gwixt: okuliare chodia všade tam kde ja, nakoľko ich potrebujem..čiže aj keď plávam cez jazero, tak ich musím mať na očiach..proste, pri každej aktivite, takže sa stane, že sa rozbijú, prisadnem ich, stratím, a pod. Prilba: pokutu za prilbu nedostanem, lebo na ceste ma nenájdeš, v lese, kde trčia konáre, nie je problém trafiť konár..nechodím len po cestách, niekedy si cestu v lese robím aj tam, kde nikdy nebola..
03.10.2012 - 09:23:18
00
to bedo:
Na vsetko relevantne data mat nemôzes, musel by si poznat kazdy jeden tovar kazdeho jedneho vyrobcu.
Batohy, okuliare, prilby, topanky - milion znaciek, milion vyrobcov, milion predajcov...
Jednoducho nie vzdy sa da riadit konkretnymi informaciami a clovek musi prihliadat na vseobecne platne a pravdepodobne vplyvy, ktore generuju koncovu cenu pre spotebitela.
Kde mas istotu, ze ten tovar je od daneho vyrobcu ? Kde mas istotu, ze nejaka nalepka zarucuje kvalitu ?
Ked sa ludia nestitia za ucelom zisku otravit a zabit druhych ludi, preco by nemali podvadzat pri tovaroch "nepotravinarskych" ?
A vseobecne - nizka cena neznamena, ze si nasiel dobraka, ktory nechce na tebe zarobit.
Nizka cena je väcsinou znamka toho, ze nieco je na vyrobku "osidene", materialy nahradene zväcsa lacnymi a nevhodnymi druhmi, prave nalepky su len "nalepkami" bez skutocnych testov, ktore tiez vela stoja a vplyvaju na koncovu cenu, vyrabaju to deti niekde v Cine...
To vyrabaju aj znackove, je mi to jasne, ale firmy sa aspon snazia podrzat si kvalitu v materialoch a technologiach...
Nie som "znackofil" - novy bike som si kupil CTM, co tu na fore pre mnohych nie je ani bicykel.
Ale LIDL a podobne "perly" obchodnej "masinerie" na Slovensku obchadzam zdaleka....
Ak ti to vyhovuje, kludne si kupuj, ale zda sa mi dost odvazne doporucovat to ostatnym....


Naposledy upravil MilanM dňa 03.10.2012 - 09:57:41, celkovo upravené 1 krát.

03.10.2012 - 09:34:08
00
MilanM: no a na to, aby si aspoň nejaké relevantné údaje v ruke mal slúži práve tá norma, ktorú som tu spomínal, ktorá je vlastne ekvivalent crash testov u áut. Tam tiež človeku nezostáva nič iné, ako im veriť (a hlavne nejazdiť ako prasa).

Inak s veľa vecami súhlasím a je len dobre, keď ľudia nešetria na vlastnej bezpečnosti. Ja vôbec netvrdím, že všetky prilby sú rovnaké, alebo že "prilba z Lidlu do každej rodiny!" :)). Tiež som k nim spočiatku pristupoval s nedôverou (keď som videl, čo za prilby sa predávajú v iných obchodoch), ale bol som pozitívne prekvapený, tak som si dovolil ich doporučiť. Veď až ich budú znova mať, skús sa ísť pozrieť, možno budeš prekvapený tiež.

Inak značka CTM mi je osobne sympatická práve tým, že sa na nič nehrá. Ako píšu na svojich stránkach: "Našou filozofiou je sprístupniť koncovému spotrebiteľovi spoľahlivú techniku s príťažlivým dizajnom za veľmi prijateľnú cenu." Vcelku podobné motto má aj firma, ktorá vyrába prilby pre Lidl: "The SPEQ brand stands for high quality and competence in the field of helmets, glasses and various sports products at unbeatably low prices."
03.10.2012 - 09:55:07
00
Ved ano, len prave tym nalepkam, kde je ta norma ja neverim.
Dnes je doba, kedy sa vsetky ISO a podobne veci stavaju len predmetom obchodu a ich pôvodny vyznam sa uz davno stratil niekde v upadku celeho systemu.
Z prace o tom nieco viem - z ISO sa stava a mozno uz aj stala byrokraticka zbytocnost.
Jasne, nemôzem tvrdit, ze prilby z LIDLA su zle a ani to netvrdim.
Len im jednoducho neverim...
Pre mna nalepka ISO nema ziadnu vypovednu hodnotu.
Podla mna prave u prilby je material a nasledne skusky to najdôlezitejsie.
A to bohuzial zakaznik pri kupe nijako nevidi a nedokaze posudit. Pekny vzhlad prilby, pripadne jej pohodlne nosenie neznamena, ze ked dôjde k nehode bude aj fungovat...
Ani to CTM - ko by som nekupil, keby bolo o polovicu a o viac lacnejsie od ostatnych bicyklov...
Proste podla mna extremne nizka cena je vzdy podozriva.

