Hm, to je asi zakliate miesto – presne tam ma zostrelil chlapík na Berlingu, čo v protismere dostal šmyk, hádam všetky airbagy vyleteli, ja len modriny, Qashqai totálka...
Tak je jasné, že prilba nie je všemocná. Ale treba si uvedomiť, že ťa ochráni na ľahké a nevinné pády. Raz som takto spadol v lese. Vo vysokej trave bol ukrytý veľký šuter. Ani som nestihol zareagovať a okamžite som bol dole a počul, ako mi jemne krupla prilba. Keby nie je, praskla by mi lebka a neviem neviem čo ďalej.
Včera (13.6.2018) v čase okolo 12:55 h na križovatke ulíc Levočská a Jazdecká v Prešove. Cyklista (14r.) jazdil na bicykli po pravom chodníku na Levočskej ulici v smere na Poprad. Na križovatke s ulicou jazdeckou náhle vstúpil s bicyklom na vozovku a jazdil cez priechod pre chodcov, kde v tom čase prechádzalo nákladné auto Iveco, ktoré odbočovalo doprava z Levočskej ulice na Jazdeckú ulicu. Následne na priechode pre chodcov došlo k zrážke cyklistu. Pri nehode utrpel cyklista ťažké zranenie nohy a bol prevezený na ošetrenie do nemocnice. Dychová skúška na alkohol bola u vodiča (54r.) auta negatívna. Rovnako tak bola dychová skúška na alkohol negatívna aj u cyklistu. Škody boli vyčíslené na 500.- €. Nehodu objasňujú prešovskí dopravní policajti.
janovarga som rad ze ty niesi zakonodarca ale riadne blbosti trepes. Nema vodic pred prechodom este zastat, vystupit a zvolat na celu ulicu ci sa nahodou niekto nechysta prekrocit prechod ?
nie, bohate bude stačiť ak pred prechodom zvýši ostražitosť a ak uvidí, že sa niekto chystá prejsť, tak ho pustí..
len teda škoda, že nevieš trochu bližšie napísať aké blbosti trepem..
nuz ibaze cez prechod pre chodcov by mal cyklista bicykel tlacit a nie sa na nom viezt...samozrejme ze to takmer nikto nedodrzuje no v prave je bohuzial vodic kamionu ..
Odhliadnuc od znenia vo vyhlaske, problem nie je s bicyklovanim cez priechod, ale s nezastavenim pred priechodom a neobzretim sa dolava, ze ci je prejazd mozny. Vela mladych (ale aj starsia generacia) prechadzaju cez priechod pre chodcov s myslienkami niekde inde. Ked uz ma vodici pustia, radsej prejdem priechod na bicykli, aby som vodicom cim skor umoznil pokracovanie v jazde .
Na križovatke s ulicou jazdeckou náhle vstúpil s bicyklom na vozovku a jazdil cez priechod pre chodcov, kde v tom čase prechádzalo nákladné auto Iveco, ktoré odbočovalo doprava z Levočskej ulice na Jazdeckú ulicu. Následne na priechode pre chodcov došlo k zrážke cyklistu.
(2) Vodič nesmie g) ohroziť chodcov prechádzajúcich cez cestu, na ktorú vodič odbočuje, pri odbočovaní na miesto mimo cesty, pri vchádzaní na cestu a pri otáčaní alebo pri cúvaní
nuz ibaze cez prechod pre chodcov by mal cyklista bicykel tlacit a nie sa na nom viezt...samozrejme ze to takmer nikto nedodrzuje no v prave je bohuzial vodic kamionu ..
no uplne isty by som si nebol - ak odbocoval vpravo tak si mal dat kua bacha cez ten prechod bez ohladu na to ci tam vosiel cyklista na bicykli alebo by tam vbehlo splasene decko... (a v podstate aj keby tam prechod nebol tak je to jedno kedze v zneni nie je spomenuty)
a samozrejme ano - pretlacat sa na bicykli s kamionom je na darwinovu cenu - cyklista ten kamion urcite pocul (teda ak nemal sluchatka a to je na darwinovu cenu samo o sebe)
Nakladiak siel predtym cez kolaje (=pomaly), takze je dost pravdepodobne, ze ho cyklista zozadu dobehol pricom prehliadol jeho smerovku. https://goo.gl/maps/7RQcHQvSXtT2
N***** sa ?
