Rad by som kupil novy bike.
na starom authore /spred 11 rokov/ som mal cca 1500 km rocne.
Vyska 184cm, donedavna vaha pavuka
Mozte mi pls poradit ?
MERIDA MTB
http://www.merida.sk/prodej/matts-tfs-900-d - tento ma kotuce
alebo
http://www.merida.sk/prodej/matts-hfs-2000-v - tento V-cka
Kellys
MADMAN
http://www.kellys-bicycles.com/index.ph ... &pID=15374
alebo
MAJESTIC
http://www.kellys-bicycles.com/index.ph ... &pID=15369
Authory som pozeral ale nic moc vybava.
Scotty sa mi zdali predrazene.
chcem to kupit osobne, vyskusat takze cez net objednavat nechcem...
pripadne nejaku lepsiu volbu, cenovo max do 40 tis.
Samozrejme ak bude nizsia cena tak sa iba potesim ....
Taktiez by ma zaujimal nazor na:
- naslapavacie pedale alebo klasika ?
- brzdy kotuce alebo V-cka ?
- aku velkost ramu ?
Dakujem vopred za kazdy prispevok.
posledný komentár: 8. 6. 2020 o 18:46
naslapy som im hned hovoril ze chcem zmenit, ze v pohode daju ich, pripadne zmenit v cka vpredu na disk - np. zmenia ak chcem .... vrta mi v hlave ta velkost , zajtra tam skocim a skusim si inu velkost /snad je rovnaka geometria ked je to giant ak bude iny typ/
v scotte som bol viackrat, asi som neviditelny
- ak nebudem musiet tak tam nepojdem ......
a kupil si meridu
tak som to znova dnes obehal, posedel vyskusal:
Giant L bude dobry, malinko mozno s predstavcom sa pohrat
merida 20 velkost detto , mozno este trosicku lepsie
scott L nemali ale prekvapil ma chalan co tam bol, pokecali sme asi 15 min. ale tie ich ceny
Kupa biku bola presunuta az na buduci rok
asi viete ako to je - zenaty so zavazkami , " budu vianoce treba darceky naviac XY a XX ma narodeniny, VX ma meniny, ved si ho kupis buduci rok ..... "
skoda , mohol som ho uz zajazdit uz teraz.
dakujem vsetkym za pomoc pri hladani toho spravneho biku, ked ho kupim napisem
matt: kedy bude možné vidiet pells -i roku 2008?
chcem sa spytat na to dualne radenie. zda sa mi to take labilne ze ked budem pri nejakom zjazde brzdit tak pri tych otrasoch sa mi podari aj prehodit prevod.
za druhe SPDcka - asi si ich necham premontovat na nomalne pedale a SPDcka si zatial necham a potom niekedy ked sa rozhodnem kupit tretry tak ich namontujem naspat.
Kúp si tretry a SPD si nechaj namontovane, naučíš sa šlapať a budeš vysmiatý
nechtiac som preradil iba pri skoku.
ak mas 700V seriovo predavanu tak XT je tam len prehadzovac.
dufam, ze ta nenamotali , ze je tam komplet XT vybava.
ja mam tiez ten bajk, ale minulorocny model s kot. brzdami, som spokojny, problem bol s radenim len pri zanesenych bowdenoch.
vela stastnych km
Inak poštuduj iné témy ohľadom dualov, už sú o nich písané hotové litánie.. jednými sú zatracované, inými ospevované..
http://www.merida.sk/prodej/matts-tfs-700-v
velmi sa akoze nevyznam v tom ale zevraj to ma dobru vybavu. ci je to full XT alebo len nieco je tma XTckove to neviem. ale aj tak tych 22 700 sk ci kolko je maximum co chcem dat za bike.
nieco som pocital nieco poradil kamarat.
voci SPDckam mam taku obavu ze sa na tom zabijem
este k tomu normalnemu jazdneniu. no niekedy idem dole kopcom (vasinou chodim po lesoch, kamenoc atd.. asflat len na rpesun domov-les) ako sialenec taze potrebujem nerozbitny bike
vela neskacem ale sem tam nejaku dieru/kamen v lese preskocim. ale malokedy bo nesom zase nejaky profik. skor normalny vikendovy biker co najazdy po lesoch 1000 - 1500 km mesacne a co ide na trasu tak do 80-90 km. ale bezne prejdem tak za den ked ideme zajazdit 60-70 km.
takze myslim ze tento bike je na moje jazdenie idealny.
K tej 10 kľúču, ten môžeš oblúkom zahodiť lebo sa používa imbus.
A k tej hydraulike, v podstate toľko udržby tam zase nie je a ked niečo tak to zvladne aj menej zdatný jedinec .
bike je lahucky - oproti mojmu staremu srotu. presadol som z "trabanta do BMWcka"
diky za rady vsetkym.
len skoda ze pocasie uz velmi bikovaniu nepraje. od zajtra ma by 10 stupnoc a to uz je dost chladno. snad v nedelu nebude fukat tak vybehnem na lajosku.
inak konecne pocit ze predna vidla je fakt odpruzena - bo na starom uz velmi nepruzila. konecne nebudem nicit klby.
este jedna vec. sedadlo sa mi zda dost tvrde. asi sila zvyku. uvidim jak to pojde a pripadne kupim nejake lepsie.
...na novú sezonu chcem kupiť bike-nepreferujem žiadnu značku, cena primerana, ale mám v tom už nejaký chaos, pretože
-prvý bike som mal Dema Asti-tvrdy HT rám, vidla po mesiaci vymenena za Bomberu s Eta patronou-celkom spokojnosť
..potom som viac a viac čítal a špekuloval a kúpil som Cannondale F500-tvrdosť vynikájuca pri dostatočnom komforte, váha O.K., ale chcel som ešte viac "zvýšiť" pohodlie /jazdím hlavne dlhšie trate okolo 100km/tak som sa rozhodol pre Cannondale Scalpel s Leftynou-komfort oproti HT nič moc,dosť dlhá stavba rámu, akurát vidla Lefty super bomba. Scalpel som predal a momentálne mám požičaný bike Dema Auron DB a normálne nechápem-jazdí sa mi na nom lepšie ako na F500, Scalpelovi-je to vôbec možné?????
Zistujem, že potrebujem nejaký tvrdý, pevný, ľahký HT stroj a komfort asi vyriešiť karbon. sedlovkou.... alebo nejaký "lepší" full ako bol Scalpel? Fakt neviem ako von z tohto začarovaného kruhu....poradíte, odporučíte mi niečo z vlastnej skúsenosti príp. z počutia???
Dakujem
...sezonna je ešte daleko, takže bude dosť času na výber.....