ako ho definovať?
- pri rozbiehaní sa na biku počujem pukanie (nie je to nejaké extrémne praštanie), zvuk počuť aj na rovine, i do kopca. Čiže nie je podmienené silovým šlapaním. Ide o pukanie pri rozbiehaní sa a potom ustane (4-6 x). Problém nebude v kľukách a v strede (mám Deore Holowtech II, premazané s novým stredom, riadne utiahnuté).
Skôr by som sa opýtal, či to nemôže byť spôsobené orechom a kazetou. Mám Mavic Corossride 08. Orech je taktiež premazaný, kazeta riadne upevnená - kazeta má malú vôľu v smere kolmom na orech, ale to je asi v norme. Je možné, aby sa "vydreli" drážky orecha, na ktorom je kazeta a to to spôsobovalo??? Náboj ma tak cca 1 rok. Čiže kazeta na orecha vplyvom šlapania by sa "hýbala" a spôsobovala, tak svojím posunom tieto zvuky???
Ďaľšia vec, čo ma napadá je vyťahaná reťaz, že by točením pedálov nejakým spôsobom prenášala silu na kazetu a tá to spôsobovala.
Iné možnosti ma nenabadajú, lebo špice sú utiahnuté, tak akurát - ani silno, ani slabo.
Viem, že sa takto zle radí, keď to nepočujete, ale i tak skúste mi dať tip ako na to...
Vďaka za názory (problém nechcem riešiť kúpením mp3 prehrávača..)
Kazdopdane by som ich pred reklamaciou vyskusal nahodit na iny bajk
Ten kľúč stojí cca 2€
EDIT: Pukanie neprestalo ani po vymene lozisk stredoveho zlozenia HT II. Skusil som namazat zavity pedalov a kluk vazelinou, tak sa uvidi, ci to pomoze. Ak nie, tak posledna moznost bude v rozobrati pedalov.
EDIT II: Nakoniec pomohlo namazanie zavitov pedalov a kluk, dakujem brudy, mas u mna
mne tiež niečo puká, mám pocit, že to vychádza od niekiaľ z riadidiel. viete niekto niečo?
Možno to tu je aj spomenuté, ale nechcelo sa mi to celé čítať...
čím namazať?
som lajk, tak by sa mi hodila trebárs konkrétne značka.
som som skôr myslel, že používaš alebo celkovo sa používajú na takéto veci spreje