Ups stáva sa
16.06.2013 - 00:07:04
00
tiez som sa minule zviezol par km proti vetru pekne skryty za v3skou ktora isla tak 50km/h a uplna pohodicka sem tam som pedalmi pokrutil a stale sa len viezol :-D a perfektne to vylepsilo priemerku :lol:
16.06.2013 - 09:20:07
00
@kesalp nie nemyslim si, ze je to dostatocny preistor na predbiehanie cyklistu, ked vidim cyklistu a v protismere cokolvek nech tam je nejaky kuzel, iny cyklista, motorka, cokolvek, tak ho nebudem obiehat. Nikdy som to nespravil a ani to nespravim, cyklistu zasadne obieham takmer celym autom cez protismer. To ze ty by si sa pichol s autom medzi dvoch cyklistov je tvoja vec.
16.06.2013 - 12:21:16
00
Vodici stale ignoruju, ze bicykel je vozidlo ako kazde ine a je normalnym ucastnikom cestnej premavky. Obiehanie cyklistu v case, ked ide v protismere iny cyklista, je porusenim dopravnych predpisov. Bez ohladu na to, aka siroka je cesta.

S tymto budem suhlasit, ked tu das citaciu zakona, kde potvrdis svoje slova.

Strcit sa autom medzi dvoch oproti sebe iducich triezvych cyklistov na beznej dvojprudovej ceste je uplne normalne, bezproblemove a bezpecne. Kazdeho cyklistu obchadzam s dostatocnym bocnym odstupom uplne vsade. Aj tam, kde sa to nesmie, vid video par stran dozadu.
16.06.2013 - 20:39:58
00
o chvilu ta zotrie chlapec bez vodicaku :D
16.06.2013 - 20:47:27
00
S tymto budem suhlasit, ked tu das citaciu zakona, kde potvrdis svoje slova.

Strcit sa autom medzi dvoch oproti sebe iducich triezvych cyklistov na beznej dvojprudovej ceste je uplne normalne, bezproblemove a bezpecne. Kazdeho cyklistu obchadzam s dostatocnym bocnym odstupom uplne vsade. Aj tam, kde sa to nesmie, vid video par stran dozadu.

Mas zmysel pre humor :) Je mi uplne lahostajne, s cim budes suhlasit, s cim nie a hlavne kedy. Tvoj suhlas je dolezity iba pre teba sameho, takze podmienit ho citaciou zakona je prinajmensom smiesne. Nastuduj si §15 ods.3 a ods.5 písm.c. Ak ti to nestaci, obrat sa na Dopravny inspektorat, iste budu mat pochopenie pre tvoju jazdu ;)

Normalne to nie je a vobec nie bezpecne alebo bezproblemove. Kazdy cyklista v protismere da v tom momente ruky na brzdy, spozornie a znizi rychlost, lebo nikdy nevie, co vodic urobi. Uz tym ho vodic ohrozi a obmedzi. Parkrat som bol vytlaceny na piesok medzi asfaltom a priekopou, lebo vodic nepredvidal, ani nevzal do uvahy fyziku, odstredivu silu vyhybacieho manevru a rychlost. Na tie kriedove tvare, kedy si priali, aby som tam nebol, sa neda zabudnut. Skoda, ze nemam na bicykli kameru.
A o dostatocnom odstupe, normalnosti, bezpecnost a bezproblemovosti takehoto predchadzania, ktore popisujes, by vedel rozpravat moj byvaly sused. Prisiel o manzelku, ked sa vracala z prace a vtedy trojrocne dievcatko stratilo mamu. Vodic ju nabral v protismere, ked obiehal dedka, co tlacil bicykel. Tiez si myslel, ze ma dost miesta na sirokej ceste, len akosi nevydalo. V dokazovani znalec potvrdil, ze keby stocil volant o 2 stupne menej, prezila by. Dostal iba podmienku. Takze kludne jazdi dalej tak ako doteraz. Snad na opacnej strane nebude na bicykli nikto z tvojich znamych.
17.06.2013 - 00:39:37
00
tuto stupidnu mater som si musel odfotit :x ako sa rano zacpava cenecka cesta auta to obchadzaju cez staru vajnorsku. pri obojsmernej premavke auta zastavovali a upozornovali ju ci je kompletna. ona nic sedela dalej. chuda decko pekna skola do zivota...

Prílohy:

Snimka_704.jpg
Snimka_704.jpg 356.17 KiB thumb_up0thumb_down

Snimka_705.jpg
Snimka_705.jpg 402.55 KiB thumb_up0thumb_down

17.06.2013 - 09:06:28
00
dovo: Este dobre, ze si tu nedal nazov zakona, aby clovek nezacinal hladat v Ustave SR. Ale kedze pravidla cestnej premavky ovladam lepsie ako policajti v bielych koseliach, viem, kde tvoj odkaz na paragraf hladat.
Takze: To, ako jazdim ja, si mozes iba vymyslat a posudzovat spoza klavesnice. Nikdy si ma za volantom nevidel. Ver, ze neexistuje cyklista, ktory by mal problem s mojim obchadzanim voci nemu. Ale presviedcat ta nebudem, ty mas nastudovane nieco zo zakona 8/2009, ale to neznamena, ze aj vies, co je to ohrozenie ci obmedzenie v praxi. Este raz si precitaj, co som pisal vyssie a snad pochopis.

