Používate ?? Aký ?? Mechanické alebo magnetické brzdenie ?? Ako často v týždni a aký čas používate ?? Máte vyhradenú určitú "hodinu" počas dňa alebo naň vyleziete hocikedy, ráno obed večer ?? Máte ho doma v obývačke alebo chodíte do fitneska ?? Ako zabíjate nudu pri šliapaní ?? Počúvate nahlas muziku, alebo máte slúchadlá , pozeráte pri tom telku alebo filmy na DVD ?? Alebo popri tom čítate ?? Poradte, možno si nejaký z Vašich návykov osvojím a spríjemní mi čas strávený na stacionári :) .
30.08.2009 - 11:32:44
00
neviem či Ti pomožem no skúsim. Daj si to pred spaním :wink: TU
30.08.2009 - 14:44:39
00
No.......zopár nápadov na moje otázky som tam našiel :) a tiež som zistil že som tu asi jediný kto rád na stacionári šlape 8) . Však to má kopec výhod :!: :!: :!: :)
30.08.2009 - 19:49:00
00
Tak sa teda podelim :-) Stacionar pouzivam, ale iba cez zimu. Mame doma, znacka Tunturi, brzdenie je magneticke. Co sa tyka pouzivania tak zasadne vecer - cez tyzden inokedy nie je cas. Vzdy tak na cca hodku - teda kolko trva 30km na takom stredne tazkom az tazsom odpore (ked ho pouzivam postupne zvysujem intenzitu - nemoze predsa clovek na prvykrat zadelit nejakych vela km na tazko ked neni bohvieaka kondicka) Osvedcilo sa mi aj menit odpor pocas cvicenia - simuluje to realny teren a neni to taka nuda, vzdy ale skor zaradim tazsi a potom taky stredne tazky, lahke nema zmysel. Doma to zrovna nemame v obyvacke :-)... Ale poslednu zimu som chodil do fitka lebo otvorili jedno asi 30m od domu a predsalen ten stroj je tam o niecom inom... Co sa tyka zabijania casu pri slapani tak pocuvam hudbu, doma nahlas, vo fitku zo sluchatiek, ked niesom sam ale s niekym tak netreba. Z mojho pohladu nechapem ako moze pri tom niekto pozerat telku (alebo ako pises dokonca citat? - pocujem prvykrat) - ja osobne sa nedokazem sustredit na nieco ine, potom by som sa nesutredil na cvicenie a bolo by to o nicom. A este na zaver musim dodat ze keby som si chcel nieco domov kupit tak urcite spinner - ja to beriem cisto ako trening na bike a nastavenie geometrie podla vlastneho biku je obrovska vyhoda. Celkovo stacionarne biky maju velmi "sediacu" a nie natiahnutu geo a je to dost neprirodzena poloha oproti biku...
30.08.2009 - 22:40:46
00
Mne doniesol Ježiško na Vianoce 2007. 8) Vybrala som si pomerne jednoduchý, značka Kettler, stál 6.000. Používam ho zatiaľ dosť zriedka, lebo keď je čo len najmenšia možnosť ísť na bike "normálne", to má prednosť. Ale je výbornou pomôckou na sledovanie pulzových frekvencií. A super sa z neho sledujú cyklistické prenosy. :)
03.09.2009 - 13:32:15
00
Ja mám obyčajný spiningový, žiadna elektronika (len diaľkové ovládanie od DVD v kapsičke :wink: ) , len mechanické brzdenie,veľký kotúč a robustná konštrukcia, čiže fakt len na makačku a na nič iné.

Popri šliapaní sa zabávam rôzne, pozerám telku,prepínam satelitné programy, sledujem film na DVD , prípadne ak si chcem dať len taký ľahší tréning z malou záťažou, dá sa aj listovať v časáku alebo čosi čítať (mám urobený pekný držiak , oddelený od rámu, aby sa netriasol 8) , takže ruky mám voľné a ani poloha sedenia nie je zmenená ) .

Mne sa to vcelku páči, nie som závislý na počasí , sadnem naň hocikedy, časovo nie som obmedzený (ráno,obed,večer), ak si chce človek len zamakať a využiť čas strávený pri telke, nie je lepší spôsob .
05.09.2009 - 08:54:41
00
keyboard_arrow_up