tak ja to len vizuálne s tektossom porovnávam, tú mám v oku aspoň trochu z tých velkých..
10.09.2015 - 21:01:27
00
To kupil za 115 evry?
Tak parada. Vždy vravím, že najlepšie su obchody s tymi, čo to kupia nové a nebaví ich to.

Uvidim ako ma to chytí, dnes som rozmyšlal aj nad variantou 26"/20".

Veď hovorím, že nečítate, čo Vám tu píšem. Ešte raz: "stalo to minimalne €115,49"
Teraz rozmýšlať nad 26/20 je neskoro, keď máš doma pomstu čínskych súdruhov.
:lol:
10.09.2015 - 21:31:17
00
Pisem to stvrty krat, vcera som zaspal, dnes si to omylom vymazal, potom mi mala zobrala iPad zo stola a vymazala to, takze snad terazaz do konca...

Jazdil som celotvrdu 26/20 - je super, lahka, pevna, agilna, mal som pocit ze kazdy pohyb nohou ma doslova vystreluje dopredu. Plus ten puristicky pocit, ze citim rovno pod sebou cestu, to ja teda mozem.
Potom s RS Raidon - po nastupeni logicky klesne do Sagu (opat jednostranne porovnanie, ale zhruba isto klesne aj Tourka), ale tam uz viac menej aj zostane, pri frekvencnom kopani som nemal pocit, ze by sa hupala alebo cosi. Zaroven ale neporovnatelne vyssi komfort resp. menej narocna kontrola riaditiek pri prejazde cez rozbity asfalt, travnik, kopu strku. Takze verim ze aj unava ruk pride neskor vdaka tomu. Plus samozrejme, mierne vyssie stupatko, takze zase nieco k dobru na nie uplne hladkom povrchu.
No a na zaver (uz moja) RS Sid (80mm). Nemyslim to nijako zle voci tomu Raidonu, ale este o triedu inde... Budem sa este musiet naucit optimalny setup pre Dual Air, ale uz v zaklade od oka je to pevne pri kopani a zaroven tvelmi prijmene zerie nerovnosti. Vyska stupatka je kompromis medzi lahkostou kopania a priechodnostou,takze vcera vecer cestou z Hl. stanice do Ruzinova som aj napriek tme a unave skrtol raz a vpodstate skoro vedome, lebo som chcel vediet ci ten obrubnik bude uz cez limit...

Pani z Morxesu povedali, ze kolobka sa vola Adventure XC, tak to tak asi bude :-)

v strucnosti - ram 26/20 Adventure, vidlu som uz napisal naboje Remerx, dvojstenne rafy detto, ploche hlinikove draty detto brzdy som ako stano3b podotkol (aj po porade s nim ) dal Avid BB7 - jednoducho sa mi pacia, chcem ich vyskusat, nemusim riesit co sa stane ak omylom pri nakladani do auta stlacim packu dole hlavou bez kolesa, mozem skusat ine packy atd plaste Onza - vpredu 1.5', vzadu uzasny jemny stuplak 1,75' - tu som si naozaj nechal od Vaska poradit
100mm predatavec ITM, karbonove vlastovky, gripy ESI ake som este nevidel (konicke) - mam mensiu dlan a toto sedi jak rit na serbel

Cellkovo je to naozaj XC, asi to nebude tani nekompromisny hltac kilometrov ako celotvrda s cestnymi plastami, nie je to ani Adven, ktory ide ako tank. Zaroven si myslim, ze v obalke kde sa ma pohybovat (vsade) to je uzasny kompromis. Co sa tyka jazdnych vlastnosti, po tych par km vcera a dnes po meste si netrufnem davat nejaku sudy. Ale par stran dozadu som pisal o tom, ako sa na Hillke viem nahanat so synom po obyvacke a na Tourke nie. Na Morke to ide... v cislach je razvor/dlzka velmi podobna, ale tam to konci :-) je velmi obratna, v Breclavi na nastupisti som kruzil okolo stlpov, robil vselijake mysicky a defintivne som nemal pocit dlheho autobusu. Ake to bude pri rychlejsej jazde este neviem povedat, ale pustit si to dole Pionierskou bolo velmi prijemne a stabilne aj na tom povrchu. A mozno dalsi, menej podstatny detail - na Kostkach som si netrufol jazdit iba jednou rukou. Teraz doobeda som pravou rukou riadil, v lavej drzal dcerinu kolobezku a sice pomalsie a opatrne, ale bez problemov pokracoval.

