinok nula...
utocit na cyklistov z nejakych vychovnych pohnutok v cloveku vyvolava aj tak len negativum a to nesie neustale a to prenasa dalej. cyklisti asi taktiez, ale su ako ucastnici zranitelnejsi. dalsie vacsie vnutorne mudrovanie a dokazovanie si pravdy za kazdu cenu je aj nemoralne, pustota, ktora sa neda nosit stale.
ale netreba si nechat od ineho velmi krivdit. ked je zle, vtedy sa vyhovarame na vsetko mozne.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a ako som uz pisal, tak most SNP nie je dialnicny.
Ale pravdou je ze to tam jednoducho nesplna normy pre premavku cyklistov, cesta je oddelena zvodidlami, pripadne murom, bez chodnikov, krajnic a odstavnych ploch, prevysenie mosta, v pripade poruchy prekazka cestnej premavky.
určite je lepšia voľba isť dole po cyklochodníku medzi ľudmi
za tých 5minut zdržania sa to oplatí
bo ked vidim ako sa po SNP jazdi tak to chce podla mojho velku odvahu ist vrchom, mna uz auto raz sundalo a stacilo mi, pre pohodlnost by som takyto kaskadersky kusok urcite neriskoval
ale asi len uhol pohladu
Na druhej strane zasa vodič ktorému tam ten cyklista vadí ho nemôže trestať.
Jednoduché.
http://www.cas.sk/clanok/352463/dokaz-ze-v-bratislave-je-mozne-vsetko-korculiar-sa-premava-po-moste-zaveseny-o-autobus/
ale netreba si nechat od ineho velmi krivdit. ked je zle, vtedy sa vyhovarame na vsetko mozne.
http://www.mojevideo.sk/video/26fd0/po_priechode_tlacit_ale_da_sa_aj_takto_(slovensko).html