prosim nazory...
ak by vas niekto volal na svoj prvy triatlon (klasicky), podla coho by ste si vybrali trat z troch moznosti
750, 20, 5 - olympijsky - ironman (nepripada do uvahy)?
Máte palce, samozrejme som s tým neplával.
Po roku som to obliekal a vôbec ma nenapadlo, že zips má byť vzadu.
Plával som len 1/3 z 3,8km, ostatné sa dalo rozdeliť na 1/2, keďže sme boli len dvaja.
Rok predtým sme boli traja, ale vtedy som bol aj 2x plávať a kolegovia mi vysvetlili ako sa to oblieka.
Po roku, som si nato vôbec nepamätal a kolega tiež nie.
Prišiel mi niekto úplne cudzí povedať, že si to obliekam opačne.
Aspoň sme sa dobre zasmiali pred štartom.
Nemecky profik Frederic Funk zverejnil svoje treningove objemy. 253 hod plavania (963km, t.j. 18,5 km tyzdene) 510 hod bike (16270km a 185 300 vm, t.j. 313km tyzdene) a 198 hod behu (2740 km a 20250vm t.j 52 km tyzdene) a 25 hod posilovania s strecingu. Tak profik ma rocne cca 1000 hod treningov a zivi sa tym a poniektori tu na fote maju aj cez 1000 hod a presviedcaju nas ze ich to bavi
Kludne to tak moze byt,ale asi je to individuálne. Profici maju na kazdu disciplinu trenerov,sparingov, trenuju minimalne vo dvojici,alebo aj vacsie skupiny. Plus fyzio terapeut a vyzivovy poradca a ešte vela ineho,nevraviac o vyrobe videi...
porovnavat hodiny treningu hobika a profika sa nedaju. Ja a kamaratka obaja mame tento rok nabehane rovnako 12OO km a nejake drobne. Ale cas ja 97 hodin, ona 150 a to beha rovinku popri vahu. A bavi nas to oboch rovnako. Mozno ju aj viacej
dnes mi prisiel prekvapujuci mail s pozvankou na IRONMAN 140.6 World Championship do americkeho Utahu. Su to presunute MS 2021 ktore sa v oktobri 2021 na Hawaii neuskutocnili koli pandemii. Kedze trate v Utahu maju vacsiu priepustnost ako na Hawaii (len 2600 startujucich) tak pozyvaju na start aj ludi so statusom "Silver AWA" t.j. su vo svetovom rebricku Ironman medzi 5% najlepsimi. Staci malickost, zaplatit cca 1050€ startovne a dovalit sa v maji do St. George v Utahu . Bike course ma 180 km a 2450 vyskovych a potom treba zabehnut maraton s 450 vyskovymi metrami . Jasne najprv sa treba rozplavat na 3,8 km v 17°C vode. Aspon mam istotu ze sa bude plavat v neoprene co mne vyhovuje. Najdolezitejsia vec je zohnat "silneho sponzora" co mi to zaplati. Lebo to bude dobra "palka" odhadujem cca 5000€. Ktovie ci budem mat este niekedy sancu sa dostat na MS.
Ja neviem, Kona je Kona (keď už sa budeme baviť o takej investícii)... Sú to legendárne preteky (nie pretek StanoLevice), na ktorých sa písala história a ten Utah bude vždy len náhrada... Ale samozrejme, je to na Tebe... Každopádne palec hore...
lakko predpokladam ze uz to mas asi vychytane
kolko ti trva prechod z vody na bike? predpokladam ze neopren dole a davas nejaku TRI kombinezu s mini vlozkou v ktorej sa da aj behat
vtedy obuvas aj kompresky a ostatne alebo este pred behom nieco prezliekas?
ja si vravim ze ked vyleziem z vody tak aj ked by som mal neopren tak budem mokry ze ani ponozku si rychlo neobujem
Presne v tomto zmysle mi to napisal aj moj brat, ktory mi je zaroven trener. Kona (Hawaii) je len jedna. Vie o com hovori, na Kone startoval v r 2019 a bude aj toho roku v oktobri. Utah je len nahrada ktora "ikonicku" Hawaiijsku Konu nenahradi. Takze dielema je, ci mam zrusit IM 70,3 Mallorca, ktora je v rovnakom termine mam tam uz dva roky zaplatene startovne, kupene letenky aj hotel a ist do USA, alebo sa na Utah vykaslat a dufat ze sa niekedy raz nominujem na MS, ale tentoraz na hawaiijsku Konu. Tak babo rad.
