ahojte, v tomto odvetvi komponentov sa vobec nevyznam, preto by som si radsej chcel nechat poradit. Potreboval by som spolahlivy cyklocomputer, ktory by zaznamenaval:
- rychlost
- prejdene km
- nadmorsku vysku(stacilo by max min), ale keby zaznamenal aj profil bolo by ok
- a mozno aj sklon terenu
dajte nejake typy, ani nie uplne lacne a ani uplne drahe
dik
Wladix
Este mas 2 ine moznosti.
Zozenies sirsi stred, alebo vypodlozis kluku.
Druha moznost, ze si zozenies plochy magnet. Napriklad taky reklamny na chladnicky co sa pouziva. Potom este potrebujes obojstrannu lepiacu pasku. Ten original Garmin magnet ma 7mm, urcite existuje nieco tensie. Odhadom, potrebujes nieco do 4-5mm. Len nezabudni poly nastavit podla originalu.
Ci to funguje, zistis pri kalibracii. Ale to zrejme vies, ako sa to robi.
Ved ja od zaciatku viem, ze potrebujem tenky magnet na kluku. Jedine, co sa zmenilo v procese hladania, ze som zistil, ze namiesto magnetickeho drzania budem musiet prilepit.
S tymi polami som si nie celkom isty, ale ved vyskusam popretacat kadejako.
Ale ved origos magnet sa aj lepi aj fixuje eska paskou (ci ako sa to vola). Takze teraz potrebujes len magnet na chladnicku (platok 1,5 x 3 cm) a obojstrannu lepiacu pasku. Malo by to fungovat..
Edit: na magneticke drzanie by som sa v ziadnom pripade nespoliehal. Pri vyssej kadencii sa centrifugalna sila postara o odlucenie.
Nie som fyzik, tak neviem celkom odhadnut, ci to tym pohybom bude lietat kazdu minutu prec, alebo raz za mesiac (a pri MTB je tiez otazka, ktora sila to urve skor, ci ta centrifuga alebo otrasy z nerovnosti ). Pri tych cenach magnetov (v baleni aj 100ks) som to nejak primarne neriesil. Nie ze by som ich chcel stracat, ale uvidime aka vobec hrubka obojstrannej pasky bude treba na to, aby to tam udrzala spolahlivo. Je tam cca 7mm miesta. V najhorsom tam pojde lepidlo, ako tu uz bolo spomenute.
Lebo Mamut je silný jak Mamut. Ale keď maš sekundové tak ho skus. Je možno aj finančnejšie lepšie na tom. S Mamutom môžeš ale lepiť doma všetko, aj kachličky či kamenný obklad.
hej nie ? strašne krásne BH nech šľape ... len na niektorých by som ten nadpis BH trošku zväčšil tak to trošku vyzerá ako by chcel skĺznuť pod rámovú trúbku ale to tak majú všetky BH
Sa do toho aj ja zapojím, kedže som momentálne riešil tú istú záležitosť. Magnetka od Garminu mi tam nepasovala a zháňal som iný, silný magnet. Takže vďaka fofo050 za link, kde som včera magnetky objednal a dnes už som s tým aj úspešne absolvoval 30+ km výjazd. Magnet sa ani nepohol, snímač snímal, všetko funguje na prvý pokus veľmi dobre. Ak by som ho aj niekde stratil, nakúpil som ich viac do zásoby, kedže minimálna cena objednávky bola 10€.
Presne tak, mal som opačný problém a na jedinom mieste kde mi to zachytávalo signál mi nešiel upevniť originál magnet od Garminu. Potreboval som magnetický, dosť silný valček. A tento som našiel v podobe neodymu o rozmeroch 10x10 (priemer x výška v mm). Neodym bola jasná voľba, keďže sú to najsilnejšie magnety. Takže nie len že pevne drží na kľuke (na moje "šťastie" je oska pedálu kovová), ale môžem mať aj väčšiu medzeru medzi magnetom a snímačom a stále ho spoľahlivo zachytáva.
Chcel by som sa opýtať chalanov čo maju Garmin 800 Edge či sa daju pri prenose s garminu do PC Garmin Expres
preniesť aj udaj o % stupani. Vidím to len pri stúpani ale po skončení ani ťuk. Funguje vôbec taká informácia.?
Dik za info
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Este mas 2 ine moznosti.
Zozenies sirsi stred, alebo vypodlozis kluku.
Druha moznost, ze si zozenies plochy magnet. Napriklad taky reklamny na chladnicky co sa pouziva. Potom este potrebujes obojstrannu lepiacu pasku. Ten original Garmin magnet ma 7mm, urcite existuje nieco tensie. Odhadom, potrebujes nieco do 4-5mm. Len nezabudni poly nastavit podla originalu.
Ci to funguje, zistis pri kalibracii. Ale to zrejme vies, ako sa to robi.
S tymi polami som si nie celkom isty, ale ved vyskusam popretacat kadejako.
Edit: na magneticke drzanie by som sa v ziadnom pripade nespoliehal. Pri vyssej kadencii sa centrifugalna sila postara o odlucenie.
Magnety som kúpil tu:
http://www.magnety.sk/neodym-disk-anizotrop/
je to typ:
Vypadá to takto:
preniesť aj udaj o % stupani. Vidím to len pri stúpani ale po skončení ani ťuk. Funguje vôbec taká informácia.?
Dik za info
na % skús toto:
http://www.mikspec.pl/myroute/default/index