Keď som naposledy videl cyklistu stáť vedľa cesty, mal som po výjazde bajk v kufri, ergo mal som aj náradie. Zastavil som a spýtal som sa, či nepotrebuje pomoc. No a potom som si konečne všimol, že ani tak celkom "nestojí", lebo mal problém udržiavať rovnováhu. Chlap bol úplne na mol, ale zvládol odo mňa pýtať cigu.
22.06.2017 - 12:01:28
04
fradog tak to si trafil...tak ako mi to povedala väčšina kolegov v práci..keby že tam je samotný bajk, tak ani rozbehnuté auto na 130...či zúžená vozovka..by neboli prekážkou zastaviť ;)
mimochodom buchla mi gáluska následne som spadol..nič vážne
22.06.2017 - 12:05:29
00
Ved to vodiči odhadli správne - nič si nepotreboval, iba si tam postaval :-)
22.06.2017 - 12:11:34
00
Keď som sa minulý rok vracal domov z výjazdu(bolo príšerne teplo) a pri ceste bola drevenná autobusová zastávka, tak som odstavil bicykel a na chvíľu sa na lavičke natiahol,keďže som už v sedle strávil viac ako 5 hod.Zastavilo auto a vodič sa ma spýtal,či je všetko o.k.,či mi nie je zle,alebo či nemám nejaký tech.problém a nepotrebujem odviezť.Vysvetlil som mu,že som si dal len krátky oddych,ale bolo to od neho veľmi milé a tak som mu poďakoval.Ja osobne by som v takejto situácii,akú popisuje autor príspevku určite zastavil(hlavne keď je už na prvý dojem zrejmé,že sa jedná o tech.problém)a min.sa spýtal,čo sa mu stalo,či nemal pád a či už má zaistený odvoz,pretože môjmu kamošovi sa stalo,že mal pád a poškodil sa mu pri tom mobil,ergo nemohol si sám zavolať odvoz-aj jemu zastavil neznámy ochotný vodič,ktorý mu požičal svoj tel.aby mohol zavolať odvoz.Nikdy nemôžeš vedieť,čo sa stalo a preto zastaviť a spýtať sa,ako môžem pomôcť,je to najmenej,dosť ma prekvapuje to,čo tu čítam :( .
22.06.2017 - 12:11:38
06
všetko je to v poriadku, ale stále nenapísal, že čo sa mu vlastne stalo
22.06.2017 - 12:21:25
00
napísal, že hapal pre pokazenú galusku
22.06.2017 - 12:22:16
00
Optimus - asi tak. Inak blbe je ze mne aj keby zastavil vodic a pozical telefon, tak neviem okrem svojho lahkeho cisla vobec ziadne ine :/
22.06.2017 - 12:34:41
04
Áno, takí sme. Vodiči a užívatelia bike fóra...
Keby tam stála Martina, Tiriel alebo Lucia, reakcia vodičov a obsah príspevkov vo fóre by bol diametrálne odlišný. :)
22.06.2017 - 12:35:20
00
Myslím že každá pomoc a ochota má svoje hranice a zastavovať pri každom cyklistovi,chodcovi,korčuliarovi,hubárovi či turistovi ktorý oddychuje sediac pri ceste na palesáku ,pozerá na prechádzajúce autá a nesnaží sa stopnúť auto......je aj na mňa trochu priveľa :D .
22.06.2017 - 12:43:06
08
Ano, taki sme, ale z uplne opacneho pohladu ako si povodne zamyslal. Byt ticho, neozvat sa a automaticky cakat na pomoc druhych, predsa mi musi niekto pomoct. A ked nepomoze tak sa potom stazovat na socialnych sietach a forach. Rovnake je to s ludmi ktori sedia so zalozenymi rukami pri defekte a cakaju ze sa nad nimi niekto zlutuje bez toho, aby museli co len brvou pohnut. Ako tu uz niekto pisal - nememu ani vlastna mater nerozumie.

Keby som videl niekoho, kto je na prvy pohlad ok, stoji pri ceste, kludne i s rozobranym bicyklom, a nemava na mna, automaticky mu nezastavim. Predstavil by som si totiz seba v jeho situacii a keby som ja potreboval pomoc, tak o tom dam vediet aspon zdvihnutim ruky, zamavanim, stopovanim a podobne. Nemava = pomoc nepotrebuje = mozem ist dalej. Ine by bolo keby tam sedel, vyzeral dezorientovane, bola tam krv a podobne, ale ked si zvladal fotit selficko tak to vobec nevyzera ze by potreboval akutnu pomoc.

