Lokalizácia
Formulár sa odosiela
To sa mi zdá pritiahnuté za vlasy. To by som mohol povedať, že chodci nemajú čo robiť na cyklistickom chodníku. Nikto tu netvrdí, že sa chce bicyklovať po centre, ale ide o to, aby som mohol cez centrum normálne prejsť, keď potrebujem.
Zobraziť komentár 09.12.2009 - 19:45:38
00
musite zacat organizovvat protestne cyklojazdy ako to robia nadsenci v KE

http://www.ocel-pitcho.comoj.com/cyklojazda.html

:beer:
Zobraziť komentár 09.12.2009 - 19:50:25
00
Prvy policajt,alebo clovek, ktory ma zhodi z bajku preto,ze jazdim v pesej zone rychlostou beziaceho cloveka (10-15km/h), pride o hlavu ... alebo o ruky .. useknem mu ich. To je moj pohlad na vec. Kde neexistuje ohladuplnost jeden k druhemu ale vyzaduje sa striktne a hlupe dodrziavanie debilnych predpisov .. tam nastava anarchia a vzbura :) A verte mi .. ze to useknut dokazem :)
Zobraziť komentár 09.12.2009 - 20:29:01
00
aspon je vidno akych K*****V mame v mestskom zastupitelstve :finger:

ja by som povedal ine.
aspon vidno, ako verejnost vnima cyklistov.
pravdepodobne na zaklade toho, ze sa pohybuju na bicykloch, ak niekto n abicykli ohrozuje okolie, kazi tym meno vsetkym cyklistom.
s primitivami na bicykloch by mali urobit poriadok slusni cyklisti.
nasiel by sa medzi slusnymi cyklistami niekto, kto blbca ohrozujuceho pesiakov spacifikuje?
nasla by sa organizacia ktora by svojich clenov oznacila ako slusnych cyklistov respektujucich predpisy?

Prvy policajt,alebo clovek, ktory ma zhodi z bajku preto,ze jazdim v pesej zone rychlostou beziaceho cloveka (10-15km/h), pride o hlavu ... alebo o ruky .. useknem mu ich. To je moj pohlad na vec. Kde neexistuje ohladuplnost jeden k druhemu ale vyzaduje sa striktne a hlupe dodrziavanie debilnych predpisov .. tam nastava anarchia a vzbura :) A verte mi .. ze to useknut dokazem :)

Ito vies co je to primitiv?
Zobraziť komentár 09.12.2009 - 21:58:23
00
Už to tu bolo miliónkrát písané, všetko je to o vzájomnej tolerancii a úcte. Lenže blbci sa nájdu v obidvoch táboroch.
Zobraziť komentár 09.12.2009 - 22:26:11
00
Jano: ja som to potom rozviedol. Plati ale, ze za ojedinele incidenty platia potom ostatni. A to pomenovanie na p. Stevcika sedi. Za tym si stojim. Nevie sa povzniest za svoj osobny zazitok s nejakym blbcom na bicykli.
Zobraziť komentár 09.12.2009 - 22:36:03
00
Pravdu mas, ze na Slovensku, ked sa niekto dostane k funkcii, tak miesto toho aby sa snazil byt uzitocny pre vsetkych, sa snazi "zviditelnit" vo vybranom okruhu obcanov, votriet sa do pozornosti uzsej skupine trebars aj nezmyselnym nariadenim, v horsom pripade zakonom................
Je pravdepodobne, ze nebicyklujuca verejnost tu bicyklujucu hadze do jedneho vreca.
Takze, najneprijemnejsi zazitok aky s bicyklistom mala, si vybavi pri strete s akymkolvek cyklistom.
Tu napriklad vidim posobisko pre SLOMBU ist tam a povedat, nasi clenovia su slusni cyklisti, povolte im jazdit v meste....... ale to bude mozne az ked sa SLOMBA trochu zviditelni a dostane do povedomia. Tak za 10-20 rokov tvrdej prace.
Bordelarov a vytrznikov co poskodzuju pamiatky alebo majetok mesta jednoznacne treba paralyzovat a zmlatit domodra. Keby to boli nebodaj clenovia SLOMBY vylucit.
Predsa aj freestyle-ri si mozu dohodnut plochu v meste na jazdenie, kde nebudu ohrozovat a poskodzovat okolie, ked sa im uz v meste tak paci, vyrobit si vlastne prenosne prekazky, zabradlia schody..........
Co som videl videa, vyuzivaju casto priestor pod velkymi mostami- mimourovnovymi krizovatkami. Este som nic take neskusal vybavovat na urade, ale za pokus by stalo urobit zeleny projekt, vybavit plochu a ponuknut to mestskej mladezi, nech tam trenuje, pripadne organizuje contest-y
Ale Slovenske specifikum tiez je, ked mesto pre mna nevytvori priestor anektujem si najfrekventovanejsiu zonu a budem ju umyselne poskodzovat.........
Takisto je Slovenske specifikum vyhodit mladez z mesta a nic im neponuknut, nech sa staraju.........
obidve varianty su zle. ale ako sa zda Slovenskeeeeeeee

Hned to idem navrhnut predsedovi, ci nemaju v Blave nejakeho aktivneho clena ktory by sa toho chytil.
Zobraziť komentár 10.12.2009 - 07:27:03
00
To by som mohol povedať, že chodci nemajú čo robiť na cyklistickom chodníku.

