ako ho definovať?
- pri rozbiehaní sa na biku počujem pukanie (nie je to nejaké extrémne praštanie), zvuk počuť aj na rovine, i do kopca. Čiže nie je podmienené silovým šlapaním. Ide o pukanie pri rozbiehaní sa a potom ustane (4-6 x). Problém nebude v kľukách a v strede (mám Deore Holowtech II, premazané s novým stredom, riadne utiahnuté).
Skôr by som sa opýtal, či to nemôže byť spôsobené orechom a kazetou. Mám Mavic Corossride 08. Orech je taktiež premazaný, kazeta riadne upevnená - kazeta má malú vôľu v smere kolmom na orech, ale to je asi v norme. Je možné, aby sa "vydreli" drážky orecha, na ktorom je kazeta a to to spôsobovalo??? Náboj ma tak cca 1 rok. Čiže kazeta na orecha vplyvom šlapania by sa "hýbala" a spôsobovala, tak svojím posunom tieto zvuky???
Ďaľšia vec, čo ma napadá je vyťahaná reťaz, že by točením pedálov nejakým spôsobom prenášala silu na kazetu a tá to spôsobovala.
Iné možnosti ma nenabadajú, lebo špice sú utiahnuté, tak akurát - ani silno, ani slabo.
Viem, že sa takto zle radí, keď to nepočujete, ale i tak skúste mi dať tip ako na to...
Vďaka za názory (problém nechcem riešiť kúpením mp3 prehrávača..)
mam s tym kus teraz problem, nepravidelne puka len ked viac zatlacim do pedalov alebo ked rychlejsie slapem, prestanem slapat je ticho, mozem skakat, dlhe zjazdy, ani tuk, len ked tocim, menil som stred, pedale maju 200km, mozu "pukat" samotne kluky?
daval som tam uplne novy xtr stred, nic sa nezmenilo
puka nepravidelne len ked tazsie slapem - tak ten "zoznam" az tak dlhy nebude, je to nieco, co reaguje len na slapanie (kluky,kazeta..)
skusim ten spoj lavej kluky a pili
dnes som kupil kluc, dam do sveraku a podla sipky krutim pedalom
a je to v ritke
kua a nove pedale, takto si zarobit
mne pukal rám od objímky prešmykaču
tie zvyknú skôr vŕzgať/škrípať..
kua, tak ja ich pokazim a oni take zlate na mna
dufam len ze im to vydrzi co najdlhsie
robí to aj keď je dole koleso, takže určite je to iba čisto v kolese, keď sa točí aj kazeta, tak to nerobí, preto to tipujem na tú voľnobežku v orechu, kazeta drží príliš pevne, zatiaľ sa mi ju nepodarilo dať dole a bližšie to pozrieť
Dnes ráno som šiel na bike po sobotnej špinavej jazde mi niečo pukalo v priestore kľúk-pedálov, prišiel som domov kukol forum premazal som priestor okolo klúk -stredu ,dotiahol som pedále trocha len z vonku dal vazelínku a šiel som na bike- všetko ok no potom som sa zas trocha zablatil a už na ceste domov to isté ale slabšie pukanie a trocha to bolo cítiť aj v tretre, čo to môže byť? Nechce sa mi po každom zablatení to mazať alebo čo, pedále sú novučké M-520 a nimi to asi nebude kedže som ich nerozoberal a ono to prestalo... ďakujem za rady