Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Upozornenie pre vsetkych bikerov!!! Neznamy objekt sa pohybuje s rodinou po okoli Piestan a zhadzuje bikerov, pretoze idu "len" meter od neho na meter sirokej ceste, to znamena biker este riskuje pad skokom cez pen. Ak zbadate zahadny objekt vyhnite sa mu na kilometre

WANTED BY FBI
Zobraziť komentár 06.04.2001 - 21:35:36
00
A čo mu tak rozbiť hubu?
Zobraziť komentár 09.04.2001 - 08:57:30
00
Tri dovody: 190 cm a 100 kg, mam ho v pazi, a nezhodil mna, ale kamosa co isiel za mnou, takze som sa to dozvedel az potom. Mozno o par rokov. No ale to by si uz nedovolil...
Zobraziť komentár 09.04.2001 - 19:36:04
00
Na to by Ťa bolo, mlátiť dôchodcu. hehe
Zobraziť komentár 09.04.2001 - 19:50:21
00
vies jazdit BMX!!!Ak ano tak dojdi do Trnavy na drahu.
Zobraziť komentár 22.05.2001 - 15:01:14
00
Che to by dopadlo... A kedy to bude?

Este daco: cez mailing list nechod, OK?
Zobraziť komentár 24.05.2001 - 19:45:02
00
Chalani nič si z toho nerobte, také individuá sú aj v okolí Bratislavskej Koliby, Železnej studičky a Bieleho Kríža, Pajštúna a Košarísk, proste v okolý 500m od miesta kde sa "môžu" doviesť v nablískanom aute(súťažiť kto má novšie a drahšie), zaparkovať najlepšie v strede lúky alebo lesnej čistinky, vypeckovať rádio a vybrať nablískaný gril. Niektorý sa najprv vyberú do lesa trocha podráždiť cyklistov (hádžu gulatiny krížom cez chodníky, zásadne idú rozťahaný cez celú cestu ani po vyzvaní sa neuhnú (česť výnimkám)) aby sa potom mali s takými ako sú oni o čom vyprávať (ohovátať cylistov).
Na takých treba nasledovne:1.rútiť na nich čo najväčšou rýchlosťou a s čo najväčším hrmotom. Má to odstrašujúci efekt a v tej rýclosti máte lepšiu stabilitu.
2. Ak sa vám po výzve neuhli pri predbiehaní ich trocha šťuchnite. Najlepšie je však využiť nejakú kaluž.
Keď im to správí 5 bikerov za deň asi im to dôjde.
3. Ďaľším odstrašujúcim dojmom je rútiť sa k nim postojačky. ( Uvedené odplaší aj psy a diviaky. ( Poznám z vlastnej skúsenosti keď so sa vydal neznámou cestou k areálu vysielača na Veľkom Javorníku. Z poza deravého plota na na mňa rozbehli dvaja hladne vyzerajúci vlčiaci. Diviaky sa dajú stretnúť medzi Záhorskou Bystricou a Kačínom)
Tak veľa zdaru.
Zobraziť komentár 13.06.2001 - 12:33:22
00
co takto slzny plyn?
tiez jazdim v BAlesnom parku...
a su tam aj ine individua (radi si "poziciavaju" biky)
Zobraziť komentár 22.06.2001 - 22:17:13
00
No Martin, nehnevaj sa, tie tvoje rady si radsej niekam strc. Ze ti turisti nechcu uvolnit cestu je vec pristupu. Zabudas, ze v lese nie si sam a podla toho sa musis aj spravat. Ze ides na bajku neznamena, ze vsetko zive ti musi uskocit z cesty. Ked jazdis tak ako vravis, ani sa necudujem, ze hadzu konare a polena na chodniky.

Vobec sa nevies vzit do koze turistov, ktori si vyjdu do lesa, debatuju o nabozenstve, o babach, o chalanoch, o politike, o prirode, o umeni skratka o blbostiach a su z toho celi vyondeni, ticho v lese ich prijemne naladuje a naraz sa zo zakruty vyrutis s kudolom prachu a oni ti sokovani odskakuju. Co keby si si niekedy vysiel na pesi vylet po Stefanikovej magistrale dajmetomu len po Pezinsku Babu? Skus to aspon raz, lepsie sa tak vzijes do pocitov turistov a trampov. Radsej raz zazit ako stokrat pocut a citat - nepoznas?

