To Warzone:
1. Nosic nema telo, bicykle tam "visia na haku" (su zachytene drziakom o ram) , kolesa pripnute v kolajnickach a su priamo vystavene akymkolvek vplyvom odzadu. A navyse je fakt pravda, ze naraznik, blinkre, dvere... vymenis v kazdom servise, zatial co svoj vyladeny a overeny bike uz v servise neziskas.
Stabilita a bezpecnost:
"biky vzadu su urcite stabilnejsie ako na streche"
Ale iste, ale zatial som nikdy nedosiahol akekolvek limity stability bicyklov na streche a to som s nimi prechadzal napriklad uzkymi strmymi ulickami Terstu ci rozbitu cestu z Rematy do Skleneho, tam je problem vobec prejst autom a ja som mal bicykle na streche (mimochodom, keby som mal bicykle vzadu, tak to vobec neprejdem, ale uznavam, ze to nie je argument, lebo to bola vynimka).
"V prvom rade nesmies ohrozovat zivoty seba a ludi okolo a tento system je co sa tyka bezpecnosti a stability najlepsi."
Z hladiska okoloiducich su bicykle na streche presne tak isto bezpecne, ako na guli. Ja si neviem predstavit, co je na bicykloch na streche nebezpecne. Nosice su certifikovane, testovane, robia sa s nimi narazove testy (ja mam taky tie drahe Thule, co spolu s Mont Blanc Baracuda mali najvyssie hodnotenie).
"ak taham iba 1 bike,tak ho davam dnu a VZDY ho poriadne upinam proti akemukolvek pohybu,klasicky ako naklad"
No, skus si niekdy vygooglit, co sa deje pri celnom naraze v sestdesiatky, nejake remienky nemaju sancu a navyse aj super upevneny
bicykel sa pri deformacii karoserie dostava dopredu, respektive pri inych narazoch sa dostava vselikde a naopak - ak najma zadny spolucestujuci nie je uputany, tak lieta hore dole ... Mimochodom, to iste s lyzami: nosit lyze vnutri auta je cisty debilizmus, staci mala buracka a z lyzi sa stavaju mece ...
Ako tak este vyhovuju konstrukcie dovnutra, ked uchytavas bicykel o prednu vidlu napevno a istis na dalsich bodoch (aj to nie vsetky), tam je bezpecnost o kus vyssia, ale do kombiuka sa to neda dat a priznam sa, ze som to este nevidel v slovenskom aute, lebo je to "zbytocne"

V zivote som neskrabol ani kusok laku pri nakladani bicykla na strechu a to ich v lete nakladam a skladam doslova a do pismena desiatkykrat (ak nie stovky). A nemusim sa babrat s dekami a nemusim davat pozor na tapacirung a plasty na bokoch a na strope (tam Ti deky nepomozu).
"Inak na zapade sa bikermi na 90% pouzivaju prave tieto nosice...preco asi?"
Lebo je to najpohodlnejsie, v tom vobec nenamietam.