Nabuduce to do debilov naper 😉
23.01.2022 - 19:00:25
00
Internetovy troll vecne hejtujuci cyklistov, ktory nevie prisposobit rychlost stavu a povahe namrznutej vozovky a ani tomu, ze sa blizi do krizovatky, v ktorej treba spomalit. A to napriek tomu, ze tu krizovatku velmi dobre pozna a pravidelne upozornuje, ze je to tam nebezpecne. Co dodat? Ze okrem neprisposobenia rychlosti a chybajucej techniky jazdy v tom musi byt aj karma.

P.S. Az sa priam natiska myslienka, ze sa naschval teatralne hodil o zem, aby mal zase dovod na nieco nadavat. A este si potom aj poskakal po okuliaroh, aby bola skoda co najväcsia...
23.01.2022 - 19:04:17
05
Jano, ty si pokračovateľ bájkara Kenaia, ktorý mal na každú svoju teóriu minimálne jeden podporný praktický zážitok. Ak teda nie si priamo on, so zapnutou kontrolou pravopisu.
Poviem Ti prečo sa domnievam, že ide o bájku. Policajti Ti vraj povedali, že ak “ Páchateľ sa nenájde, o 1-2 roky mi príde papier, že vyšetrovanie sa zastavuje pre nedostatok dôkazov.” Toto by Ti nepovedal ani policajt s vyštudovanou strednou záhradníckou. A čo by Ti povedal ? Ak by si sa rozhodol podať TO (tr.ozn.) stalo by to, že by začalo konať podľa §196 (a súvisiacich) zákona 301/2005 (Trestný poriadok) v takzvanom predsúdnom konaní tak, aby mohol policajt, prípadne prokurátor rozhodovať podľa §197 resp 199. Po podaní TO v lehote do 30 dní od podania TO policajt rozhodne, že :
- odmietne trestné oznámenie a ukončí trestné konanie
- odovzdá podanie príslušnému orgánu (ak sa napr jedná len o priestupok)
- odloží trestné oznámenie
- začne trestné stíhanie
Takže žiadne jeden dva roky, do mesiaca by si vedel, na čom si. Toto by žiaden policajt, navyše do telefónu !, nepovedal.
Berúc do úvahy aj Tvoje minulé početné bájne strety s cyklistami, skromne sa domnievam, že časť historky, alebo celý príbeh, je výtvorom Tvojej obrazotvornosti. Možno v realite Ťa tesne minuli cyklisti na tom mieste, a to bolo tak všetko. Ak sa mýlim, život mi to vráti.
23.01.2022 - 19:18:51
02
Ďakujem Jezus, hneď je mi lepšie, keď viem, že na hlavnej musím dávať prednosť ľudom z vedľajšej cesty. Nabudúce zosadnem radšej a budem to tam tlačiť, lebo však čo je to ísť cca 15km/h na bicykli, však nebezpečná rýchlosť. Dostať šmyk na čiernom ľade ráno za tmy, keď človek nevie či ide po vode alebo ľade je o chýbajúcej technike jazdy, ďakujem za vysvetlenie. Si to zapamätám. Ešte na niečo som zabudol? Nemám pre istotu trúbiť? Alebo nosiť infraokuliare? Či si mám namontovať pomocné kolieska?

Daniel6669, nie som v tomto expert. Bral som to tak, ako povedali. Keď nám vykradli pivnicu, podali sme trestné oznámenie, rozhodnutie došlo asi rok po tom, tak isto v prípade aj mojej kolegyne, keď ich vykradli. Keď kamošovi obišli kľúčom auto, tiež čakal asi 6 mesiacov. Vyjadrenie k stavebnému povoleniu, čo sme riešili a úrad má dať do 30 dní sme dostali po 10 mesiacoch. Teória je pekná, prax je koľkokrát žiaľ inde. Môžete mi veriť, nemusíte. Nenútim vás. Nikdy nikomu neprajem nič zlé.

