;) dakujem za radu najblizsi trail mam 45km daleko a nemozem si bohuzial kazdy den dovolit otocit 100km autom ani na to nemam cas. Cize jazdim ked mozem, to jest tak 1-2x do tyzdna a zvysok casu mam pre vas

No vidis , vska si tam daky vyhrab a bude
Ano, vsetko je o ludoch, problem je, ze kazdy ma inu predstavu, ako by sa ludia mali chovat.
Nuz, tak ako je servisna prirucka pre
bajk / auto, existuje taka aj pre cloveka. Staci precitat a riadit sa nou a neriadit sa tym, ako sa chovaju ini. Ale tak, to asi sam vies.
Moj osobny nazor, ak niekto postavi nieco sam pre seba a par vyvolenych je to egocentrik. Jeho prinos pre komunitu ako trailbuildera je nie len ze ziaden, ale este skodi sportu a komunite ako celku.
Samozrejme hrstka jeho kamaratov bude mat dojem, ze skodime my ostatni nezainteresovany v procese ked im nahodou skrizime cestu.
Neviem co presne ta vedie k tomuto postoju, ale nie je to dobry postoj. Ale rozoberat sa mi to nechce

Ved svet sa nezruti, ak neprejdes kazdy trail . A chodniky sa menia, vytvaraju sa nove, stare zanikaju. To je zivot

Len posedy zostavaju

Inak co sa tyka chicken lajn, tak ako napisal vrabc0. Ak to nevies, tak znes bajk, alebo tam nechod. Takto sa napr. robi s ferratami v Rakusku (a mozno aj inde). Ferata je povedzme Ccko, ale zaciatok je Dcko, aby tam nechodili zbytocne plasaci

Takto mi zlikvidovali na Cerovke niekolko pasazi, ktore boli zaujimave a onehda som to schvalne nechal. (no lenze strava assholes to brzdilo). Napr. prechod cez 2strom, cez korene, hupacku, atd. Uz si tam ludia vodia male decka, takze co chvila to vyasfaltuju asi

Ale tak niektore veci sa proste casom zaniesli, vyjazdili, neda sa nic robit.
vrabc0: tie chicken lajny mi znechutili Cerovku

. S Pajstun trialom mam ja problem, ze zrusili taxis, na ktory som sa dlho chystal

. Velke plus za to, ze vyrobili paralelku k zltej cez debru. To je parada. Po takych pesiaci nechcu chodit

Taka pekne debricka je aj pri modrej z Pezinskej dole, ako pokracovanie trailu by to bolo superfajn , spolu s obchadzkou dalsieho kopecka. Tam by som si pohrabal

Rezervacie mi zilu netrha, ked vidim, co v lesoch robia s LKT, uz napr. len v tom Sv.jursko jazere (aj ked to je len 4ka). Alebo v NP. Akonahle je rezervacia kusok od uzemia, kde je milion ludi (co je pripad Pajstunu uz velmi dlho a bude hur), tak okrem ochrany podneho fondu a kvetiniek to straca zmysel. A tu ochranu nejaky trail nenarusi (ak sa tam nevyrabaju chicken lajny

)
foobar: najlepsie sa jazdi po asfaltke

.. tam nech ostanu.