No a o dizajne nemusim hovot, ten vidno najlahsie. Farebna kombinacia nemusi byt kazdeho sialok kavy, ale moznosti na vyber bolo dost :-) mne sa tento odkaz na americke hot-rody v autach, bobbre v motorkach a stary Ducati Monster v mojej garazi velmi paci ! Takze mam Ducati Morxster a tesim sa ;-)

Co sa tyka ceny, nerad by som ju sem pisal ( aj moja zena pozna toto forum ), ale vzhladom na cenu komponentov, hlavne tej vidlice, za nu mohlo byt naozaj vela pouzitych Mezeqov. Isiel som do toho vedome,vsetky bicykle okrem mojej srdcovky Rock Machine s detskou sedackou, idu do prec. Nie zeby som nechcel, ale nemam cas a ani peniaze na nasledny tuning a obmienanie komponentov za lepsie, preto su tam uz zakladu "rozumne" veci .Nehovoriim zeby to neslo este lepsie, ale v tejto chvili staci.
Verim tomu, ze by som bol stastny aj so zakladnou 26/20 na V-eckach, je v mojich ociach daleko pred masovou konkurenciou, ale bolo nadherne vyberat zo skladu dalsi a dalsi krasny diel...
11.09.2015 - 14:07:04
01
Vdaka za report. Je z neho citit, ze si si ten vylet a proces kupovania uzil. Nechcel som Ta "strasit" dopredu, ale bolo mi jasne, ako to asi dopadne. Hoci Ta zatial osobne nepoznam, citil som tvoje zanietenie pre vec. Cenu pisat netreba, ja si ju viem viac-menej predstavit a myslim, ze tvoje rozhodnutie je uplne v pohode. Lebo naco kupovat nieco s cim sa clovek nestotozni? Navyse ak si aspon trochu mozes dovolit dat peniaze za kvalitu, bola by absolutna blbost ist do cohosi, co by si este vylepsoval a vrazal do toho peniaze a v podstate na konci by si to vsetko preplatil, aby to dosiahlo tvoje optimum. Takto to mas od zaciatku a uz nemusis kupovat nic.
Co sa tyka tvojho komentovania, ze to nebud na dlhsie trasy, tak to necham na Teba, az sa rozjazdis. Vasek to naopak povazuje za super kolobezku na trasy 70+km. Sam na podobnej siel nie tak davno 130 km a pochvaloval si. On mi od zaciatku pisal, co pre Teba chysta a akosi sme sa este pred tvojou cestou zhodli, ze co by sa Ti mohlo pacit. Skladal Ti to Vasek, alebo Breta? Je to iny pocit vidiet ako pred tvojimi ocami vyrasta kolobezka poskladana z roznych kvalitnych komponentov. Na fotke vyzeras velmi spokojne. Za seba Ti prajem vela radosti z pohybu, lebo o to ide pri tychto strojoch. Niekedy mi je smutno, ked si ludia z nas robia srandu, ze sme ako mali chlapci, ktori nevedia jazdit na bicykloch. To ale hovoria taki, co na dospelackych kolobezkach nikdy v zivote nestali. Moje kolobezky som pozical uz zopar ludom a mozem povedat, ze 8-9 z 10 sa vrati z jazdy s prirodzenym a uprimnym usmevom. Kolobezka ako sportovy nastroj plne vyjadruje moje kredo: Velki chlapci potrebuju lepsie hracky. Tak si tu svoju uzi.
11.09.2015 - 15:02:48
01
aj moja zena pozna toto forum

Vazena pani foklova, ako som uz pisal, ta kolobezka stala €115,49 a nieco a ked si ju vyskusate, tak pana fokla na nu viac nepustite. 8)
11.09.2015 - 17:35:46
02
footbike aj keby si ma postrasil, asi by som uz necuvol, holt kto sa boji, nesmie ist do Ustina... Skladal ku Vasek osobne, zabudol som si od neho vypytat podpis na ram ;-)

Tym pozieracom kilometrov sommyslel skor to, ze nema uzke gumy, ma kusok vyssie stupatko a mozno nieco predsa len zozerie ta vidla. Nie je to asfaltova zehlicka. Ale este stale ma vie prekvapit, ako daleko zajdem z miesta na jedno kopnutie resp. ked prestanem, ako dlho a len pozvolne klesa rychlost.