Co napisal Cervo, to beriem tak, ze niektori bajkeri sa vyzivaju v tesnom jazdeni okolo chodcov a maju radost ked sa stara plesniva babka lakne a dobre zabohuje.

Ja osobne s tym problem nemam, ked vidim turistov, jednoducho spomalim aj ked vidim, ze si ma vsimli a uvolnuju mi cestu a pripadne aj podakujem. Pamataj, ze ak sa raz dobre v lese vydrbes, prave turisti ti budu asi pomahat pretoze ostatni bajkeri si ta v tej sialenej rychlosti nevsimnu v priekope.

Ze sa nejaki paprdovia nechaju vyviest autami do lesa a machruju tam, s tym nic neurobis. Snobstvo tu bolo, je a bude. Tiez ma vytacaju do nepricetnosti tito takzvani milovnici prirody ale sam s tym nic nezmozem. Hlavna vec, ze mestski policajti odchytavaju v bocnych ulickach vodicov zigulakov a starych skodoviek s jasnym umyslom najst barsaku hovadinu (lekarnicka, rezerva, cokolvek) aby ti mohli dat pokutu ktoru si samozrejme strcia ak nie do zadku tak do vrecka urcite.

Inak, mam v okoli Blavy v Karpatoch svoje cesticky. Vacsinou tam pesich nestretavam. Malokedy. Na Biely kriz uz davno nechodievam, a na Pezinsku babu takisto nie. Minuly rok som isiel a prehucal okolo mna asi 5 kilometrov pred Babou sialenou rychlostou poloblaznivy motorkar na terennej Suzuki. Skoro som sa dosral od paniky. A ten dilinko mi stihol este aj zamavat a uskerit sa pri tom. A zarucene nie som sam, co si taketo stretnutie pamata. Kamosa motorkar vraj brutalne vytlacil z chodnika. Skoro si ruku zlomil. Ono je to naramne srandovne vo vacsej rychlosti uhybat motorke.
Zobraziť komentár 29.06.2001 - 14:55:46
00
Ale Bobe, jak xces zo 45 ubrzdit na 10 metroch na uroven chodcov???

