Dudo, pol roka nenapises a ked konecne ano, hned ma naseries.

Plati to vyjadrenie Butoru, takze OK (informacia pod clankom tu
http://www.bratislavskenoviny.sk/samosprava/po-pesej-zone-bude-treba-jazdit-ohladuplnejsie.html?page_id=145630).
Ja som tiez za to, aby bolo oficialne ustanovene, ze cyklista na pesej zone nesmie ohrozit chodca - je uplne prirodzene, ze ma cyklista prisposobit jazdu s ohladom na okolie. Chodim cez centrum pesej zony casto (specialne hlavne po Michalskej co je extra lokalita na slalom medzi ludmi a specialne pri tom sklone) a v zivote nebol problem. Ved dokazem ist rovnako rychlo ako chodec, takze ked nie je priestor, tak pockam a hotovo. Ziadny inteligentny clovek s takymto nariadenim problem mat nebude. A malo by to byt zakotvene priamo v cestnom zakone ci kde a malo by to platit pre cely stat a nie pre jednu mestsku cast v jednom meste na Slovensku.
Heno - zmenil si nick, ale to neznamena, ze musis zmenit aj postoj a zacat bojovat proti cyklistike podporovanim takych chorych myslienok ako zakaz cyklistov v centre. Tak to totiz vyznieva. Dufam, ze len vyznieva... Inak k tomu nicku gratulujem - konecne si Ta nebudu mylit s nejakym vodcom rasistickej skupiny.

Lapalko, k tomu Tvojmu vyjadreniu na Bratislavu len jedna poznamka - nikto tu nikoho nedrzi nasilim, takze ked sa niekomu nepaci... Fakt nemam rad tieto reci. Ked si dostal prilezitost tu zit a evidentne si ju aj vyuzil, tak sa k tomu nestavaj sposobom, akoby si tu bol len na navsteve a ze nas mas vsetkych niekde.
Ad nezmyselne zakazy a moj postoj k nim - v Martine to zakazane oficialne je (je tam aj znacka) a aj tak som tam x krat jazdil a budem tam jazdit aj v buducnosti ked sa tam nahodou vyskytnem a budem potrebovat skocit do centra. Nenasiel som totiz jediny rozumny dovod, preco by som mal to nariadenie respektovat. Samozrejme ze som nejazdil medzi ludmi 40 km/h. A zivotne prostredie som tym padom nijak nezatazil na rozdiel od toho, keby som do centra siel autom. Martincania idu sami proti sebe - uz tam aj tak niet kde zaparkovat, to svedci o "spravnosti" toho nariadenia. A pritom zona v Martine je tak siroka, ze proti vyznaceniu pruhu pre cyklistov by snad nikto nemohol protestovat. A ak by to bolo zakazane v Bratislave, tiez by som ten zakaz porusil rovnako ako lesny zakon a pod. Snad si ludia v staromestskom zastupitelstve nemyslia, ze do Kristiana budem kvoli nim chodit peso.

Niekedy sa treba riadit rozumom aj za cenu porusenia pravidiel...