Netvrdim, ze nemôzes mat pravdu - mam len jednoducho odlisny nazor na lacne veci.
03.10.2012 - 10:08:35
00
sieť supermarketov má svoju obchodnú logiku..sezónne výpredaje nie sú o tom, aby sa na tovare zarobili extrémne sumy..majú za účel prilákať zákazníkov, ktorí okrem prilby kúpia ešte kopu potravín a podobne..proste len dotiahnuť ľudí do predajne..a keď berie supermarket zopár kontajnerov prilieb, tak dostane inú nákupnú cenu, preto sú lacné..apropo..vysoká cena nie je zárukou kvality, pozri si špecializované obchody, akú vedia dať zľavu, keď sa chcú tovaru zbaviť..a ti garantujem že neprerobia..dáš za prilbu 100€ a ku koncu sezóny, je na ňu 50% zľava..aká je skutočná hodnota materiálu? odrátaj cenu značky, ešte zisk predajcu dovozcu....takže kde je teda pravda o podozrivo lacnej cene?
03.10.2012 - 10:18:31
00
Podla mna prave u prilby je material a nasledne skusky to najdôlezitejsie.

len ma tak napadlo, že pri tej cene by nebol problém nejakú otestovať na ostro. Hľadá sa dobrovoľník! :)

Inak si nemyslím, že by sme mali nejako veľmi rozdielne pohľady, čo sa týka lacných vecí. Ale aj tam sa nájdu výnimky - mám iPhone (600€) aj Orange San Francisco (100€). Myslíš, že iPhone je 6x lepší? No way. Ale "lepší" je, o tom bez debaty. :)
03.10.2012 - 10:21:50
00
mám N8 ktorú som kúpil ako novinku za 600€ teraz sa predáva ani nie za 300..podľa mňa má stále všetko, čo človek potrebuje..prečo je o polovicu lacnejšia? lebo biznis..na všetkom sa zarába..prilby každý rok vývojom dopredu? v čom?? podľa mňa, keby dáme preskúmať zloženie materiálu prilby terajšej a 5 rokov starej, tak sa nič nezmenilo..iba vzhľad..ako nikoho nenútim kupovať lacné prilby..keď sa chce niekto chváliť svojou peknou prilbou za 100€ tak nech sa páči..moja stojí 20€ a 80€ sa dá investovať do biku..
03.10.2012 - 10:28:39
00
No tak je jasne, ze su veci, kde platis za nalepku.....
Bolo by ale ozaj zaujimave mat moznost porovnat test prilby za 100€ a tej z LIDLA.

to kotle:
S tym co si napisal sa da len suhlasit. Tiez si myslim, ze tak nejako to funguje.
Ale osobne neverim, ze ti niekto dokaze zlacnit prilbu zo 100€ na 12€ - resp. predat 100-eurovu prilbu za 12€.
Inak povedane, nemyslim si, ze prilba za tych 12 je ta ista ako ta za 100, ktora aj ked je samozrejme predrazena, nema nakupnu cenu az tak nizku...
Kedysi, som par lacnych veci z LIDLA, KAUFLANDU kupil. A mam doma aj zopar znackovych veci.
A môzem povedat, ze rozdiel v kvalite po nejakom case pouzivania je markantny...
Je to moja osobna skusenost, preto LIDL viac nie....
03.10.2012 - 11:01:13
00
uz toho nechajte :)
http://in.ihned.cz/c1-37068160
03.10.2012 - 11:01:37
00
mám N8 ktorú som kúpil ako novinku za 600€ teraz sa predáva ani nie za 300..podľa mňa má stále všetko, čo človek potrebuje..prečo je o polovicu lacnejšia? lebo biznis..na všetkom sa zarába..prilby každý rok vývojom dopredu? v čom?? podľa mňa, keby dáme preskúmať zloženie materiálu prilby terajšej a 5 rokov starej, tak sa nič nezmenilo..iba vzhľad..ako nikoho nenútim kupovať lacné prilby..keď sa chce niekto chváliť svojou peknou prilbou za 100€ tak nech sa páči..moja stojí 20€ a 80€ sa dá investovať do biku..


Vies, ono je to o skusenosti.
Poznam dvoch ludi, ktorym az do nehody stacilo lacne mensie auto.
Dnes su z nich "tankisti" a vôbec nerozmyslaju nad tym, ci je to drahe....

Kazdy podla svojho uvazenia.
Podla mna prilba za 100€ je rovnako "nerozumna kupa" ako ta za tych 12€...
03.10.2012 - 11:07:06
00
tak ale pri aute je to pochopitelne, pokial nevpalis do pevnej prekazky tak vyhrava tazsi..., proste ma vacsiu zotrvacnost a to lahsie auto odstreli z cesty atd, tym padom zazijes mensie pretazenie a mas vacsiu sancu. kdezto v lahkom aute ked ta odstreli tak pretazenie rapidne stupne a si v prdeli

toto ale pri helme neni potrebne riesit kedze tam takmer vzdy prasknes do pevnej prekazky, aj take auto je uz pevna prekazka kedze s nou nehnes
03.10.2012 - 13:10:17
00
Tak to nebolo myslene ako porovnanie prilieb a aut...
To bolo o tom, ze pokial sa nic nestane, väcsine staci cokolvek....

http://www.cyklistikakrnov.com/Bezpecnost/bezpecne-na-silnicich.htm
03.10.2012 - 13:21:03
00
tie prilby z Lidlu sú samozrejme In-Mold, takže by ich podľa toho odkazu zrejme zaradili k "nejkvalitnějším" ;)
03.10.2012 - 13:50:53
00
Ved nech sa autor temy rozhodne - podkladov tu ma viac nez dost.
Ja by som si ju nekupil ani ked je "In-Mold"....
03.10.2012 - 14:02:36
00
mno ja to vidim tak ze furt to je len kus polystyrenu a nejaka umela hmota co to drzi pokope + dake remienky na uchytenie o hlavu, kus polystyrenu urcite nema cenu 100e :), tak ak remienok pevne drzi prilbu o hlavu a umela hmota drzi pevne o polystyren tak by som to dalej neriesil, je to ok. dalej je to uz len nahananie gramov a vetrania a aerodynamiky a ine pre bezpecnost dost nepodstatne veci
03.10.2012 - 14:19:08
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Prilby)
keyboard_arrow_up