V aute mam kameru, zodpovednosti sa nebojim.
17.06.2013 - 09:51:43
00
na slovensku nieje zakonom urceny odstup ktory ma dodrzat vodic predbiehajuceho vozidla od predbiehaneho vozidla takze je cisto na vodicovi ze ci bude tolerantny alebo ta smykne na 20cm...

to ze ta nema ohrozit je druha vec...ale nikde neni napisane ze ta musi obiehat s takym a takym odstupom...
17.06.2013 - 10:11:23
00
jfab Nerozumiem tvojmu jesitnemu divadlu, ale bolo predsa jasne, ze sa bavime o zakone o cestnej premavke. Kto by uz sposob predchadzania hladal v Ustave :tmi:
Ako mi je lahostajne, s cim suhlasis alebo nie, tak mi je fakt jedno, ako jazdis. Vsimni si toho smajla na konci vety, kde pisem o DI. Ten to vystihuje dostatocne. Keby som nevedel, co znamena ohrozenie ci obmedzenie v praxi, tak pisem uplne inak. Nemam dovod ta o tom presviedcat, ani to rozvadzat. Naco.
No odkedy som pred niekolkymi rokmi zacal pouzivat na ceste viac bicykel ako auto, presne viem, ako sa citi cyklista v takejto situacii. Dovtedy som len jazdil za tym v mojom smere a neobiehal. Nikdy mi o tie usetrene sekundy neslo. Paradxom je, ze odvtedy som bicykloval nielen na Slovensku a parkrat zazil nieco podobne, no vsade auta pockali a neobiehali. Kazdemu som kyvol na znak vdaky. Aj pri inych situaciach ma brali ako rovnocenneho na ceste. Tu sa mi to stalo jedinykrat. Cim to je, neviem.
O zodpovednosti sa mozme bavit dlhe hodiny a k nicomu to nepovedie. Slovenske zakony su nielen v tomto smere napisane iba na vysmech poskodenych. Tych par rokov, co moze vodic v tom horsom pripade dostat, uz nikomu zivot nevrati. Je to neverending story, kde za kratsi koniec vzdy taha cyklista.
17.06.2013 - 11:34:30
00
na slovensku nieje zakonom urceny odstup ktory ma dodrzat vodic predbiehajuceho vozidla od predbiehaneho vozidla takze je cisto na vodicovi ze ci bude tolerantny alebo ta smykne na 20cm...

to ze ta nema ohrozit je druha vec...ale nikde neni napisane ze ta musi obiehat s takym a takym odstupom...

mne sa zda ze hej,ak to nevypustili,v starej "zakrute" to preberali a konkretne aj citovali z niecoho ...priamo v zneni zakona nemusi byt spomenuta ,iba pri norme-vysvetleni pojmu pouzitom v jeho zneni je to zadefinovane...
17.06.2013 - 11:49:36
00
dovo, preco ma chces za kazdu cenu presviedcat, ze na cestach cyklistov ohrozujem. Sam som jeden z nich. A to, s cim som s tebou nesuhlasil je toto: "Obiehanie cyklistu v case, ked ide v protismere iny cyklista, je porusenim dopravnych predpisov." Take nieco v ziadnom zakone nie je. To len ty si prisposobujes ohroznie na tuto konkretnu situaciu.

kvakob, v predpisoch nenajdes ziadnu presnu vzdialenost bocneho odstupu. Zakonodarcovia tomu hovoria dostatocny. Od roku 1987 to nikdy uvedene ciselne nebolo. Pred tymto rokom som sa dopravnym predpisom nevenoval.
17.06.2013 - 12:04:06
00
Na zaklada toho, co si napisal vyssie "Strcit sa autom medzi dvoch oproti sebe iducich triezvych cyklistov na beznej dvojprudovej ceste je uplne normalne, bezproblemove a bezpecne."

Myslim, ze nitko z cyklistov to nepovazuje za normalne, bezproblemove a uz von koncom nie bezpecne. Inak plne suhlasim so vsetkym, co pise dovo.

Mas rad, ked ides po ceste 30km/h na biku, v protismere iny cyklista a medzi vami preleti auto 90 km/h ?
17.06.2013 - 12:40:35
00
A teraz si predstav, ze ides po ceste 90km/h na aute, v protismere ine auto 90km/h a medzi vami preleti (v lepsom pripade motorkar) 150km/h... :-D
17.06.2013 - 12:49:13
00
tak tak na slovensku nieje nikde uzakoneny povinny odstup pri obiehani...ale v niektorych statoch USA to dane je ze odstup musi byt min. 120cm :-)

take nieco by som bral aj na Slovensku...ten meter a daco je tak akorat :-)

a strcit sa s autom medzi dvoch cyklistov urcite nieje bezpecne a pre cyklistov ani prijemne :fubar: zafuka bocny vietor cyklisstu iduceho v protismere stiahne viac do stredu a co urobis?? maximalne si stihnev vybrat ktoremu sa uhnes a do ktoreho to napalis....v najhorsom pripade ich zoberies oboch :-(

za tych par sekund to vazne nestoji si myslim....

a podobne je dost o hubu aj ked ide oproti tebe auto a zacneho predbiehat dalsie auto a dve auta vedla seba v protismere sa s tebou stretnu naraaz vedla seba....vazne chutovka takato situacia odporucam zazit potom si poniektory mozno uvedomia aky je to pocit vidiet rutiace sa auto v protismere v kombinacii s nedostatkom priestoru na vyhnutie sa ;-)

po tomto zazitku som prestal jazdit po seneckej ceste...pretoze ***** s M3-kou som sa musel ja vyhnut az do travy a vodic v protismere ktoreho ten ***** obiehal sa musel tiez uhnut pomaly az za krajnicu aby urobil magorovy dost priestoru aby nezrazil mna....za co mu velmi dakujem pretoze inac by som sa uz nemal kam uhnut a idiot by ma zobral na kapotu....
17.06.2013 - 13:16:00
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Svetlá)
keyboard_arrow_up