hmhm no jo clovek aby tahal so sebou 5 kilovu zamku
14.10.2014 - 20:17:20
00
Moja ma 1,2kg, stala okolo 20€ a nemam problem. Je kvalitne hruba takze priemerneho (opaleneho) zlodejicka odradi. Ak niekto ten bicykel chce ukradnut, tak radsej ufikne znacku ako by sa mal srat so zamkom o rovnakej hrubke ale ku biku sa dostane tak ci tak
14.10.2014 - 20:38:12
00
ja zámok nenosím, čo ma prinúti nespustiť bike z očí a keď ho niekde odstavím na stojan a ja si idem sadnuť niekde na terasu, tak predtým ešte prešťukám na najlahší prevod, keby sa náhodou našiel nejaký odvážlivec a rozhodol sa bike schmatnúť a utiecť. :D
17.10.2014 - 11:00:13
00
no ja obcas zhodim retiazku a povolim rychloupinak:-)zamok zatial obyčajny,najviac ma nasere ked xem ist do lidlu a ty dementi dali stojany zdruhej strany cize pri ceste za kosikamy kde nic nevidno idealne miesto pre zlodejov,tak ho vzdy nadrzovku buchnem pred vyklad aby som nan videl na tu minutku co sa zdrzim v obchode,najlepsie to poriesil bracho ked siel do lidlu ajj s bajkom:-)
17.10.2014 - 12:42:43
01
Skúsim zhrnúť, čo mi k tejto téme našepkáva intuícia, skúsenosť a čítanie tohto vlákna.
1. Drahé športové náčinie, ktoré je v hľadáčiku zlodejov, sa nemá ani na sekundu nechať bez dozoru (myslí sa tým nielen pár sekúnd, ale aj pár metrov, či pár pív). Nechodí sa na ňom do obchodu, tak ako nechodíme do obchodu na drahých lyžiach, nie preto, že sa o ne bojíme, ale proste slúžia inému účelu. Keď občas svoje športové úsilie prerušíme, aby sme sa rehydratovali, remineralizovali a rekalorizovali v nejakej príjemnej horskej chatke - teda po slovensky dali nejaký ten pifson - tak je VŽDY možnosť, ako nestratiť kontakt s našim drahým hardwérom, ak na to prísne dbáme.
2. Dvojkilové reťaze so sebou voziť nebudem, lebo ich nepotrebujem z vyššie uvedených dôvodov a aj tak ma nezachránia (dobre, niektoré možno hej, ale aj tak).
3. Zmazal som zo svojho profilu kde bývam a čo jazdím - to síce trošku uberá na čare a zmysle komunikácie na takomto serveri, ale paranoja nepustí, ak chceme maximalizovať bezpečnosť.
4. Aj tak sa mi možno niekto raz prebúra, keď sa rozhodne, cez štyri zámky, za ktorými nocuje môj oný. Nič nie je stopercentne nepriestrelné, to je jasné.
5. Relatívne najlepšia ochrana je - používať rozum.
17.10.2014 - 22:38:49
05
a keď ťa prepadnú v lese :D ozaj a dá sa v prípade odhalenia kupca ukradnutého bicykla trvať aj na potrestaní kupujúceho?niečo sa mi zdá že volaký zákon ktorý zakazuje kupovať kradnutý tovar aj je nie?
18.10.2014 - 22:53:21
00
Dokaz dotycnemu, ze kupil kradnuty tovar a vedome o tom vedel. Toto je pre tvoj pripad slepa cesta. Nehovoriac, ze ak dotycny bike kupil a je kradnuty a napriek tomu, ze mas aj jeho vyrobne cislo a tudiz doklady, stale sa k nemu nemusis dostat.
18.10.2014 - 23:51:46
00
RTG
Dokaz dotycnemu, ze kupil kradnuty tovar a vedome o tom vedel