To neslo fakt inak, a nie som z toho nadseny, co som musel urobit... Ale to ze zhodil kamosa, to prehnal fuckt...
Zobraziť komentár 29.06.2001 - 22:46:00
00
Cervo, prave o tom hovorim. Vidim chodcov tak spomalim. Ze vidis len do 10 metrov je dost malo. Ak si schopny ist do zakruty touto rychlostou bez toho aby si tusil ci je cesta volna, tak si obycajny hazarder, koledujuci si prave o podobne hystericky zakrok aky schytal tvoj kamos. Az si raz dobre nabijes budku, mozno si toto znovu precitas a poriadne. Opakujem, na chodnikoch a v lese nie si sam. Je to take tazke pochopit? Spomal a ked ti uvolnia cestu podakuj. Nabuduce ti uvolnia cestu ochotnejsie.
Niet sa kam v lese ponahlat. Ak ti vadi velke mnozstvo turistov, hladaj vedlajsie, prípadne menej frekventovane cesticky a buduj si vlastnu trat.
Zobraziť komentár 02.07.2001 - 09:36:57
00
Vážený, nemám nič nič proti chodcom, ale keď sa Ti niekto ani po treťom hlasnom upozornení neuhne, je to jednoznačne mestský zadubenec. Alebo sa po prvom upozornení obzre a potom si pokojne vykračuje ďalej po strede cesty. Myslím, že je jednoduchšie pre chodca spraviť krok bokom ako pre cyklistu obchádzať choca bokom cez kamene a korene. Už som stretol aj skupinu asi 30 Rakúskych penzistov na túre po karpatoch a bezproblémov som medzi nimi plynulo prešiel, tak prečo by sa to nemalo dať medzi 6 člennou skupinkou Bratislavčanov. Prečo si všetci chodci myslia, že tie chodníky sú len pre nich. Keď budú chodníky separé pre cyklistov, potom môžu nadávať, že chodíme tými ich. Zaujímalo by ma koľko týchto meských chodcov dakedy v lese vyčistilo nejakú studničku, alebo odpratalo cestu od konárov po lesákoch a pod. Väčšinou však vidím ako zahadzujú všetko nepotrebné vôkol seba a tý čo si myslia že sú lepší lebo všetko to umelé svinstvo nahádžu do ohnísk sú na omyle. Ale nemá zmysel sa o tom baviť, lebo tieto individuá si takéto stánky vživote nepozrú a keby aj náhodou ano, neverím že sa zmenia.
Bobovi chcem povedať, že niesom žiadny sadistycký jazdec, ktorý by sa vyžíval v plašení chodcov a zveri. Samozrejme, že nevletím do zákruty ako blbec, veď niesom nejaký pojašený teenager a ani nejazdím prvý rok, viem čo si môžem dovoliť aj s prihliadnutím na povrch a okolie. A určite niesom ten typ čo bude strašiť staré babky. Okolo chodcov samozrejme spomalím tak na 10 -15Km podla situácie.Chodci si ale tiež musia uvedomiť, že v tom lese niesú sami a musia počítať s možnostou, že sa na nich vyrúti nejaký cyklista.( Ja som ešte žiadneheho chodca neohrozil a tobiož nie zranil, jedine ošpliechal a ťukol lakťom, ale zámerne lebo ani po opakovanom upozornení neuhol.) K tej zvery, je lepšie ju vyplašiť na diaľku ako ju nečakane prekvapiť. Keď ti pri zjazde skočí pred rajdy srna ako mne pochopíš. K tomu videniu, neviek ako si starý a ako ti slúži zrak ale ja vidím aj pri 60KM rýchlosti. Ešte jedna perlička ako príklad nezodpovednosti chodcov : videl som rodinku na ceste medzi Železniu studničkou a Kolibou (pre tých čo nepoznajú je to asi 12% strmá asfaltová cesta s esíčkovými zákrutami kde by nemali chdiť autá ale chodia, a cyklista tam nabere 60KM rýchlosť) tak na tejte ceste v zátačke za stromami tatko v strede cesty točil nad hlavou decko, matka naháňala na okraji psa a na druhom okraji sa niečim zahrávalo ich druhé dieta. Tak neviem či toto sú normálny ľudia.
K tým motorkárom, stredol som ich v dosť ošemetných situáciach , ale oni sa vyhnú, ale horšie je to s autami, jazdia si kľudne cez zákazy a nikoho to nesere.
A autu sa ťažko vyhnete a naviše ani sa neráči uhnúť.
Neviem prečo sem zaťahuješ problémi s políciou a autom. Základnú výbavu a dobrý technický stav a náhradnú dušú máš mať jak na aute tak na biku.
Mesačne majazdím autom 3000KM a na biku 1000km tak viem o čom hovorím.
Zobraziť komentár 02.07.2001 - 14:21:22
00
Tu trasu poznam jak vlastne ponozky po 3 tyzdnoch... Viem co si na tej trase mozem dovolit, a preto som tych ludi aj bezpecne obisiel. Plne suhlasim tot s Martinom. Ti ludia vacsinou ani nevedia, ze na svete je nekto okrem nich... A za to ze je clovek nervak, nemozem... ( bol tam aj so zenou a detmi, a ti sa zacali na jeho vybuchu smiat :)
Zobraziť komentár 02.07.2001 - 21:29:37
00
Sliapes si po jazyku. Najprv radis ostatnym bajkerom odstrasujuce metody na chodcov, citujem "rútiť na nich čo najväčšou rýchlosťou a s čo najväčším hrmotom. Má to odstrašujúci efekt a v tej rýclosti máte lepšiu stabilitu". Vzapati pises ze citujem "Okolo chodcov samozrejme spomalím tak na 10 -15Km podla situácie". Takto by sa dalo pokracovat dalej. Je vidiet, ze si fakt zatazeny na pesich turistov (Caradice - pripinacky? kolkokrat si pichol?) Mimochodom, konare a podobne prekazky na lesnych cestickach nenechavaju len lesaci ale prave spominana skupina pesich turistov, ktori nemaju pochopenie pre bajkerov. S tym nic nenarobis. Ludia su rozni. Vzdy a vsade bude existovat skupina ludi vymykajuc sa normalnosti. Kvoli nim vsak nemozno hadzat vsetkych chodcov do jedneho vreca. Preto neuznavam tvoje rady ako vystrasit chodcov ramusom a velkou rychlostou. Alebo to dokazes na dialku odhadnut kto ti uvolni cestu?