A vies, ze mas pravdu? Lebo v zakone c. 8/2009, § 55 ods., 7 sa pise:
Cestičku pre cyklistov môže použiť aj osoba pohybujúca sa na kolieskových korčuliach, lyžiach alebo na obdobnom športovom vybavení, ak tým neobmedzí ani neohrozí cyklistov.

Clanok 4, ods. 6 vyhlasky 9/2009 doplna:
K značke č. C8:
Značka Cestička pre cyklistov prikazuje cyklistom použiť v predmetnom smere takto označenú cestičku alebo pruh. Cestičku alebo pruh smie použiť aj osoba tlačiaca bicykel. Iným účastníkom cestnej premávky je používanie cestičky alebo pruhu zakázané.

Chodci jednoducho na cesticku pre cyklistov nesmu.
Zobraziť komentár 10.12.2009 - 08:45:27
00
celkom by ma zaujimalo .. ked si zozeniem povolenie na zakazanu pesiu zonu .. ako napr v bb namestie .. alebo casom aj ta ba centrum .. ci tam potom ako vozidlo budem moct ist 20tkou ;-]]]
Zobraziť komentár 10.12.2009 - 08:51:43
00
V kazdej pesej zone je dovolene podla zakona c 8/2009 ist max. 20 km/h. Aj v zakazanej. To je aka?
Zobraziť komentár 10.12.2009 - 08:53:52
00
mas pesiu zonu ... a mas pesiu zonu kde mas zakaz vjazdu bicyklov oznacene dopravnou znackou to je ta moja zakazana ;-]
Zobraziť komentár 10.12.2009 - 08:57:02
00
A v com je problem? Ved ked je tam zakaz vjazdu bicyklov a ty mas vynimku na auto, tak preco by si tam nemohol? Ked uz budes vybavovat vynimku na auto, spytaj sa aj na vynimku na bike:).

Inak, do kazdej pesej zony je zakaz vjazdu bicyklov. V dolnej casti znacky pesia zona maju byt uvedene druhy vozidiel, ktorym je vjazd povoleny. Ak tam bike nie je, vybavuj vynimku.
Konkretne § 59, ods. 2 zakona 8/2009 znie:
Do pešej zóny je povolený vjazd len vozidlám, ktorým to umožňuje dopravná značka.
Zobraziť komentár 10.12.2009 - 09:01:14
00
neviem co nariekate, ved nikto nic zakazovat nejde.
(no celych tych 5 stran balastu a pizzovin co tu je som necital)

"Jazda na bicykli v centre nebude zakázaná, ako mylne informovala agentúra SITA, ale bude musieť byť ohľaduplnejšia. Obmedzenie sa bude vzťahovať na pešiu zónu. Nariadenie začne platiť od 1. januára 2010."

zdroj: http://bratislava.sme.sk/c/5145187/v-pesej-zone-treba-jazdit-na-bicykli-opatrnejsie.html
Zobraziť komentár 10.12.2009 - 09:36:31
00
Veď predsa ako píše JoKo, bicykel nemá v pešej zóne čo robiť. Tak čo riešite. Jedine ak ho bude cyklista tlačiť...

Ja som nenapísal, že bicykel nemá v pešej zóne čo robiť. Odcitoval som zákon a zdalo sa mi, že je to jasne napísané... Takže ešte raz - ak na začiatku pešej zóny nie je dopravná značka "Zákaz vjazdu cyklistom" (biela s červeným okrajom a čiernym bicyklom, môže byť kombinovaná aj s inými dopravnými prostriedkami), tak v pešej zóne sa môže jazdiť. Ale len tak, aby neboli ohrozovaný chodci.
Zobraziť komentár 10.12.2009 - 09:40:12
00
To sa mi zdá pritiahnuté za vlasy. To by som mohol povedať, že chodci nemajú čo robiť na cyklistickom chodníku.
Nemusíš to hovoriť, je to tak. Chodci nemajú čo robiť na vyznačenom cyklistickom chodníku! A keď tam sú, nesmú obmedziť ani ohroziť cyklistov! Ale opäť pozor na značku - ak na modrej značke je biely bicykel, tak to je cyklistický chodník. AK tam je však aj chodec, tak to je chodník aj pre chodcov a tam zase nesmie ohroziť cyklista chodca.
Zobraziť komentár 10.12.2009 - 09:42:31
00
keyboard_arrow_up