ahojte, v tomto odvetvi komponentov sa vobec nevyznam, preto by som si radsej chcel nechat poradit. Potreboval by som spolahlivy cyklocomputer, ktory by zaznamenaval:
- rychlost
- prejdene km
- nadmorsku vysku(stacilo by max min), ale keby zaznamenal aj profil bolo by ok
- a mozno aj sklon terenu
dajte nejake typy, ani nie uplne lacne a ani uplne drahe
dik
V lese nejazdim 2x po rovnakom chodnicku. Takze neviem dat priamy dokaz. Toto je maximalny zoom (vsimni si kostrbatost podkladu a ako mam ja hladke zakruty). Pouzivam rezim smart
Edge 500, 510 520 705 800 810 1000... vo vsetkych sa da nastavit 1s vzorkovanie, kazdy dokaze ukladat udaje do pamate v dlhodobom horizonte a kazdy edge je stavany na otrasy, dazde a teplotne rozdiely, kazdy vie navigovat podla vzoru plus dalsie sposoby (netvrdim ze to nedokazu ine znacky len upresnujem mylne info v reakciach vyssie). Co sa tyka presnosti lisia sa chipsetom, jeho firmware a antenou. Ci z mobilu alebo z lubovolneho edge sa da ukazat vzorova trasa aj vzorove zla. Lebo na prijem posobi vela faktorov. Tie odskoky sposobuju hlavne tieto dva.. 1. behom jazdy kratkodobo vypadavaju a naskakuju signaly z roznych satelitov a to ovplyvnuje okamzity vypocet a mas zubatu trasu. 2. najme v udoliach a mestach okrem priameho prijmu signalu zachytavas aj odrazy ktore casto maju podobnu intenzitu ako priamy signal a potom sa to popletie. Co ste dali snimky tak kazda je v inom prostredi a inej mierke. fofo to dohnal do extremu, ked si pozries mierku tak odskok a odbeh je v jednom mieste pod 100m a inde typicky pod 20. 20 metrov odchylka v narocnom terene je hranica GPS technologie nech nosis hocico. relevantne by bolo v rovnakom case zobrat x pristrojov a naraz ich porovnat. Obcas mam prilezitost toto riesit a statisticky, nie pripad od pripadu, maju Garminy to slusne odladene. Niektore portaly zobrazuju priebeh trasy zjednodusene, aj ked mate sekundu vzorkovanie. Taktiez do presnosti zaznamu vplyva aj rychlost pohybu a paradoxne vysoka citlivost. Ak citlivost pristroja je privysoka tak rad cvici s polohou hore dole, ak je prinizka tak sa divne lame alebo chvilami ubieha ci straca. Toto odladit na vsetky tereny a situacie je riadny oriesok, preto zastanca kazdej platformy vie ukazat aj to dobre aj to zle. Kedze Garmin patri ku kmenovym GPS firmam, v drvivej vacsine pripadov ma tieto veci odladene dobre voci ostatnej konkurencie. Preto ma nasadene aj take ceny. A to mam toho dost oskusaneho. Samozrejme vyvoj ide milovymi krokmi a neda sa porovnavat hw sucasny vs 7 rocny a pod. Generacna vymena v gps je 3 - 4 roky podla vydarenosti zariadenia.
To hej, garmin je vychvalena znacka ale akurat s tou 500vkou maju ludia zevraj problemy, zato ale napriklad taka Sigma rox 10.0 ma iba kladne ohlasy a nova je lacnejsia ako novy edge 500. Ale bol by som rad kebyze mi ten cyklopocitac vydrzi co najdlhsie, nekupujem ho na rok...
Tade a Jezus, 500vku maju viaceri moji kamarati, 705 a 800 som mal a testoval som aj 510. E500 ma us stary chipset ktory bol podobny v 705. pre cestnu cyklistiku to stacilo, v lese odskakoval. Na dnesnu dobu strasne dlho hladal fix (vtedy to bol standard). Jeho ovladanie bolo dost komplikovane kedze si neustale behal v menu. Ale viacerym cestarom fici dodnes a spolahlivo. 510 je prave zasadne ina, uplne ine ovladanie, priamociarejsia logika, chipset podporujuci aj Glonass, teda lepsi ako u 810. Vlastne to bol prvy model s takymto setom a na zaciatku aj trvalo par firmware kym odladili citlivost, nakoniec to zvladli k spokojnosti. 520 dokonca umoznuje nahrat aj vektorove mapy ale s limitom maleho objemu a bez routingu, teda ti len zobrazi tvoje okolie a kde si. Konieckoncov viacere modely som recenzoval na linke v podpise. Sigmu som bohuzial v rukach nemal.