Edit: hejter cyklistov nie som, len poukazujem na to, ako to reálne vyzerá.
23.01.2022 - 19:35:11
01
vsak jasne, daniel je uplne mimo tym svojim prispevkom ... informacia o vysledku vysetrovania je nieco uplne ako informacia, ako bolo nalozene s podaným TO ...
23.01.2022 - 19:54:06
00
Tak tak som mim úplne😂, je zrejmé, ako by s jeho TO bolo naložené vzhľadom na dôkaznú situáciu. To som už ani nepísal. Pointa je, že mu určite žiaden policajt o roku dvoch nehovoril. K ďalšej fáze by ani nedošlo,
23.01.2022 - 20:05:30
00
podla toho "hen" to neboli vychodniari, co Ti v Blave vyrazne znizi okruh hladanych :-D
btw, khenai dostal BAN ?
23.01.2022 - 20:11:31
00
No moment. Tak ty si isiel 15kmh zjavne nie na cestaku bez naslapov a vytrel si sa na ciernom lade a oni isli 4 na cestakoch s naslapami na uzkych 25mm plastikoch a ani jeden to v tej zatacke a ukrutnej rychlosti nepolozil.
TA3 - policajný hovorca thumb_up0thumb_down
23.01.2022 - 20:47:31
03
Asi bol lad jednosmerne profilovany a vyfrezovany, udrzal ich rezacov v stabilnej polohe pri klopenom prejazde ;)
23.01.2022 - 21:08:24
03
Ja sa ho sice nezastavam ale pani trosku ste jednostranni….

Uplne ignorujete fakt ze ak tu zakrutu naozaj rezali, tak isli sposobom pri ktorom sa musia najmenej naklonit, najmenej zatacat a teda aj na lade v podstate minimalizuju sancu na usmyknutie….

Naopak on musel reagovat prudsim zatocenim, naklonenim a teda zvysil sancu na usmyknutie…

V podstate mi je jedno ze ci to bolo tak ako tvrdi alebo nie…

Ale z toho popisu je vasa obhajoba cyklistov absolutne nemiestna…🙈🙈🙈 a je uplne jedno ci sme alebo niesme na cyklistickom fore…. 🙈

Trochu nestrannosti by to chcelo kurnik…
23.01.2022 - 22:33:25
08
keby to napisal iny clen fora, bol by mozno polutovany. Holt Jano uz tu ma svoje meno zapisane, takze tak
23.01.2022 - 22:37:00
02
misopetrovic a Ty si v koho prispevku zachytil, ze ospravedlnoval tych cykistov? Ja som taky nezachytil. V kazdom pripade je nezmysel sa tam hrat na prednost. Zdravy rozum kaze spomalit a overit si kto kam ide.
23.01.2022 - 22:40:42
03
Predpokladám, že asi nikto z vás nezažil aj pri chôdzi, že bol mokrý chodník, veselo si idete a zrazu sa šmyknete, lebo tam ostal kus ľadu. Známy tak rozbil auto, lebo mokrá cesta, niečo nad 0 ale v jednej zákrute bol v celý deň tieň, tak ho tam šmyklo, lebo tam bolo chladnejšie a to šiel opatrne. Ešte pred Vianocami som videl ako jedného chlapíka, čo chodí po hrádzi s vozíkom ho šmyklo, tiež narazil na ľadovú plochu a vyzeralo to, že to je len voda. Ale prosím, také veci sa určite nestavajú, ak ľad, tak len súvislá vrstva.

Edit: Jezus, to som robil, šiel som naschvál pomaly, ale žiaľ ráno o 6tej tam veľa svetla nieje. Aj z toho dôvodu tam je tá značka Daj prednosť v jazde. Keby tí 4 ľudia boli auto, už by tu ľudia kričali, že aha, ďalší vrah, ktorému treba zobrať papiere, lebo však nedal prednosť. Takto sa všetci tvária, že stalo sa, mal som viac predvídať, je to vlastne moja vina, že k tomu došlo aj keď som sa snažil zrážke zabrániť a pre cyklistov vlastne značky neplatia.
23.01.2022 - 22:50:45
00
1. Offtopic,lebo skusenost nie s vodicmi,ale cyklisti,co robia zle meno. Ak admin presunie, nebudem sa cudovat.

