No Martin, nehnevaj sa, tie tvoje rady si radsej niekam strc. Ze ti
turisti nechcu uvolnit cestu je vec pristupu. Zabudas, ze v lese nie si sam a podla toho sa musis aj spravat. Ze ides na bajku neznamena, ze vsetko zive ti musi uskocit z cesty. Ked jazdis tak ako vravis, ani sa necudujem, ze hadzu konare a polena na chodniky.
Vobec sa nevies vzit do koze turistov, ktori si vyjdu do lesa, debatuju o nabozenstve, o babach, o chalanoch, o politike, o prirode, o umeni skratka o blbostiach a su z toho celi vyondeni, ticho v lese ich prijemne naladuje a naraz sa zo zakruty vyrutis s kudolom prachu a oni ti sokovani odskakuju. Co keby si si niekedy vysiel na pesi vylet po Stefanikovej magistrale dajmetomu len po Pezinsku Babu? Skus to aspon raz, lepsie sa tak vzijes do pocitov turistov a trampov. Radsej raz zazit ako stokrat pocut a citat - nepoznas?
Co napisal Cervo, to beriem tak, ze niektori bajkeri sa vyzivaju v tesnom jazdeni okolo chodcov a maju radost ked sa stara plesniva babka lakne a dobre zabohuje.
Ja osobne s tym problem nemam, ked vidim turistov, jednoducho spomalim aj ked vidim, ze si ma vsimli a uvolnuju mi cestu a pripadne aj podakujem. Pamataj, ze ak sa raz dobre v lese vydrbes, prave turisti ti budu asi pomahat pretoze ostatni bajkeri si ta v tej sialenej rychlosti nevsimnu v priekope.
Ze sa nejaki paprdovia nechaju vyviest autami do lesa a machruju tam, s tym nic neurobis. Snobstvo tu bolo, je a bude. Tiez ma vytacaju do nepricetnosti tito takzvani milovnici prirody ale sam s tym nic nezmozem. Hlavna vec, ze mestski policajti odchytavaju v bocnych ulickach vodicov zigulakov a starych skodoviek s jasnym umyslom najst barsaku hovadinu (lekarnicka, rezerva, cokolvek) aby ti mohli dat pokutu ktoru si samozrejme strcia ak nie do zadku tak do vrecka urcite.
Inak, mam v okoli Blavy v Karpatoch svoje cesticky. Vacsinou tam pesich nestretavam. Malokedy. Na Biely kriz uz davno nechodievam, a na Pezinsku babu takisto nie. Minuly rok som isiel a prehucal okolo mna asi 5 kilometrov pred Babou sialenou rychlostou poloblaznivy motorkar na terennej Suzuki. Skoro som sa dosral od paniky. A ten dilinko mi stihol este aj zamavat a uskerit sa pri tom. A zarucene nie som sam, co si taketo stretnutie pamata. Kamosa motorkar vraj brutalne vytlacil z chodnika. Skoro si ruku zlomil. Ono je to naramne srandovne vo vacsej rychlosti uhybat motorke.