xyz nad košíkmi som doteraz vôbec neuvažoval…aby som pravdu povedal, nikdy som nemal problém s flat pedálmi…od dieťaťa som na takých pedáloch jazdil, či už na prvom cesťáku, keď som mal možno 15 rokov a osobne nemám problém, že by sa mi nohy kĺzali na pedáloch…ani keď idem svoje plné tempo…som samozrejme rekreačný cyklista, robím to len pre radosť, nemám pretekárske ambície, tam je to už zrejme o inom. Teraz som skúšobne jazdil pár krát, že som si nahodil na
bike obyčajné plastové
pedále za 8 Eur v kombinácii s tretrami z decathlonu, ktoré sú vzhľadovo aj podrážkou akoby cestné tretry, ale nemusím na ne montovať kufre. A dúfal som, že možno existuje taký produkt, že na cestné tretry naskrutkujem akúsi gumenú podrážku a defacto si ich prerobím na
mtb tretry, ale so zachovaním vhľadu cestných. Tie tretry z decathlonu robia najviac vo veľkosti 47 a tie sú mi už dosť tesné…hodinu sa to dá vydržať, ale na dlhšie tripy to už nie je.
scarinko Možno som to nie úplne dobre napísal…nemusím zosadať v zmysle, že by som tlačil bike vedľa seba, ale v zmysle, že zastavím na semafore, alebo na križovatke a potrebujem sa zaradiť na hlavnú…a možno je to len vec cviku, ale kým sa rozbehnem a nacvaknem na SPD, trvá mi to dlho a len ma to zbytočne stresuje.
bladerunner Po prezretí hádam všetkých eshopov s týmto súhlasím, aj keď jedna výnimka asi existuje…tretry z decathlonu (prikladám link). Majú vzhľad podobný cestným tretrám, hladkú podrážku a sú určené na flat pedále…úprimne, som prekvapený, že takýchto produktov nie je na trhu viac…predpokladal by som, že pre cestných cyklistov z oblasti miest (časté semafory, prechody pre chodcov a podobne) bude takýto produkt žiadaný…čo sa funkčnosti týka, zrejme MTB tretry budú na jazdenie rovnaké, ale vzhľadovo mi prídu dosť mohutné, čo sa mi na cestný bike úplne nehodí.
https://www.decathlon.sk/p/4600-13930_cyklisticke-tretry-rc-100-na-cykloturistiku-cierne.html?objectID=2541541&queryID=52da7d4d81c78077396db70c5f1ae21f