2. Jano, prva polovica Tvojho predch. je zbytocne mrhanie pismenkami. Negativne tvrdenia, zazili sme lad,aj nesuvisly, a co?
(Naposledy v piatok podvecer pred 17., Liscie udolie, obcasne flaky - prislosobit rychlost na minimum a cakat,ci nepadas)

3. Kedze pises,ze skoro rano za tmy,a isli z toho smeru,4, daj datum a cas. To asi neboli nahodni jazdci,skor pravidelny vyjazd alebo cesta do prace (a museli teda vyrazat doost skoro). Hadam (sa) niekto (s)pozna.
23.01.2022 - 23:54:34
00
1. Offtopic to nie je, keďže aj cyklista je šofér, ale prosím, ak je to problém...

2. Áno dával som si pozor, opatrne som brzdil, zľahla som tlačil do pedálov. Preto som zobral XC a nie môj bežný commuter s 23c plášťami. Nevyhováram sa na to, aká bola cesta, ale keby som nemusel prudšie zabrzdiť, tak sa to nestane, žiaľ mal som smolu, že som chytil v tom momente namrznutú ľadovú plochu a všetko ostatné bolo len mokré. Nebyť toho brzdenia, jednoducho tade prejdem. To je celé. Preto som šiel tak okolo 15km/h celý čas a nie bežných 25-30km/h, čo chodím za sucha.

3. Streda 12. januára, okolo 6:20. Reálne nečakám, že sa niekto prihlási či nájde. Prečo by to robil? Keď nezastavili vtedy, prečo by sa zrazu prihlásili?

