Tak este jeden expert. Vchadzal som na spisi do dediny v zjazde. Siel som asi 55km/h. Bolo to take mierne esicko a oproti siel kamion. Ukazujem soferovi za mnou, nech spomali ale on sa vtrepal medzi mna a kamion (kolko siel netusim, ale podla odhadu asi 80). Potom samozrejme dobrzdil na 50 a kedze som nemal preistor na obehnutie, tak som to musel dobrzdit aj ja. Asi 100m dalej ten pako vyhodil smerovku a odbocil doprava. Pekne ma zablokoval a stratil sa dakde v bocnej ulicke.
Potom samozrejme dobrzdil na 50 a kedze som nemal preistor na obehnutie, tak som to musel dobrzdit aj ja.
- 50 plati aj pre cyklistov
Asi 100m dalej ten pako vyhodil smerovku a odbocil doprava
- A v com je problem? Dal ju neskoro?
Potom samozrejme dobrzdil na 50 a kedze som nemal preistor na obehnutie, tak som to musel dobrzdit aj ja.
sam isiel rychlo, druha vec je ze naco sa budem niekde tlacit a riskantne obehovat ak aj tak za par metrov odbocim, ale ved naco to vsetko, cyklista sa zahoji a ja som v aute, tak mozem vsetko ze?
Zákon nič nevyrieši, keď chýba mechanizmus na kontrolu jeho dodržiavania. Ako cyklista dokáže, že ten a ten vodič nedodržal odstup? Skôr by mali začať v autoškolách viac apelovať na nových vodičov, aby dodržiavali odstup a uvedomili si riziká, ak to neurobia.
Vidiet, ze tebe toto este nikto nespravil. Na bicykli pri 50 km/h jednoducho zabrzdis a po odboceni auta v klude v usmevom na tvari pokracujes dalej.
Drviva vacsina vodicov smerovku bud nedava alebo ju da v momente ked uz odbocuje takze pre teba ako cyklistu je to uz skoro ohrozenie zivota, kedze bicykel nedokaze na dvoch kolesach len tak jednoducho spomalit
Treba s bicyklom jazdit blizsie k stredu jazdneho pruhu. Nekrcit sa za krajnicou alebo na krajnici ako casto vidam na cestach.
Dnes ráno som si hovoril, že už ma dlho nikto neohrozil, neobmedzil, nenasral, že ma pekne obchádzajú, že sa to už asi zlepšilo a vodiči si zvykajú na pohyb cyklistov na cestách. Až ma jedna puča vyviedla z omylu, keď ma pred Račianskym mýtom obehla a práve si potrebovala ostriekať čelné sklo. Chalanisko na cesťáku za mnou (modro-biely/strieborný LeMond) to schytal tiež. Ale odhliadnuc od tohto drobného incidentu mám pocit, že nás cyklistov registrujú trochu viac a sú ohľaduplnejší.
policajtov ignorujú tiež, včera na lige šiel pred nami policajt na motorke s majákmi plus občas aj sirénu zapol a rukou ukazoval proti idúcim autám, že majú spomaliť a minimálne 80% ho ignorovalo... mňa by taká práca demotivovala a minimálne po niektorom by som tú motorku otočil a uložil mu mastnú pokutu...
Na bodva cup-e slo pred nami policajne auto s majakmi a vsetci vodici odstavovali auta na okraj cesty, podstivo cakali kym prejdeme. A to sme sa snazili ist vo vlastnom pruhu
dnes, ako sofer, pustam cez prechod tlaciacich cyklistov a zamnou kreten v range roveri nalepeny a vytrubuje...hned ako sme sa pohli, ma zacal obiehat cez zebru a nieco si tam vrieskal...o 50m dalej uz stal na cervenej...niektori ludia by si zasluzili rovno kazajku....
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.cas.sk/clanok/419066/chorvati-zastavili-slovensky-autobus-plny-ludi-ludia-nemali-tusenia-aky-vodic-ich-vezie/
Sú ľudia, ktorí majú len dva stavy: triezvy alebo normálny...
https://dennikn.sk/504729/vodic-zhodil-bratislave-cyklistku-usiel-kamery-nenahravali-chybaju-aj-svedkovia/?ref=tit
sam isiel rychlo, druha vec je ze naco sa budem niekde tlacit a riskantne obehovat ak aj tak za par metrov odbocim, ale ved naco to vsetko, cyklista sa zahoji a ja som v aute, tak mozem vsetko ze?
Vidiet, ze tebe toto este nikto nespravil. Na bicykli pri 50 km/h jednoducho zabrzdis a po odboceni auta v klude v usmevom na tvari pokracujes dalej.
Drviva vacsina vodicov smerovku bud nedava alebo ju da v momente ked uz odbocuje takze pre teba ako cyklistu je to uz skoro ohrozenie zivota, kedze bicykel nedokaze na dvoch kolesach len tak jednoducho spomalit
Treba s bicyklom jazdit blizsie k stredu jazdneho pruhu. Nekrcit sa za krajnicou alebo na krajnici ako casto vidam na cestach.