Chcem poprosiť o jednu radu. Jazdím na cesťáku, ku ktorému som si dokúpil nášlapné pedále aj tretry...avšak, často jazdievam aj trasy, kde musím častejšie zosadať a na takéto jazdy mi veľmi nevyhovujú nášlapné pedále, preto by som rád využíval aj flat pedále. Existuje možnosť, ako využívať cestné tretry na flat pedále? Teda že z nich demontujem kufre a nahodím tam niečo, ako nejakú gumu, čo zabráni šmýkaniu? Samozrejme som zvažoval aj kúpu iných tretier na flat pedále, ale nepodarilo sa mi nájsť tretry typu, ako sú na cesťáky, že by boli aj na flat pedále...a ďalší problém mám, že mám tak veľkú nohu, že mám vôbec problém zohnať nejaké tretry...preto by som si rád upravil existujúce...sú to také obyčajné čierne Shimano tretry, stáli asi 120 Eur. Budem vďačný, ak mi niekto poradí...snáď už niekto riešil podobný problém :-) Za riešenie by som považoval aj to, že existujú tretry bez kufrov (mám také z Decathlonu, ale opäť narážam na problém veľkosti...tie Shimano tretry mám vo veľkosti 50, všetky menšie čísla ma tlačili).
11.05.2023 - 09:51:04
00
ja mám aj na cesťáku SPD a jazdím v MTB tretrách,
Pri SPD je viacej riešení na flaty
11.05.2023 - 10:00:14
02
Srsen Dakujem za odpoved, ale nie som si istý, či dobre rozumiem. Chápem tak, že máš SPD pedále a jazdíš s MTB tretrami na tých pedáloch? Ak som pochopil správne, tak ja sa to snažím vyriešiť práve z opačnej strany…teda že na flat pedále by som chcel použiť tretry, ktoré sú primárne určené na SPD. Dôvod je najmä veľkosť nohy…akékoľvek MTB tretry sa snažím pozerať, nenašiel som v takej veľkosti…a keďže mám vyhovujúce cestné tretry (takmer nejazdené), rád by som ich využil v kombinácii s flat pedálmi. A zaujíma ma, či na toto náhodou neexistuje nejaké riešenie…
11.05.2023 - 19:15:02
00
Nemám až takú veľkú nohu ( č46 ), ale zato širokú, žiadne cestné tretry neobujem, všetky sú úzke.
Ty myslíš asi niečo takéto ako na obrázku.
cdn.myshoptet.com
majú to len niektoré MTB tretry aj to len turistické a tie kryty sú nezameniteľné s inými.
napr. tu máš výber MTB tretier č.50 - na tie Northwave majú aj kryty
cd.bike-discount.de

https://www.bike-discount.de/en/bike/cycling-clothing/men/shoes/mtb-shoes/?p=1&o=14&n=48&f=287470
alebo na flat, ale max číslo je 49 a 1/3
https://www.bike-discount.de/en/bike/cycling-clothing/men/shoes/mtb-flat-pedals/?p=1&o=14&n=48&f=287398%7C287727
Cestné tretry nie sú určené na chodenie tak tam nie dôvod na takéto riešenie.
11.05.2023 - 20:04:30
00
Dakujem za tip...s tou veľkosťou je to tak, že mám doma klasické tenisky aj vo veľkosti 47 (barefoot obuv nosím 48 aj s rezervou), len u tých cestných tretier som musel ísť do tak extrémnej veľkosti...na začiatok vyskúšam vyrobiť nejakú podložku z gumy, ktorú prichytím pomocou skrutiek na tretry a možno to bude riešenie...ak nie, skúsim sa popozerať po nejakých MTB tretrách...preferujem ale nákup v okolí, ideálne kde si viem aj vyskúšať...tým, že tie veľkosti sú natoľko rôzne, rád by som sa vyhol nákupu zo zahraničia a potom vracaniu...
12.05.2023 - 11:05:20
00
čo za tretry máš? nevojdu do košíkov? v tých bude noha určite lepšie držať ako na flatoch, remienok zatiahneš len tak aby si vedel v pohode vybrať tretru von. akurát na 50-ku to budeš musieť upraviť-dať dlhšie skrutky a nejaké podložky. síce je to už skôr retro :D ale...
https://www.mebik.sk/produkt/remienky-na-pedalovy-kosik/
také niečo som mal na cesťáku pred x rokmi
edit:klikni tam na obrázok celého pedálu
12.05.2023 - 11:12:12
00
"často jazdievam aj trasy, kde musím častejšie zosadať"
tu ale nevidim problem v pedaloch ale v tretrach. Cestne tretry nie su na toto prave urcene.
12.05.2023 - 14:41:23
00
"Cestné tretry bez kufrov", v ktorých sa dobre chodí sú vlastne MTB topánky na flaty?....alebo obycajné tenisky
12.05.2023 - 16:08:26
00
xyz nad košíkmi som doteraz vôbec neuvažoval…aby som pravdu povedal, nikdy som nemal problém s flat pedálmi…od dieťaťa som na takých pedáloch jazdil, či už na prvom cesťáku, keď som mal možno 15 rokov a osobne nemám problém, že by sa mi nohy kĺzali na pedáloch…ani keď idem svoje plné tempo…som samozrejme rekreačný cyklista, robím to len pre radosť, nemám pretekárske ambície, tam je to už zrejme o inom. Teraz som skúšobne jazdil pár krát, že som si nahodil na bike obyčajné plastové pedále za 8 Eur v kombinácii s tretrami z decathlonu, ktoré sú vzhľadovo aj podrážkou akoby cestné tretry, ale nemusím na ne montovať kufre. A dúfal som, že možno existuje taký produkt, že na cestné tretry naskrutkujem akúsi gumenú podrážku a defacto si ich prerobím na mtb tretry, ale so zachovaním vhľadu cestných. Tie tretry z decathlonu robia najviac vo veľkosti 47 a tie sú mi už dosť tesné…hodinu sa to dá vydržať, ale na dlhšie tripy to už nie je.

scarinko Možno som to nie úplne dobre napísal…nemusím zosadať v zmysle, že by som tlačil bike vedľa seba, ale v zmysle, že zastavím na semafore, alebo na križovatke a potrebujem sa zaradiť na hlavnú…a možno je to len vec cviku, ale kým sa rozbehnem a nacvaknem na SPD, trvá mi to dlho a len ma to zbytočne stresuje.

bladerunner Po prezretí hádam všetkých eshopov s týmto súhlasím, aj keď jedna výnimka asi existuje…tretry z decathlonu (prikladám link). Majú vzhľad podobný cestným tretrám, hladkú podrážku a sú určené na flat pedále…úprimne, som prekvapený, že takýchto produktov nie je na trhu viac…predpokladal by som, že pre cestných cyklistov z oblasti miest (časté semafory, prechody pre chodcov a podobne) bude takýto produkt žiadaný…čo sa funkčnosti týka, zrejme MTB tretry budú na jazdenie rovnaké, ale vzhľadovo mi prídu dosť mohutné, čo sa mi na cestný bike úplne nehodí.

https://www.decathlon.sk/p/4600-13930_cyklisticke-tretry-rc-100-na-cykloturistiku-cierne.html?objectID=2541541&queryID=52da7d4d81c78077396db70c5f1ae21f
12.05.2023 - 19:17:58
00
Aj som si myslel ale to je o cviku. Musis to trenovat a teda jazdenim.
12.05.2023 - 19:20:32
00
keyboard_arrow_up