steju inak dobrý postreh, prednosť z prava ... ale myslím že keby bola o kruháčoch stať v pravidlách a nie značky tak by o tom nikto nevedel lebo nikto pravidlá nečíta .. a boli by enem zmätky
Ak sa nemýlim tak na západ od nás to funguje tak ako som navrhoval, tj. prednosť určená rovno zákonom a nie určená zákonom a v praxi všade značkami upravená "naopak". A žiaden koniec sveta na cestách sa nekoná
Ale tak snaha o čo najlepšie popísanie situácie formou ilustrácií sa cení.
Mňa by iba zaujímalo či tie čiary dráh cyklistu a auta sú presne v tej línii ako sa pohybovali.
dajpokoj79 nejde o to, či som nad tým strávil 5 minút, či hodinu, ale o to, že som tam vložil svoj talent, kreativitu a profesionálny prístup a myslím že výsledok tomu nasvedčuje JOLI samozrejme že hej, nebudem kresliť bludy isheep čoooo?
No ale som si naložil tými rečami... A priznám sa, že uz neviem nájsť príspevok, kde to niekto tvrdil, možno to bolo aj na tomto fóre... pri googlení som toho tiež veľa nenašiel, akurát že vo Francúzsku je to rovnako ako u nás a v Česku tiež, ale iba od 1.7.2006, predtým platila prednosť vozidiel v kruháči. Ďalej som našie lbritskú stránku kde tvrdia, že okrem Grécka je v celej Európe prednosť vozidiel v kruháči, čo je samozrejme nezmysel. A nakoniec na slovenskej wikipedii som našiel, že "Pravidlo však neplatí v každej krajine". A na dnes mám dosť googlenia a tiež by som bol rád, keby niekto znalejší napísal ako to teda v skutočnosti je.
Možno by stačilo pozrieť street view v jednotlivých krajinách, ako to tam majú značené...v Anglicku to neriešia značky, pretože tým, že jazdia vľavo a na križovatke majú prednosť vozidlá prichádzajúce sprava, tak ten, ktorý ide v KO vlastne prichádza sprava
Co riesite, ak je kruhac oznaceny znackami riadim sa znackami... ak nie je, tak davam v kruhaci prednost autam prichadzajucim zprava ako na kazdej neoznacenej krizovatke... hotove ... ja osobne som este nevidel jediny neoznaceny kruhac.
Neviem ako to je vo vyhlaske ci v zakone ci v kej omalovavanke to pisu ale ono sa to berie asi ako krizovatka, teda ak nie je oznacena tak vieme co ale vsetky su oznacene aby to bolo naopak, takze pre kruhac asi nie je vynimka alebo samostatny versik kde sa uvadza, ze v kruhaci sa dava prednost vchadzajucim... takze by bolo treba napisat do omalovavanky ze v kruhaci sa dava prednost autam v kruhaci a nemuseli by davat nikde znacky, samozrejme, ze by nastala apokalypsa a rozmlatenych aut by bolo v kruhaci kopcom... neviem teda ako to je, asni som si to nezistoval...ale nech to nechaju tak ako to je
edit: "Vodič vchádzajúci do kruhového objazdu má prednosť v jazde, ak nie je prednosť v jazde upravená značkami. Pravidlo však neplatí v každej krajine." - no takze jak u debilov
Možno by stačilo pozrieť street view v jednotlivých krajinách, ako to tam majú značené...v Anglicku to neriešia značky, pretože tým, že jazdia vľavo a na križovatke majú prednosť vozidlá prichádzajúce sprava, tak ten, ktorý ide v KO vlastne prichádza sprava
Stačí si pozrieť toto video a viete ako to funguje v UK.
Tých by som tiež najradšej tĺkol po hlave ***** Jazdí to hlava nehlava ako ňujorský kuriéri. Niektorý asi majú pocit, že je okolo nich neviditeľná aura silového poľa, ktorá ich ochráni na ceste.
A hlavne ze tam je veeelikaanska znacka, ze zakaz vjazdu bikom. Ale klasika - cyklisti pravidelne ignoruju zakazove znacky
Vyhlaska 9/2009 §8 ods. 8:
"(8) Použité zvislé dopravné značky, dopravné zariadenia a vodorovné dopravné značky v cestnej premávke musia byť včas viditeľné z dostatočnej vzdialenosti a počas celej doby použitia musia poskytovať úplný a jednoznačný výklad."
Podla mna znacka (C23a) tak, ako je odfotena na google street view, neposkytuje uplny a jednoznacny vyklad vzhladom na to, ze nie je uplne zrozumitelne o ake obmedzenie v jazdnom pruhu ide. Polopate, ten "kruh" nie je cely vidno so vsetkymi nalezitostami. Rovnako tato znacka neodpoveda vzoru v prilohe c.1 v citovanej Vyhlaske.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Sorry, ale ja sa nemôžem prestať smiať
Mňa by iba zaujímalo či tie čiary dráh cyklistu a auta sú presne v tej línii ako sa pohybovali.
JOLI samozrejme že hej, nebudem kresliť bludy
isheep čoooo?
No ale som si naložil tými rečami...
edit: "Vodič vchádzajúci do kruhového objazdu má prednosť v jazde, ak nie je prednosť v jazde upravená značkami. Pravidlo však neplatí v každej krajine." - no takze jak u debilov
Stačí si pozrieť toto video a viete ako to funguje v UK.
youtube.com/watch?v=iAgX6qlJEMc&t=0
A hlavne ze tam je veeelikaanska znacka, ze zakaz vjazdu bikom. Ale klasika - cyklisti pravidelne ignoruju zakazove znacky
Ale ak isla v smere od Petrzalky, tak tam ta znacka nie je..teda, aspon som ju tam nenasiel
https://www.google.sk/maps/@48.127531,17.128156,3a,75y,113.05h,83.65t/data=!3m4!1e1!3m2!1srRA19xn8lV-5q5GOMlBBaw!2e0?hl=en V kazdom pripade podla nasej super legislativy by si mal pouzit cyklochodnik a ten je popri ceste, tak si to mas vsimnut a ist tam
"(8) Použité zvislé dopravné značky, dopravné zariadenia a vodorovné dopravné značky v cestnej premávke musia byť včas viditeľné z dostatočnej vzdialenosti a počas celej doby použitia musia poskytovať úplný a jednoznačný výklad."
Podla mna znacka (C23a) tak, ako je odfotena na google street view, neposkytuje uplny a jednoznacny vyklad vzhladom na to, ze nie je uplne zrozumitelne o ake obmedzenie v jazdnom pruhu ide. Polopate, ten "kruh" nie je cely vidno so vsetkymi nalezitostami. Rovnako tato znacka neodpoveda vzoru v prilohe c.1 v citovanej Vyhlaske.