Prosim Vas vie mi niekto vysvetli tu uplnu blbost s ciapockami ventilkov?
To ako hispterske hnutie s niecim pride a vsetci to papagajuju dalej?
Ake je dovod "nejazdit" s ciapockami... je to modny prehresok alebo priam do neba volajuci fail ich mat nasadene??
Vsak ked sa mi nalepi (a ususi) blatova voda na maticke ventilku, tak staci jedenkrat uvolnit a dofukat a uz je nefunkcny...!!!
Každá čiapočka má ale aj ochranny účel, pred blatom a pod.
Občas sa mi prevracaju oči z toho čo ľudia riešia za kktiny..Kľudne jazdite aj bez sedla, keď to bude in
Ja som dal dole štelovátko odskoku vidlice aj na Rebe aj na FOXe
PS: nie, kvôli hmotnosti to rozhodne nebolo
Keď je to tak ako píšeš, nielen že by ste nemali spolu jazdiť,ale nemali by ste spolu ani žiť! ?
čiapočku vozím, dokým sa niekde nestratí, následne rozdiel nevidím. Ale dám jednu praktickejšiu skúsenosť, prečo skôr nie - pri pravidelnom dofukovaní sa mi stalo, že ako som ju neustále odšróbovával, tak sa mi spolu s ňou uvoľnil aj samotný ventil a koleso začalo sfúkavať, keď to bolo najmenej treba.
Ale asi naj argument je, že pri výmene niekde vonku to fakt zaberie čas - najmä keď sa niekde zapatroší (nemám srdce ju nechať niekde len tak..)
Matička, čo drží ventil v správnej polohe na ráfiku, je užitočná najmä pri montáži na začiatku, kým tam nie je tlak, potom už ventil drží sám.
Samozrejme, rešpektujem právo cyklistických kolegov vyskúšať si to pri vlastnom experimente. To je ako to vyhadzovanie plastového disku, čo chráni špice pred spadnutou reťazou. Stačí jedno drcnutie do prehadzovača v teréne, darmo máš správne nastavený doraz, ak ti tam vbehne reťaz v plnom zábere, môžeš meniť polovicu špajdlí...
Logické vysvetlenie. Keď človek dokáže opraviť defekt za 10s a 3s ktoré zaberie zhodenie čiapočky by mohli byť rozhodujúce.
Dám jeden príklad. Nie z bajk skúsenosti ale týka sa toho. Na kamióne som nemal na jednom kolese čiapočku na ventily a koleso začalo fučať a vyfučalo. Tak bola hodina roboty vymeniť koleso.