To mohlo byt este horsie. Ked vodica oslepuje slnko (neviem z ktorej strany vodic siel, ale cesta vedie prave vychod - zapad) tak nestaci ani svetielko o sile chcipnutej svetlusky a treba silne strobo. Tym nechcem nijako obhajovat opiteho vodica, len sa bojim, aby nabuduce nebol clanok kde bezny sofer strhne cyklistu ktoreho nemal sancu vidiet.
Zranená cyklistka leží u nás na OAIM ... vážny stav , polytraumatizmus , čaká ju ťažký boj . Ja len jedno . Toľko ťažkých zranení cyklistov spôsobenych “ vodičmi “ motorových vozidiel nemá už obdobu ... to ako sa mame tešiť , že dôjdeme z cestného výjazdu zdraví a živi domov , či čo ***** . Že budeme mat aspoň “bezkontaktný incident “ už beriem ako samozrejmosť . Ale čo sa čudovať , keď zadubení kkoti najprv volili Mečiara a teraz “ bielu mafiu “ .
0,15 promile pri fúkaní ... kedy fúkal, teda koľko po nehode... nevieme. Z vlastných skúseností viem, že klľudne to mohlo byť aj 2-3 hodiny po nehode. Najprv sa totižto rieši záchrana života. Následne zabezpečovanie stôp, až potom príde na rad fúkanie. ... Čiže v čase nehody mohol mať aj 0,5 promile, čo tiež nie je "veľa"... kedy sadal za volant ... ktovie, koľko mal promile, keď sadal za volant.
A ak nevidím nepredbieham.
P.S.: a ak by sa chcel nejaký rýpalík rýpať vtom, že z vlastných skúseností ... tak k nehodám chodím dosť často z titulu mojej práce ...
110mat110: ja tam vidim reflexne pedaly, aj ked pravda, vela to nie je .. ale problem je skor to predbiehanie tam, kde sa nema .. a naviac pekelne rychlo, ako je zvykom. Mozno by stroboskop silny pomohol, ale kedze predbiehal , kde to nevidno, tak skor nie. A jazdi sa tak .. zial.
ramon1: ale na sposob soferovania nema vplyv to, kto je pri moci, to je v ludoch... Smutna sprava, to co pises .. hned takto zrana
slavoSL: presne, to je dobra pripomienka o promile.
Kým sa nesprísnia podmienky na vydanie vodičského oprávnenia a na prevádzkovanie autoškôl tak sa nič nezlepší. Vodičák spraví každý kto absolvoval kurz v autoškole, poznám dokonca prípad keď preukaz má človek, ktorí ukončil povinnú školskú dochádzku v 6. triede, v živote nikde nepracoval a pochybujem, že vie čítať ale šoférovať môže. V nedeľu na výjazde sa mi stalo 4 krát, že mi vodič nedal prednosť a raz som skončil dokonca kvôli tomu mimo cestu a ten arogantný blb mi ešte ukázal prostredník. Taký človek by vodičák nemal nikdy vlastniť lebo si nevie uvedomiť čo sa môže stať a neuvedomuje si ani svoju zodpovednosť. Áno stáva sa mi aj to, že si ma niekedy vodič všimne na poslednú chvíľu a gestom sa ospravedlní, sme ľudia a každý môže spraviť nechtiac chybu.
Ito: Samozrejme, ze v tomto pripade je problem predbiehanie. A dokonca to priecestie je takej dost blbej doline so zakrutou, tam staci ist rychlo a skoncis mimo cesty. Ja som len chcel poukazat na to, ze aj v tomto pripade bol cyklista neosvetleny a zrejme aj bez reflexneho oblecenia.
Len na margo ... Angličan jazdiaci v Eu a zvlášť na Slovensku je poberač dávok a chronicky zneužívateľ sociálnych systémov ... na M0 pri Budapešti takýto údi len za ten čas , čo som ňou v zápche prešiel , spôsobili 4 dopravne nehody . A jednej som bol skoro účastníkom aj ja , len som periférne zazrel , že ten “ angličan “ sa tlači pred mna z pravej strany 4-prúdovej diaľnici a strhlol som reflexne riadenie . Ja by som to zakázal a bol by pokoj
Ten popis nehody je sice taky policajne-strucny, ale ak presiel do prostismeru tym, ze predbiehal ako ud (terminus technicus by Ramon1 ) a tam zmietol pani, asi by mohla byt cela svietiaca a stalo by sa to tiez...