Ano zastavujem ludom ktori evidentne potrebuju pomoc a hanbia sa spytat. A je jedno kto to je, kludne i ciganca na rozheganom bicykli. Inak iba spomalim a danemu cloveku pozeram do oci ked prechadzam okolo, ak sklopi zrak a nijak neda vediet ze potrebuje pomoc, tak sorry ale vnucovat s pomocou sa nikomu nebudem. A kludne nech si to potom vypisuje kade tade. Ludia su uz asi zvyknuty na to, ze ked daju na fb ako status smutneho smajlika, tak maju hned pozornost urciteho percenta priatelov ktori sa staraju o to co sa stalo.

Dalsia vec je ze co si od zastavenia vodica sluboval, tipujem ze asi len zaujem o to co sa stalo. Okrem odvezenia ci pozicania telefonu asi nic realne. Pritom stopovat uz urcite niekoho videl a ukazat vodicom ze potrebuje telefon by asi tiez zvladol.
22.06.2017 - 12:50:57
011
Mal si world tour dres, každý myslel že ti už už príde tímove auto.Hotovo.
22.06.2017 - 12:54:34
07
Loser napísal:
Áno, takí sme. Vodiči a užívatelia bike fóra...
Keby tam stála Martina, Tiriel alebo Lucia, reakcia vodičov a obsah príspevkov vo fóre by bol diametrálne odlišný. :)

Ďakujem, že na mňa myslíš ;)
Neviem teda, veľa krát stojím len tak na kraji cesty, buď telefonujem, alebo fotím a nikto pri mne nezastavil.
Keby som mala nejaký problém, určite by som mávala na prechádzajúce autá a nestála tam len tak.
To len tak v rýchlosti :)
22.06.2017 - 13:02:52
01
Hosť napísal:
...

Dalsia vec je ze co si od zastavenia vodica sluboval, tipujem ze asi len zaujem o to co sa stalo. Okrem odvezenia ci pozicania telefonu asi nic realne. Pritom stopovat uz urcite niekoho videl a ukazat vodicom ze potrebuje telefon by asi tiez zvladol.

tak telefon evidentne nepotreboval, ked si este robil aj selficka...
22.06.2017 - 13:09:46
00
čo sa tu hašteríte ako baby na trhovisku? Ani ja by som nezastal pri postávajúcom bikerovi, ale pravdou je, že sme zvláštny národ a tí, ktorí prežili pár rokov napr. v Rakúsku majú problém pochopiť našu náturu.
22.06.2017 - 13:28:59
01
Optimus Keď som sa minulý rok vracal domov z výjazdu(bolo príšerne teplo) a pri ceste bola drevenná autobusová zastávka, tak som odstavil bicykel a na chvíľu sa na lavičke natiahol,keďže som už v sedle strávil viac ako 5 hod.Zastavilo auto a vodič sa ma spýtal,či je všetko o.k.,či mi nie je zle,alebo či nemám nejaký tech.problém a nepotrebujem odviezť.Vysvetlil som mu,že som si dal len krátky oddych,ale bolo to od neho veľmi milé a tak som mu poďakoval.Ja osobne by som v takejto situácii,akú popisuje autor príspevku určite zastavil(hlavne keď je už na prvý dojem zrejmé,že sa jedná o tech.problém)a min.sa spýtal,čo sa mu stalo,či nemal pád a či už má zaistený odvoz,pretože môjmu kamošovi sa stalo,že mal pád a poškodil sa mu pri tom mobil,ergo nemohol si sám zavolať odvoz-aj jemu zastavil neznámy ochotný vodič,ktorý mu požičal svoj tel.aby mohol zavolať odvoz.Nikdy nemôžeš vedieť,čo sa stalo a preto zastaviť a spýtať sa,ako môžem pomôcť,je to najmenej,dosť ma prekvapuje to,čo tu čítam :( .

trafil si to na jednotku...o toto tu presne ide.... na nikoho som nemaval, lebo som to nepotreboval. nič sa nestalo ale to ten vodič nemohol tušit, ak maš otras mozgu nebudeš mat chuť na nikoho mávat...a pod.ako piše optimus " ste OK nie je Vam zle?
keby sa ma niekto opytal co sa stalo odpoviem mu som ok dakujem vam velmi pekne. je to velmi taktne,ohladuplné...ja by som to taktom urobil, ale teraz vidim ze je nas tu takych mizive percento, asi som ozaj mimo realitu!!!!! / to selfíčko som spravil zámerne koli tejto teme / chýba nám sociálne cítenie,empatia, sú krajiny ktore to maju viac a su ktore to maju menej. viem porovnat zil som 15 rokov mimo...a asi som aj ostal mimo...som ťiež prekvapeny čo všetko tu čitam...dakujem ešte raz za vaše postrehy...zasa som o čosi mudrejší
22.06.2017 - 13:29:02
00
keyboard_arrow_up