Vsak to viem. Pytam sa na dovod vymeny. Taketo veci za stovky eur hadam nikto nekupuje len tak naslepo bez opytania, takze si darcek zazelal predpokladam Karolik sam na zaklade niecoho.
Dnes hocijaký lacný zmeria všetko potrebné čo musí cyklista vedieť pri jazde...ja som tiež mal podobný rozpočet ako ty, pozeral som a bol som rozhodnutý pre SIGMA 12.12 STS je to bezdrôtový, dá sa do 30 euro kúpiť, bol som v obchode a tam mi predajca odporučil CTM BD-20W bez-káblový, alebo s káblom CTM BD-20, majú už nový veľký ukazovateľ a 20 funkcií, ozaj dosť aj čo netreba. Zatiaľ nevyskúšaný, až na jar, ale odporučil mi ho na základe dobrých ohlasov od zákazníkov ktorý ho majú, že za danú cenu je OK. Tak dúfam, že som pomohol Cena do 25 euro, kde ako...
Ten kto radil CTMko som bol ja Mne ho tiež radili Len ja na rozdiel od teba som ho ešte nenamontoval ani nevyskúšal, tak preto ešte neviem hodnotiť...ale za ten peniaz je určite lepší ako z hypermarketov Má to funkcií habadej, určite to nie je také kvalitné ako SIGMA, ale postačuje na to načo bol vyrobení.
Tak ono co si budeme hovorit, mam uz par sezon aj noname wireless tachac z Lidlu za asi 8 € a ma tiez vsetko vratane teploty a podsvietenia a funguje spolahlivo a bez rusenia. Netreba sa bat ani tych lacnych.
Ten kto radil CTMko som bol ja Mne ho tiež radili Len ja na rozdiel od teba som ho ešte nenamontoval ani nevyskúšal, tak preto ešte neviem hodnotiť...ale za ten peniaz je určite lepší ako z hypermarketov Má to funkcií habadej, určite to nie je také kvalitné ako SIGMA, ale postačuje na to načo bol vyrobení.
Ja som tiež len zatiaľ namontoval. Na bajku ešte nejazdím, tak som neskúšal v teréne. Na zimu mám iného tátoša
V SS si sa pýtal na montovanie. Klasicky na pravej nohe vidlice, podľa návodu - treba dať pozor ako ho otočíš - baterkou von, senzor máš graficky naznačený a mal by byť 2mm od magnetu...
Inak computer vyzerá veľmi pekne za tú cenu (aj spracovanie vôbec nepôsobí lacno, pevný materiál), Porovnateľná Sigma BC 16.12 STS je zohnateľná od 28 euro, ktovie koľko sa priplatí za značku.
Tiež si myslím že to je nejaké minimum. Na road.cc som našiel nejaký test a typek tam písal že po 6hod bola batéria ešte v pohode. Asi by bola lepšia 520 len sa mi to zdá zbytočné dať 350e za niečo čo v podstate nevyužijem. Donedávna som mal len klasický computer a potom som prešiel na endomondo. To je ok aj tie dáta mi stačia pre štatistiku len mi vadí že zasa nevidím okamžite údaje ako rýchlosť, čas jazdy a km. A navyše dnešné telefóny sú už všetky príliš veľké a vhodné akurát niekam do vaku.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Druhá varianta je pošetriť na bezdrôtový. Čo myslíte?
http://www.mtbiker.sk/bazar/prislusenstvo-pulzmetre-a-computery/249302/predam-pc-compuetre-sigma-1909-hr.html
Druhá varianta je pošetriť na bezdrôtový. Čo myslíte?
A preco teda predavas ten bezkablovy Ciclosport a chces kupovat kablovy? Mas s nim nejake problemy?
http://www.mtbiker.sk/bazar/prislusenstvo-pulzmetre-a-computery/254986/ciclosport-cm-411.html
Tu niekto radil CTMko, tak som ho zobral za 22,90 eur. Je bezkáblový, celkom dobre vyzerá. Neviem ale či má analógový alebo digitálny prenos...
https://mihalko.eu/ctm-tachometer-ctm-bd-20w-biely
Má dosť funkcii: DST, ODO, čas jazdy, stopky, teplota, kalórie...
Ja som tiež len zatiaľ namontoval. Na bajku ešte nejazdím, tak som neskúšal v teréne. Na zimu mám iného tátoša
V SS si sa pýtal na montovanie. Klasicky na pravej nohe vidlice, podľa návodu - treba dať pozor ako ho otočíš - baterkou von, senzor máš graficky naznačený a mal by byť 2mm od magnetu...
Inak computer vyzerá veľmi pekne za tú cenu (aj spracovanie vôbec nepôsobí lacno, pevný materiál), Porovnateľná Sigma BC 16.12 STS je zohnateľná od 28 euro, ktovie koľko sa priplatí za značku.
Za 350 kúpiš 810-ku na BD