Si mi pripomenula.

Povodny original najst neviem, bol trochu lepsi, ale aj tento staci.
List občana vládeVážená vláda, mám na dnešnú dobu veľmi slušný mesačný plat 500 € v čistom. Napriek tomu vás žiadam o pridanie 298 € mesačne. Môj plat by po zvýšení predstavoval 798 €, čo je stále výrazne menej ako v Rakúsku.
Svoju žiadosť odôvodňujem takto: Mám dve
deti a ženu, ktorá je s nimi v domácnosti. Bývame v jaskyni, nájom neplatíme. Mydlo a pracie prostriedky nekupujeme a pretože sa umývame v potoku, neplatíme ani za vodu. Za elektrinu a plyn tiež neplatíme, pretože žiadne spotrebiče nevlastníme. Odevy a
obuv taktiež nekupujeme, pretože ich zhotovujeme z kožiek lesnej zveri. Do práce chodím pešo, teda peniaze nepotrebujem ani na MHD. Na dovolenku ani na víkendy nikam nechodíme, do kina a do divadla už vôbec nie.
Náš rozpočet vyzerá takto: raňajky 2 rožky a voda z potoka - 0,20 €, desiata 2 rožky a voda z potoka - 0,20 €, obed guláš z bufetu - 3,00 €, olovrant 2 rožky a voda z potoka - 0,20 €, večera polievka a bageta z bufetu - 3,00 €. 1 osoba na deň = 6,60 €, 4 osoby na deň (otec, matka a 2 deti) = 4 x 6,60 = 26,40 €. Na 1 mesiac = 30 x 26,60 € = 798 €.
S úctivým pozdravom váš volič a slušný občan.
Odpoveď vládyNa večeru sa netreba prepchávať, stačia vám 2 rožky a voda z potoka. Potom vás to bude stáť iba 456 € a ešte vám 44 € zostane, takže ešte stále máte z čoho zaplatiť pripravovanú novú daň.