Apropo. preco jazdis po cestach a chodnikoch, kde je velka frekvencia "zadubencov" (ako vies, ze su to Bratislavcania? ja som uz videl na Cervenom krizi auta aj so Zilinskou, Kosickou, DunajskoStredskou SPZ). Okolo Kamzika, Koliby, Zeleznej studnicky je fakt vysoka frekvencia turistov. Preco nechodis po menej znamych cestickach?. Napriklad z Kamzika vedie dolu minimalne 6 roznych zjazdov, preco ides prave po tom asfaltovom? Ked ta bavia asfaltove zjazdy, vyskusaj niekedy cestu dole na Limbach. Na niektorych usekoch je to trosku rozbite ale je to prazdne. Stefanikova magistrala cez nu prechadza smerom na Babu.

Ak ti mozem poradit, ak nechces stretnut vela turistov, vyhybaj sa pokial mozno Stefanikovej magistrale a okoliu Zeleznej studnicky, Kacina vratane. Ja to robim uz davno a fakt to funguje. Ale to uz asi vies, ked najazdis mesacne tolko km. Ci nie?

Ze ti vadia auta ktore porusuju zakaz vjazdu suhlasim, ale ze ti nevadia motorkari tiez porusujuce zakazy to uz nechapem.

p.s. Tiez som zazil kopu "vzrusujucich" stretnuti s chodcami. Najlepsie su tie, kde ti uhnu tak, ze ti skocia do volnej cesty. To uz si ziada silne nervy. :-)

Cervo: ak sa tam ti na tom zhodeni kamosa z bajku rehlili, tak to je vyssie spomenuta skupina chodcov. Je to len statisticky pripustna odchylka normalnych ludi.
Zobraziť komentár 04.07.2001 - 09:49:53
00
V čaradiciach som pichol 2 krát( čo ma ale naštvalo bolo,že na jednom kole som mal 3 pripínačky fungl nové) Mal som len jednu náhradnú dušu. Ale poučilo ma to a teraz už nosím 3duše.

Keď sa rútiš s hrmotom je pravdepodobné, že každý nielen slušný ale aj normány človek sa ti uhne. Či viem kto mi uhne. No keď si nič nerobý/ia z toho že na nich ešte ktomu kričím tak už je jasné kto mi asi uhne. Dá sa to obhadnúť.
Lesakov by som na tvojom mieste moc neobhajoval. Ak si z okolia BA a jazdíš ako píšeš lesom, tak dobre vieš ako to lesási všetko rozdrbú a nedajú si ani námahu odpratať tie stromi a konáre z ciest.
Ob Kamzíka až po Babu sú ludia všade. Ak si ich náhodou nestretol tak máš štastie.
Samozrejme že neznášam asfalt, hlavne po príhodách keď som stretol autá v lese už skoro potme a bez sletiel, ale občas sa stene že sa po ňom zvezem.
Je pravda, že ani motorkári tam nemajú čo robiť ale tých aspoň už na diaľku počujem a určite sa im lahšie vyhnem(a sú to profíci, aj oni musia niekde trénovať)
Zobraziť komentár 04.07.2001 - 11:44:56
00
keyboard_arrow_up