CraObs stupatko je napriklad oproti Tourke kratsie iba o 25mm, ale jasne ze to vyklenutie trubiek to opticky zmensuje a skracuje. S kolenom som ale problem nemal zatial, skor mam pocit, ako keby ma to podvedome nutilo dodrziavat pekny s pozdlznou osou rovnebezny pohyb nohy, bez nejakych vyboceni.V odbornom clanku na priblizovadla.cz som si precital, ako by to ( velka vzdialenost koleso-zadna strana trubky) malo pretekarom prekazat pri zbaleni do zjazdoveho klubicka, ale ani toto mi zatial nehrozi

Zabudol som jednu vec napisat, neviem ci to maju ine kolobky tak, ale zadna opora nohy je velmi sikovne vymyslena a ulahcuje skoky a vseobecne manipulaciu smerom hore.

A zabudol som este jednu vec, velmi rad ju ukazem nazivo :-)
12.09.2015 - 00:29:52
00
fokel Z Tvojich postov citit nadsenie a to ma tesi. Prajem, nech sa to len stupnuje :). Mna zacalo pobolievat koleno, tak kolobezke moc nedavam. Aspon bude cas na tuning.

A ked sme uz pri tom (zbytocnom) obmienani komponentov: dnes mi prislo toto. Uvidim, ci to bude lepsie ako cane creek TT200.

Príloha:
Untitled.jpg
Untitled.jpg 650.85 KiB thumb_up0thumb_down

12.09.2015 - 00:48:06
00
Veď hovorím, že nečítate, čo Vám tu píšem. Ešte raz: "stalo to minimalne €115,49"
Teraz rozmýšlať nad 26/20 je neskoro, keď máš doma pomstu čínskych súdruhov.
:lol:

To neznamena, že sa k nej niekedy nedostanem. Vždy potom možem o 2 roky predať túto pomstu číňanov za 50€.
12.09.2015 - 08:00:30
00
V tomto ma duves uplnu pravdu, sanca predat Mezeqa je podla mna tak 1.000x vacsia ako u nejakej "znackovej" kolobky... Plus strata 50% kupnej ceny boli v tejto urovni treochu menej ;-)
12.09.2015 - 10:06:55
00
V tomto ma duves uplnu pravdu, sanca predat Mezeqa je podla mna tak 1.000x vacsia ako u nejakej "znackovej" kolobky... Plus strata 50% kupnej ceny boli v tejto urovni treochu menej ;-)

Na slovensku kolobky nefrčia. Myslim, že som vzbudzoval úžas s tym strojom včera.
12.09.2015 - 10:46:29
00
Tak to je jasne, dospely chlap na detskej hracke... Nebude on nejaky divny ? Urcite ju ukradol !!!
12.09.2015 - 11:35:36
00
Tak to je jasne, dospely chlap na detskej hracke... Nebude on nejaky divny ? Urcite ju ukradol !!!

keby len dospely, rovno stary blazon (r.1963)
moja včerajšia prva jazda, zakončil som to u kamošovej garaži, kde sme na počest mojej prvej jazdy pripili sedmičkou červeneho vína. https://connect.garmin.com/modern/activity/895747801
12.09.2015 - 12:04:33
00
keby len dospely, rovno stary blazon (r.1963)
/895747801

Ja som tiez 63-ojka a nezblaznim sa. Starnut je pekne a treba to robit stylovo.
12.09.2015 - 18:29:33
00
Tak to je jasne, dospely chlap na detskej hracke... Nebude on nejaky divny ? Urcite ju ukradol !!!