Jediné čo ma štve, keďže som zároveň aj šofér, že tu je dvojaký meter. Robí sa tu hon na šoférov, ale katastrofálne správanie sa chodcov a cyklistov sa ignoruje. To je všetko. Žiaľ veľkej časti cyklistickej či pešej verejnosti sa to nepáči, stačí si prečítať komentáre všade. Ľudia, čo tvrdia, že autá idúce 31km/h na 30tke sú životu nebezpečné pre cyklistov a chodcov, ale to, že za teplého počasia v noci má svetlo tak 1 cyklista z 10 ich už netrápi. To je fakt, stačí si prečítať útoky Cyklokoalície ako kvázi najväčšej organizácie združujúcej cyklo ľudí na západnom Slovensku určite na Políciu a šoférov všeobecne. Zrazilo auto chodca na ceste v noci a za dažďa na Gagarinovej? Problém šoféra, lebo však chodec nemusí používať len prechod pre chodcov, čo na tom, že ho zrazilo 20m od svetelnej križovatky, kde bol prechod pre chodcov. Zrazilo auto cyklistu na prechode pre cyklistov na Šafku? Hajzel vodič, dokedy to budeme trpieť. O 2 hodiny na to update, cyklista si to dal pekne na červenú a šofér nemal šancu zareagovať. Ticho. Žiadne ospravedlnenie. Tento týždeň zabilo na cestách 3 neosvetlených chodcov, z čoho 1 mal tak 5m od cesty chodník, ďalší išli div že nie 1m od kraja cesty v pruhu chrbtom k prichádzajúcim autám. Polícia SR každý týždeň robí preventívne akcie, aby ľudia mali reflexné prvky, každý týždeň post na FB, vkuse na to upozorňujú. Tak idú spraviť akciu zameranú na chodcov a cyklistov bez svetiel a reflexných prvkov. Podľa Cyklokoalície a komentov ak si to prečítate nie sú problém neosvetlený a pravidlá nedodržiavajúci chodci a cyklisti, ale šoféri. Šofér musí, šofér je zodpovedný. Šofér má mať vešteckú guľu. Cyklista a chodec nič nemusí. To nájdete všade, či už pod Cyklokoalíciou, Políciou komenty v podobnom duchu. Cyklokoalície by mala byť prvá, čo kričí, že ľudia nebuďte idioti a používajte reflexné prvky a svetlá. Ale to nerobí. Je prvá, čo kričí, že ako si dovoľuje Polícia vôbec kontrolovať a robiť akciu zameranú na chodcov a cyklistov, že tam má ísť radšej merať rýchlosť. Polícia SR vydá video, kde ODPORÚČA nosiť prilby. Aká je reakcia Cyklokoalície? Policajt vás nemôže pokutovať za nenosenie prilby, lebo zákon ju neprikazuje nosiť, teda ju nemusíte mať na hlave. Skúste hádať, kto bol ako prvý proti noseniu prilieb, lebo ľudia že vraj prestanú bicyklovať? Kto za to loboval a považoval to za víťazstvo rozumu? Ozaj teda ide o bezpečnosť chodcov a cyklistov? Alebo len o presúvanie zodpovednosti na druhých.
Keď som bol v 2012 v Londýne 3 mesiace cez leto, napriek tomu, že tam nie sú povinné prilby, tak vkuse bežali niekde reklamy a upozornenia na to, že mali by ste nosiť prilbu a používať reflexné prvky. Mohli ste tak vidieť ľudí, čo to hovorili ako Chris Hoy, Richard Hammond (mimochodom vášnivý cyklista) z Top Gearu, kde si z cyklistov robili srandu, Petr Čech, nejaký triatlonisti, cyklisti atď, že noste to. A neboli to aktivity polície či štátu. Ale organizácií ako Cyklokoalície. Už si nepamätám toho chlapíka ako sa volal, bol to nejaký Ind, či Pakistanec, bol šéf cykloorganizácie pre Londýn, keď som tam bol na workshope a dostal otázku, že či nemá problém s tým, že polícia robí akcie zamerané na cyklistov, tak povedal, že nie, dokonca to podporuje, keďže časť verejnosti inak ako represiami nedonútia k zodpovednosti. Ako by mohol tolerovať jazdu cyklostov na červenú, ak mu vadí jazda áut na červenú? Bol by pokrytec. Vytiahol tam vtedy aj štatistiky, nejak skoro 50% nehôd zavinených cyklistom bolo pod vplyvom alkoholu od 1,5% hore. Zvyšok bol nedodržanie pravidiel cestnej premávky. Za cca 60% nehôd cyklista-auto boli zodpovedný cyklisti. Podobné čísla majú v Nemecku, alebo aj v susednom Česku. Na 1 zrazeného chodca autom pripadá 1 cyklista čo zrazil chodca a to sú len prípady, čo sa nahlásili. V skutočnosti to číslo v prípade cyklistov bude oveľa vyššie a z príchodom e-bikov, kolobežiek a "e-bikov" to číslo začína rapídne rásť. To sú ich vyjadrenia z 2017. A to má Londýn obrovské zóny, kde je 20mph. Policajt nemá problém zastaviť tam cyklistu a dať mu pokutu za rýchlosť, nedanie prednosti atď. Pre nich to rozdiel nie je. Cyklista ako vodič. Na Slovensku? Pred policajtami chodci a cyklisti veselo chodia na červenú beztrestne. To je žiaľ smutná realita. Aký signál to vysiela potom? Ide nám ako spoločnosti reálne o bezpečnosti chodcov a cyklistov, alebo len o populistickú bezpečnosť, kedy sa všetko hádže na "zlých" šoférov? Že oni za to môžu a cyklisti a chodci sú len nevinné obete, pritom sa podporuje ich nezodpovedné správanie sa.
24.01.2022 - 02:16:33
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Svetlá)
keyboard_arrow_up