Myslím, že idioti to aj tak nepochopia. Ináč ten šofér, ktorý jazdí s cyklobusom z BB, ten má pekne v zuboch cyklistov. Jasné, celý život jazdí s busom, je ťažké ich s tak veľkým vozidlom obísť, určite musel za nimi x-krát dobrzdit a znovu rozbehnúť....no cyklobus by fakt nemal šoférovať človek s komplexmi voči bikerom. Jazdí s nimi ako s hnojom, nehovorím o pár poškodených bicykloch ?☹️
ze tlacit bicykel cez prechod ...z mojich postrehov 99% cyklistov na prechode IGNORUJE CERVENU, tak o nejakom zosadnuti a tlaceni bicykla nemoze byt ani rec....
z dnesneho route66 maratonu v Brezne - ako na krala pri kostole zablokovat parkovanie pre invalidov. volne parkovacie miesta boli vzdialene neprekonatelnych 70metrov...
Tak dnes mi po veeelmi dlhej dobe niekto nedal prednost. Siel som po hlavnej, zlava a z bocnej isla pani. Spomalovala, bol tam ocny kontakt ale ona proste vyrazila na cestu. Ale ta reakcia, ked som jej cez otvorene okno zakrical "hej, co robis" stala za to. Sa cudujem, ze nezisla z cesty.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.noviny.sk/krimi/148420-po-zrazke-s-autobusom-v-bratislave-zomrela-vodicka
https://www.liveleak.com/view?t=C2JJw_1528257550
Tak je jasné, že prilba nie je všemocná. Ale treba si uvedomiť, že ťa ochráni na ľahké a nevinné pády. Raz som takto spadol v lese. Vo vysokej trave bol ukrytý veľký šuter. Ani som nestihol zareagovať a okamžite som bol dole a počul, ako mi jemne krupla prilba. Keby nie je, praskla by mi lebka a neviem neviem čo ďalej.
Včera (13.6.2018) v čase okolo 12:55 h na križovatke ulíc Levočská a Jazdecká v Prešove. Cyklista (14r.) jazdil na bicykli po pravom chodníku na Levočskej ulici v smere na Poprad. Na križovatke s ulicou jazdeckou náhle vstúpil s bicyklom na vozovku a jazdil cez priechod pre chodcov, kde v tom čase prechádzalo nákladné auto Iveco, ktoré odbočovalo doprava z Levočskej ulice na Jazdeckú ulicu. Následne na priechode pre chodcov došlo k zrážke cyklistu. Pri nehode utrpel cyklista ťažké zranenie nohy a bol prevezený na ošetrenie do nemocnice. Dychová skúška na alkohol bola u vodiča (54r.) auta negatívna. Rovnako tak bola dychová skúška na alkohol negatívna aj u cyklistu. Škody boli vyčíslené na 500.- €. Nehodu objasňujú prešovskí dopravní policajti.
len teda škoda, že nevieš trochu bližšie napísať aké blbosti trepem..
Na križovatke s ulicou jazdeckou náhle vstúpil s bicyklom na vozovku a jazdil cez priechod pre chodcov, kde v tom čase prechádzalo nákladné auto Iveco, ktoré odbočovalo doprava z Levočskej ulice na Jazdeckú ulicu. Následne na priechode pre chodcov došlo k zrážke cyklistu.
no uplne isty by som si nebol - ak odbocoval vpravo tak si mal dat kua bacha cez ten prechod bez ohladu na to ci tam vosiel cyklista na bicykli alebo by tam vbehlo splasene decko... (a v podstate aj keby tam prechod nebol tak je to jedno kedze v zneni nie je spomenuty)
a samozrejme ano - pretlacat sa na bicykli s kamionom je na darwinovu cenu - cyklista ten kamion urcite pocul (teda ak nemal sluchatka a to je na darwinovu cenu samo o sebe)
Nakladiak siel predtym cez kolaje (=pomaly), takze je dost pravdepodobne, ze ho cyklista zozadu dobehol pricom prehliadol jeho smerovku.
https://goo.gl/maps/7RQcHQvSXtT2
https://www.facebook.com/209454729582/posts/10156446770774583/
Myslím, že idioti to aj tak nepochopia. Ináč ten šofér, ktorý jazdí s cyklobusom z BB, ten má pekne v zuboch cyklistov. Jasné, celý život jazdí s busom, je ťažké ich s tak veľkým vozidlom obísť, určite musel za nimi x-krát dobrzdit a znovu rozbehnúť....no cyklobus by fakt nemal šoférovať človek s komplexmi voči bikerom. Jazdí s nimi ako s hnojom, nehovorím o pár poškodených bicykloch ?☹️
https://www.facebook.com/209454729582/posts/10156446770774583/
Toto by malo bežať v každej TV miesto reklamy. Potom by to malo účinok a dostalo by sa to do podvedomia vodičov aj bikerov.
ze tlacit bicykel cez prechod