Ak dvaja cca kondicne rovnaky jazdci s rovnakym bikom napr.cestakom(vaha bicykla)jeden z jazdcov ma 70 kg a ten druhy 90 kg.Otazka znie kto je na tom lepsie?A hlavne preco je tomu tak?Kto je vo vyhode?Ja osobne sa tiez snazim znizit vahu bicykla,vsetci dobre vieme co to stoji prachov.A ked sa mi to podari tesim sa ze som o krok vpred,no nemilo ma prekvapil fakt ze za nejaky cas som pribral na vahe a moja investicia je na prd zasa taham zo sebou tu vahu co predtym.Neviem ci som to dostatocne ozrejmil o co mi ide.Niekto poznamena kto sa hybe nemoze nabrat na vahe no nie vzdy je tomu tak.
posledný komentár: 11. 2. 2020 o 7:23
alebo ti narastla hlava lebo tlacis moc chleba ??
stale tahas 90kg
čo ti vyšlo je rozdiel gramárenia..
ak priberiem 5kg na váhe tak je to 85+10 a 85+15
Ale akoze chapem to zamyslenie nad "ne/zmyslom" gramarenia
a ku tomu 90 vs 70 kg borec, to je zbytocne riesit, (pokial sa nejedna o DH, tam ide tazsi rychlejsie
ale na drahe by to mohlo byt jedno
Priklad: znizim vahu bajku z 10,5 kg na 10 kg, odporca povie dam tam flasu a mam pol kila zase spat, pripadne zasieries to blatom a mas kilo navrch....zaklad tej uvahy je v principe spravny, ale nedomysleny....ako hovoril jeden moj ucitel: Chytri uz pochopili......
10,5+0,5 blata
10+0,5 blata
kedy som na tom lepsie?
A toto je presne to iste len s vahou jazdca...
edit: reakcia na prepočty váha vs spotreba vs kondícia..
Ja váhu biku nesledujem, tento "problém" ide totálne mimo mňa ( to ale neznamená že mám 25 kg oceľové hovado ). Cyklistika je hlavne o šliapaní do pedálov a preto ma tie 2-3 kg navyše na biku určite nerozhodia. A komu sa šliapať nechce,lebo si myslí že má ťažký bike, tak môže siahnuť po novej móde - elektro-bike (ako keby si výrobcovia bikov povedali, že načo sa trápiť gramárčením, urobíme elektro-biky ktoré potiahnu aj tie ťažšie komponenty ).
No a čo sa týka mojej váhy - tú si prísne sledujem
Ja váhu biku nesledujem, tento "problém" ide totálne mimo mňa ( to ale neznamená že mám 25 kg oceľové hovado ). Cyklistika je hlavne o šliapaní do pedálov a preto ma tie 2-3 kg navyše na biku určite nerozhodia. A komu sa šliapať nechce,lebo si myslí že má ťažký bike, tak môže siahnuť po novej móde - elektro-bike (ako keby si výrobcovia bikov povedali, že načo sa trápiť gramárčením, urobíme elektro-biky ktoré potiahnu aj tie ťažšie komponenty ).
No a čo sa týka mojej váhy - tú si prísne sledujem
Mozem len suhlasit s tvojou reakciou ale hlavne pochopenia temy.Ja osobne tiez nemam problem zo svojou vahou roky sa standardne drzim na 68-70kg.Reagoval som hlavne preto ze v sekcii najlahsie komponenty sa predbiehaju kto ma lahsi komponent tak nechapem niektorych ci sa radsiej nesustredit nato sliapanie do pedalov co v konecnom dosledku vyjde financne lacnejsie ako tazke prachy do odlahcenia biku.
Sadni 70 kg a 90 kg a uvidis o com to je