A na tej fotke sice hovno vidno, ale nad zadnou brzdou nieco trci (mozno odrazka) a na riaditkach na pravo od predstavca je tiez nieco namontovane. Takze davat jej od stola spoluvinu, ze bola neosvetlena, je mierne povedane "nic nehovoriaca fabulacia".
Tak ako píše IanPP. Autoškoly dnes pustia do premávky hocikoho. Moji synovia už majú obaja vodičáky. Starší už jazdí sám, mladšieho samého do premávky nepustím. Keď som s nimi sadol do auta s čerstvými vodičákmi chytal som sa za hlavu ako môže autoškola takto nepripravených vodičov pustiť na cesty. Suplujem ich výučbu teraz kým decká pustím za volant samé.
v antena rock je nejaka sutaz, ktora zacina slovami, ze kazdy rok na SVK dostane vodicak 60 000 mladych ludi. A ze velke percento dopravnych nehod sposobia prave zacinajuci vodici do 22-25 rokov, neviem presne. Tak robia vedomostnu sutaz s nejakymi otazkami, kde mozes vyhrat €, normalne som ostal zarazeny, ked som pocul tu uvedomelost v radiu
v antena rock je nejaka sutaz, ktora zacina slovami, ze kazdy rok na SVK dostane vodicak 60 000 mladych ludi. A ze velke percento dopravnych nehod sposobia prave zacinajuci vodici do 22-25 rokov, neviem presne. Tak robia vedomostnu sutaz s nejakymi otazkami, kde mozes vyhrat €, normalne som ostal zarazeny, ked som pocul tu uvedomelost v radiu
Preto platia mladí vodiči drahšiu poistku. A neviem, či aj nie sú v nejakej lehote, že keď spôsobia nehodu, že musia absolvovať kurz odznovu.
Preto platia mladí vodiči drahšiu poistku. A neviem, či aj nie sú v nejakej lehote, že keď spôsobia nehodu, že musia absolvovať kurz odznovu.
Nie, kurz odznova platit nemusis. A zasa ani PZP nie je nejako strasne vyssie. cca 20% rozdiel tam je (najlacnejsia pre mna vs najlacnejsia pre oca). Oproti rozdielom napr vo GB je to nic.
Ked som v zahranici uzatvarat "PZP" na auto, tak na cenu malo vplyv ci som slobodny/zenaty, bezdetny/s detmi, kolko mam rokov a ci som zamestnany...........
No a este ci som uz mal niekedy v minulosti nehodu ktoru som sam sposobil.
najvyzsia cena bola v kombinacii:
do 25 rokov, slobodny, bezdetny a s nejakym zaznamom
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A ak nevidím nepredbieham.
P.S.: a ak by sa chcel nejaký rýpalík rýpať vtom, že z vlastných skúseností ... tak k nehodám chodím dosť často z titulu mojej práce ...
ramon1: ale na sposob soferovania nema vplyv to, kto je pri moci, to je v ludoch... Smutna sprava, to co pises
slavoSL: presne, to je dobra pripomienka o promile.
110mat110 .. myslim, ze osvetlenie (aj keby bolo) by v tomto pripade nepomohlo
A na tej fotke sice hovno vidno, ale nad zadnou brzdou nieco trci (mozno odrazka) a na riaditkach na pravo od predstavca je tiez nieco namontovane. Takze davat jej od stola spoluvinu, ze bola neosvetlena, je mierne povedane "nic nehovoriaca fabulacia".
edit: teda vacsiu poistku platia mladi vlastnici, nie mladi vodici
Nie, kurz odznova platit nemusis. A zasa ani PZP nie je nejako strasne vyssie. cca 20% rozdiel tam je (najlacnejsia pre mna vs najlacnejsia pre oca). Oproti rozdielom napr vo GB je to nic.
No a este ci som uz mal niekedy v minulosti nehodu ktoru som sam sposobil.
najvyzsia cena bola v kombinacii:
do 25 rokov, slobodny, bezdetny a s nejakym zaznamom