lakko predpokladam ze uz to mas asi vychytane
kolko ti trva prechod z vody na bike? predpokladam ze neopren dole a davas nejaku TRI kombinezu s mini vlozkou v ktorej sa da aj behat
ja si vravim ze ked vyleziem z vody tak aj ked by som mal neopren tak budem mokry ze ani ponozku si rychlo neobujem
vsetko v com bikujem a beham mam na sebe uz na starte pod neoprenom. Ten len zhodim v depe nasadim prilbu a na boso bezim k biku kde mam tretry uz nasadene na pedaloch. Po biku nechavam tretry na biku v depe si len natiahnem ponozky, obujem bezecku obuv pripadne nasadim siltovku a okuliare a palim smerom k cielu. Cas straveny na prechodoch medzi disciplinami zalezi od dlzky depa. Je to cca 3-5min. V Gdynii bolo z vody do depa "sakra daleko" v Samorine je to tiez casovo narozne lebo z hradze bezis po schodoch. Hlavne prechod bike-beh je narocny, preto tieto prechody normalne trenujem. Odjazdim bikovy trening a potom idem hned behat hoc aj len 2-3 km len aby si na to nohy zvykali.
Presne v tomto zmysle mi to napisal aj moj brat, ktory mi je zaroven trener. Kona (Hawaii) je len jedna. Vie o com hovori, na Kone startoval v r 2019 a bude aj toho roku v oktobri. Utah je len nahrada ktora "ikonicku" Hawaiijsku Konu nenahradi. Takze dielema je, ci mam zrusit IM 70,3 Mallorca, ktora je v rovnakom termine mam tam uz dva roky zaplatene startovne, kupene letenky aj hotel a ist do USA, alebo sa na Utah vykaslat a dufat ze sa niekedy raz nominujem na MS, ale tentoraz na hawaiijsku Konu. Tak babo rad.
Radiť druhému je ľahko, ale rozseknúť to musí lakko... Ja ako človek, ktorý mal Konu vyjazdenú v roku 2002, zaplatené štartovné, zabookované letenky, zarezervované ubytovanie a pri poslednom výjazde 2 dni pred odletom ma zošrotovalo auto a neletel som nikam (teda letel, ale na JIS-ku), by som urobil všetko pre to, aby som sa tam ešte raz dostal... Nejaký Utah to nenahradí, to pošetri peniažky a skús sa znova kvalifikovať (aj keď viem, že je to z roka na rok horšie)... Ale - toť iba môj názor, rozhodnúť sa musíš bohužiaľ sám...
Konu som si "naplanoval" ako osobny dar na rok 2025 ked budem mat 60 rokov Teraz vo svoje AG 55-59 koncim na IM medzi 5-10 miestom (zalezi ci sa plava v neoprene alebo bez ). Ak si udrzim vykonnost este tri roky, presuniem sa o kategoriu vyssie (AG 60-64) a vyberiem si vhodny kvalifikacny IM s tazkou bikovou trasou, tak mam velku sancu sa na Konu kvalifikovat aspon na "stare kolena" Je to bohapusty kaukul, ale tak mi to naplanoval trener. Kona vsak nie je lacna zalezitost. Brat mal v r. 2019 rozpocet cca 6 000€ a teraz je to uz nad 10 000€. Pocita s dvojtyzdnovym pobytom koli aklimatizacii a velkemu casovemu posunu,
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Zainteresovaní nájdu chybu.
Po roku som to obliekal a vôbec ma nenapadlo, že zips má byť vzadu.
Plával som len 1/3 z 3,8km, ostatné sa dalo rozdeliť na 1/2, keďže sme boli len dvaja.
Rok predtým sme boli traja, ale vtedy som bol aj 2x plávať a kolegovia mi vysvetlili ako sa to oblieka.
Po roku, som si nato vôbec nepamätal a kolega tiež nie.
Prišiel mi niekto úplne cudzí povedať, že si to obliekam opačne.
Aspoň sme sa dobre zasmiali pred štartom.
vsetko v com bikujem a beham mam na sebe uz na starte pod neoprenom. Ten len zhodim v depe nasadim prilbu a na boso bezim k biku kde mam tretry uz nasadene na pedaloch. Po biku nechavam tretry na biku v depe si len natiahnem ponozky, obujem bezecku obuv pripadne nasadim siltovku a okuliare a palim smerom k cielu. Cas straveny na prechodoch medzi disciplinami zalezi od dlzky depa. Je to cca 3-5min. V Gdynii bolo z vody do depa "sakra daleko" v Samorine je to tiez casovo narozne lebo z hradze bezis po schodoch. Hlavne prechod bike-beh je narocny, preto tieto prechody normalne trenujem. Odjazdim bikovy trening a potom idem hned behat hoc aj len 2-3 km len aby si na to nohy zvykali.
Radiť druhému je ľahko, ale rozseknúť to musí lakko...