nooo ak by mal bike BikeID tak sa to dalo bez problemov dokazat:)
20.10.2014 - 17:48:00
00
Tato metoda je sice moznou cestou, ale len pre znalych. Obycajny clovek nevie co je to bikeID a staci kupit bike v dobrej viere a uz mas pruser na svete.
Hovorim to preto, ze pred tromi mesiacmi mi cmajzli bike. Pred 2tyzdnami som ho nasiel. Zavolal zelenych a dotycneho predvolali. Kradez mu nemaju ako dokazat a ktovie ci to bol on. Pointa ale bola to, ze dotycny povedal pred policajtmi, ze ho nasiel - to pre nich stacilo ako priznanie, ze nie je jeho. Takze mi ho po vypocuti a podpisani papierov vratili so slovami, ze keby to dotycny nepovedal a miestoho toho by tvrdil, ze je jeho mam smolu.
Iny pripad dalsieho chlapika, co mu urkadli bike - nasiel ho tiez aj s novym majitelom, ten ho legitimne kupil a aj ked poskodeny ma od neho vsetky papiere vratane vyrobneho cisla, bike nema stale nazad.
20.10.2014 - 19:50:09
00
V nedelu som sa siel previezt na hradzu. Cestou naspat z Cunova som zbadal pri bufetoch bike podobny tomu, aky ukradli kamosovy pred rokom. Tak som pri nom zaparkoval a zacal skumat. Ram ten isty, vidla ta ista, brzdy tie iste a dokonca aj vzorka plastov(mal som v telefone zopar fotiek z vyjazdov)... Proste komplet jeho bike az na to ze na nom niekto vymenil sedlo za siroke damske, dal nan ozrutanske rohy otocene do neba a nosic s cestovnymi taskami. Dole na parkovisku bola akurat hliadka, tak som k nim prisiel, ukazal fotku toho biku a popisal situaciu. Sadli do auta a prisli sa na to pozriet. Tu ale nastalo niekolko problemov.
Kedze kamosovy este pred tymto bikom ukradli este jeden(vyskladany na zakazku), tak tento kupoval za par supov z bazaru.
Nemal od toho biku ziadne doklady a ani kupno predajnu zmluvu(mal len mailovu kominukaciu).
Dokonca si neodpisal ani seriove cislo ramu.
Ked mu ho ukradli tak nebol doma a trestne oznamenie spisovala jeho priatelka a ta tam napisala len typ bicykla bez blizsej specifikacie.

Takze som tam s hliadkou stal ale kedze ziadne seriove cislo toho biku nebolo nahlasene ako kradnute a kamos nemal ziadny doklad o kupe, nemohli nijak zakrocit. Policajt mi aspon dal par tipov ako takymto situaciam predchadzat.
1. Vzdy mat kupno predajnu zmluvu.
2. Zapisat si cislo ramu.
3. Ak som kupil bike z bazaru a nemam papiere, vraj je mozne urobit nasledovnu vec. Ist na matriku/za notarom aj s bikom, zapisat si seriove cislo ramu a ostatnych dielov a dat si to overit. Takto by som mal vraj v ruke doklad(nieco ako list vlastnictva) ktorym by som preukazoval vlastnictvo daneho biku.
21.10.2014 - 08:40:12
00
i, ze ho nasiel -.
minuly tyzden davali na jojke v krmi ze ak najdes mobil alebo aj ine tak to musis nahlasit na policii inak tie hrozi trestne stihanie ci co to bolo takze ked uz mu nedokazali kradez tak aspon toto mali riesit
21.10.2014 - 10:48:10
00
sojky
nooo aj to co si ty pisal je moznost...ale zas naco si to komlikovat?ja som zastanca systemu BikeID a uz ho mam aj na svojom biku, cize absolutne nebude nikdy problem identifikovat moj bike pretoze su tam vsetky vyrobne cisla (ram, vidla, tlmic) je tam fotka biku je tam doklad o kupe plus na vyziadanie policie BikeID da k biku kompletne informacie o majitelovi (meno, adresa)...a ked mi zmizne dam mu status ze je kradnuty a jedinym nacitanim vie hocikto zistit ci je bike v poriadku alebo nie..potom to je uz na cloveku ci si taky bike kupi alebo nie. pretoze staci ak bike da do servisu a tam tak isto hned zistia ako je bike na tom a mozu spravit potrebne ukony cize kontaktovat majitela a policiu....
21.10.2014 - 13:51:47
00
Ja som zastanca systemu mat bajk pod dozorom. BikeID a akukolvek inu somarinu mozem akurat tak okaslat. Ak raz bajk zmizne, uz ho nikto nenajde. Kto veri tomu, ze mu nejake ID pomoze ked mu zmizne bajk, je jemne povedane velmi naivny. :)
21.10.2014 - 16:28:47
01
minuly tyzden davali na jojke v krmi ze ak najdes mobil alebo aj ine tak to musis nahlasit na policii inak tie hrozi trestne stihanie ci co to bolo takze ked uz mu nedokazali kradez tak aspon toto mali riesit


Riesili s nim zatajenie najdenej veci - lenze realne to bolo preto, ze sa sam priznal. Ak by nemali priznanie a tvrdil by, ze ho kupil, tak nemozu mu nic.
21.10.2014 - 16:29:09
00
no sem tam aj motyka vystreli, to id moze zabrat v niektorych pripadoch. mne sa stalo ze som stratil penazenku a mal som tam orange kartu s cislom a tak mi na druhy den dakto volal ze ju nasiel :). keby som to tam nemal tak aj keby to dakto nasiel tak sa nemusi dopatrat ku mne. rovnako to bude aj s tym bikeid
21.10.2014 - 17:17:43
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Zámky)
keyboard_arrow_up