Napíšem môj názor - NOKON je podľa mňa "piece(s) of shit" - mal som oranžový slimline - za danú cenu je spracovanie nekvalitné, t.j. množstvo kazov na eloxe a dokonca i rôzne odtiene oranžového eloxu; po niekoľkých kilometroch (bez blata) stupňujúce a naozaj veľmi nepríjemné a hlasné škrípanie a vŕzganie bowdenu pri otáčaní "volantu" ale nemusíte sa toho báť - na internete výrobca odporúča pracne vyčistiť každý polcentimetrový dielik nokonu a je po probléme - môžem potvrdiť a túto procedúru odporúčam vykonať každých tristo až päťsto kilometrov, takže vášnivý cyklista tak stratí čistením niekoľko dní-týždňov za rok;
toľko moja skúsenosť...snáď som tak niekoho ochránil pred touto nástrahou...
Ja mam zas opacnu skusenost, teda okrem vrzgania, na to som si musel zvyknut S farbami nemam okrem zlatej problem, ta opadala ale to nebol elox. Mam cca 9-12 sad na 4 bajkoch, z farieb zlatu, bielu, cervenu, ciernu, striebornu. Na cervenych, ktore som dlhsie pouzival je vidno ze su uz bledsie ako nove z krabicky ale ani to sa velmi nebije. Hlavna vyhoda je pre mna mensia deformacia pod tlakom a moznost mensich oblukov, kedze mam vsetky ramy dost male. Hlavne na cestaku som si so Sram brzdami a pakami (mam ich na doraz aby som na ne aspon trocha dostiahol) a Gore bowdenmi obcas pristipol pri brzdeni pakou prsty na volante. Vyriesili to Nokony s Engage brzdami.
Venge si pyta vyssie rafiky a mozno kratsi stlpik- menej podloziek pod predstavcom, inak pekny.
Dakujem vsetkym za tipy a rady, este stale nie som rozhodnuty.
Ako pisala Kristina, bike bude konzervativny, jedinecny, elegantny a sportovy zaroven, ako obal (front cover) platne Ramones alebo Metallica.
Rastik, ta oranzova farba v triangulacii predstavec-naboje je genialny napad! Vyrobca je holandan, oranzova bola teamova farba NL, ked este futbal hravali Marco Van Basten alebo Gullit... Verim, ze si dal tip viacerym tunerom, ale v mojom pripade radsej zostanem v smere konzervatizmu.
Wladix, vzdy je to aj o pomere can/vykon. Ja som fanusik Shimana a najradsje by som tam dal sadu Dura Ace, ale cenovo by to vychadzalo 1500EUR za sadu, voci 600EUR pri Ultegre...
Dal som novu fotku pod profil biku, pripadne komentare stale uvitam, kedze vo farbe bowdenov stale vaham medzi ciernou a striebornou... Dakujem...
dlho som vahal ci ho sem dat ci nie, ale mal som tu tie predosle, tak dam aj ten aktualny... snad nebudu vadit podlozky pod predstavcom
kosik je docasny z MTB.
edit: v skutocnosti ta zlta je skor kriklavo zelena... mobil to takto zkreslil do zlta.
sedlo uz bolo na 4 bikoch, to si vzdy nechavam... kluky zatial menit nejdem, mozno neskor ked budem zhanat kompakty, ale nechcem "rozbijat" sadu.
canyon bol kratky, bol som na tom moc vzpriameny aj pri 130mm predstavci.
nuz bol to turista frame takze ta vzpriamenost tam bola samozrejma nic na preteky nedajboh majstrovstva svetla . tento fond ma uz samozrejme lepsiu geometriu , navyse oku lahodiacu uz len zmenit spomenute veci a bude z toho vazne pekna ziletka ...
hej, s tym canyonom to bolo jak pises... na turistiku super, aj pohodlne to bolo celkom... ale sedel som na tom vzpriameny hak za kychynskym stolom a je na to problem zohnat predstavce
sedlo mozno raz niekedy zmenim za cierne
ano, aj tu je 130, mozno aj 140 by som este zniesol, ale je to skoro o 3cm dlhsie ako bol Canyon a je to aj citit.
zatial nemam na nom moc pojazdene, cas ukaze ci mi sadne alebo budem zas menit...
No moj je makky, pri vyššej rychlosti sa rozvibruje vidla a je zle....myslim rychlost 70km/h a viac...ale ja mam starsi model..fondriest by som uz nechcel ani zadara... canyon si mal aky? Ja uvazujem o canyone, ako o novom cestaku
snad nebude nikomu vadit ak pridam znova foto ja.
no konecne som cestak odfotil niecim inym ako telefonom... len nechapem preco ani fotak nedokaze odfotit tu farbu ramu realne v skutocnosti to nieje zlta farba na rame, ale kriklavo zelena. kosiky su docasne.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
toľko moja skúsenosť...snáď som tak niekoho ochránil pred touto nástrahou...
Ja mam zas opacnu skusenost, teda okrem vrzgania, na to som si musel zvyknut
Venge si pyta vyssie rafiky a mozno kratsi stlpik- menej podloziek pod predstavcom, inak pekny.
Ako pisala Kristina, bike bude konzervativny, jedinecny, elegantny a sportovy zaroven, ako obal (front cover) platne Ramones alebo Metallica.
Rastik, ta oranzova farba v triangulacii predstavec-naboje je genialny napad! Vyrobca je holandan, oranzova bola teamova farba NL, ked este futbal hravali Marco Van Basten alebo Gullit... Verim, ze si dal tip viacerym tunerom, ale v mojom pripade radsej zostanem v smere konzervatizmu.
Wladix, vzdy je to aj o pomere can/vykon. Ja som fanusik Shimana a najradsje by som tam dal sadu Dura Ace, ale cenovo by to vychadzalo 1500EUR za sadu, voci 600EUR pri Ultegre...
Dal som novu fotku pod profil biku, pripadne komentare stale uvitam, kedze vo farbe bowdenov stale vaham medzi ciernou a striebornou... Dakujem...
kosik je docasny z MTB.
edit: v skutocnosti ta zlta je skor kriklavo zelena... mobil to takto zkreslil do zlta.
canyon bol kratky, bol som na tom moc vzpriameny aj pri 130mm predstavci.
sedlo mozno raz niekedy zmenim za cierne
zatial nemam na nom moc pojazdene, cas ukaze ci mi sadne alebo budem zas menit...
no konecne som cestak odfotil niecim inym ako telefonom... len nechapem preco ani fotak nedokaze odfotit tu farbu ramu realne