Pocuvam celkom casto, ze co je to za cudny bicykel. Takisto si obcas vypocujem, ze asi neviem bicyklovat, ked stale jazdim na kolobezke, hlavne od takych 30 rocnych "uspesnych manazerov" na karbonakoch.
Poviem Vam jeden pribeh. Pred rokom som sa stretol s jednou kockou z Nemecka, ktora presla za 11 dni vyse 1000km. Ked sme slapali do Bratislavy, tak nas v Hainburgu pri Dunaji predbehla partia cyklistov, ktori sa v nemcine vyjadrili na nasu adresu dost posmesne. Martinu to tak nasr*lo, ze vyhlasila akciu chyt si svojho cyklistu. Pruser bol, ze ju vyhlasila rovno do kopca. Upozornil som ju, ze tam je kopec, kratky zjazd k zeleznici a opat kopec az na koniec dediny. Prvy kopcek sme im dupali za krkom, co ich dost znervoznilo, potom nam trochu usli dolu kopcom, lebo sme davali prednost na ceste, ale na zaciatku druheho kopca sme ich dobehli a v jednom useku predbehli, drzali sa nas az po zjazd dolu za dedinou a tam sme im nekompromisne usli. Videl som si pajsle, ale jej ego bolo ublizene a ja som nemohol zase byt horsi ako o desat rokov mladsia baba, nie? Preto sa obcas v ramci jazdenia bavim hrou, chyt si svojho cyklistu. Jaaaj, na ulici bolo 34°C a dve hodiny poobede.
Vacsina ludi je vsak normalna, mna na niektorych trasach uz spoznavaju. A verte mi, ze nas pomaly pribuda.
12.09.2015 - 18:46:23
01
Tak sa po dlhsom case idem zase trochu pochvalit... Zatial stale jazdim len take paberky, 3 az 8 km, ci uz za dennymi povinnostami alebo "okruh Ruzinovom", do Prievozu a naspat a podobne. Bohuzial tento tyzden viac nie ako ano, niekde mi asi nieco tlaci na nerv, takze lava strana zadok-stehno bolia jak hovado a po kolobezke este viac :-(

Dnes som navsitivll Dano5, ktory sa postaral aby mojej krasnej vidlicke nic nechybalo ( este raz velmi dakujem ) , okrem oleja jej pridal aj spacer plus mi poradil ako fukat DualAir, takze vo vysledku som isiel na vidlici o cca 20 mm nizsie. Uvidim co to spravi, prvy pocit bol citelny, na zadnej casti stupatka sa to logicky az tak neprejavilo, ale jeho sklon sa viac priblizil klasickej pevnej Vendete. Zaroven to viem vzdy odfuknutim negativnej komory poslat cca o 9 mm vyssie. Celkovo este musim na tom fukani popracovat, hradza, bezvetrie a pumpa na vidlicu...

Ked uz som bol v Raci, nedalo mi nevykopat sa na vrch Potocnej a zobrat aspon na chvilu ( stale este prsalo ) Morcatko do lesa ! Hore lesom som viac tlacil ako kopal, kozenna bunda, rifle a bezne tenisky neboli ten najvhodnejsi setup, ale nejake vyskove metre sme so psom nastupali a potom som si to konecne pustil dole. Blato, mokre kamene a listie mi celkom dali zabrat, ocenil by som hlavne predny plast ostrejsi, ale zabava to bola perfektna. Suchsia cesta, bez kamenov velkych ako pecen chleba a bude to idealne :-) prave tie kamene mi ukazali aj jednu dolezitu vec, v zjazde stojim na stupatku tak, ze mi trci pata zadnej nohy, to by mohlo byt celkom nebezpecne, budem si na to musiet davat pozor.

Kazdopedne velky respekt duves-ovi - ak chces vacsinu svojho casu na kolobezke travit kopanim do tychto kopcov, obdivujem tvoju volu aj kondicku :-)

Fotky su len mobilovky, ale pripominaju mi tu prijemnu chvilu stravenu hore, tak ich sem supnem. Bolo tam ako niekde v Kanade, chladno, vlhko, zeleno - mnam mnam :-)

Prílohy:

image.jpg
image.jpg 650.16 KiB thumb_up0thumb_down

image.jpg
image.jpg 250.1 KiB thumb_up0thumb_down

26.09.2015 - 22:56:05
01

Výber z produktov

    Prejsť do shopu ()
    keyboard_arrow_up