to lubor1:inak ak hladas odpovede ohladom pasovej brusky toto je jedine miesto na SK/CZ internete kde ju urcite najdes
http://knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=topics&f=21
13.11.2015 - 16:29:30
01
Ten link je zaujimavy ak budem mat viac casu si to precitam.
Jednu s pasom a tanierom mam a je to nepouzitelne na ostrenie.
Toto mi teraz prislo http://www.euro-noze.sk/work-sharp/work-sharp-knife-and-tool-sharpener-ken-onion-edition/
http://www.euro-noze.sk/work-sharp/work-sharp-ken-onion-edition-blade-grinder-attechment/
Bolo to jedine co som nasiel na ostrenie konvexneho tvaru, vsetko ostatne je skor na vyrobu.
Motorove brusenie nieje problem ak su pomale otacky (cca 150/min a menej) a jemne zrno kamena.
Work sharp ma 5 zrnitosti pasov, motor ma pomale max. otacky a v navode pisu pri ostreni nastavit na pomalu az strednu rychlost. Ak ti niekto ostri noz na 2800 otackach tak ho prepali a popusti ostrie na 1400 otackach sa to da ale treba skombinovat jemny pritlak s rychlostou posuvu inak ho tiez prepalis. Je to ale jedina moznost ak treba opravit strbavy noz. ci zlomeny hrot.
13.11.2015 - 17:19:17
01
co je to zač ?[/quote]p

Prikladám odkaz. Je to taký jednoduchý fajn zatváračik.

http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&t=16331&p=25
13.11.2015 - 20:53:30
00
Chcel by som si kupit dva noze do kuchyne, no uz nieco kvalitnejsie, jeden kratsi, tak do 10cm a druhy nad 20cm aby sa dobre krajal chlieb, najlepsie vhodne na cestovanie, cize nejake puzdro napr., som skor za nerez alebo keramiku :)
Aby som nezabudol, tak cena je maximalne do 100€
Viete nieco poradit?
Dakujem :)
13.11.2015 - 21:01:23
00
na chlieb nie su nahodou lepsie noze s takym vlnitym ostrim ?
pytam sa - nevyryvam :)
18.11.2015 - 14:35:50
00
Ako prenosný kuchyňák mám tento - spokojnosť
http://www.herbertz-messerclub.de/messer/einhandmesser/1094/herbertz-campingmesser-stahl-440a-tagayasan-holz-edelstahlbacken?c=310
18.11.2015 - 14:50:57
00
Na chlieb je zvlnene ostrie lebo cerstvy chlieb sa nim lepsie kraja ale dost to robi bordel s omrvinkami. Chlieb stary pol dna uz nakrajas aj klasickym nozom a nezmackas ho.

Moje prve skusenosti v Work Sharp.
Sam som bol prekvapeny ako rychlo to naostrilo noz., Noze boli dost tupe ale nie strbave a pouzil som 4 zrnitosti (tu najjemnejsiu nebolo treba).
Vymena pasov je pomerne rychla a kazdu zrnitost stacilo prebehnut raz iba poslednu tri.
Bolo to uplne prve pouzitie predpokladam, ze po ciastocnom opotrebeni pasov to take rychle nebude.
Pasy su sponovane pruzinou a dokonale kopiruju tvar cepele, je to vyhoda u tvarovanych cepelach ale ak treba opravit noz po nespravnom bruseni, to bude problem lebo pasy sa nedaju nasponovat ako na pasovke vhodnej na vyrobu.
Zakladna bruska sice ma nastavovanie sklonu ostria ale ma aj nevyhodu, ze sa ostri az cca 1 cm od rukovate lebo dalej nepusti vodiaca rolnicka. Vela kuchynskych nozov je tak brusena aj od vyroby cca 1 cm ostava tupy az potom zacina ostrie.
Ak je potrebne ostrit celu cepel treba pouzit nastavec attachment, tam nic nezavadzia ale chce to trochu cviku lebo to uz nema ziadne vedenie sklonu a vyuziva sa vodorovnost drzana v ruke.
Vsetko ma svoje + aj - , moze sa totiz stat, ze medzi nastavovaci segment a cepel sa dostane prach a na cepeli to urobi take smuhy co sa s attachmentom stat nemoze.
Zivotnost pasov je zatial tajomstvom ale inak som s bruskou spokojny, ak niekto bude chciet nieco riesit s ostrenim je to dalsia z moznosti co funguje.
19.11.2015 - 09:08:32
00
len ta cena :(
19.11.2015 - 10:18:32
00
Malo to nieje no su ludia ktorym nieje luto prehrat na automatoch 500,- EUR alebo 100,- EUR mesacne prefajcit, ja radsej nieco kupim a mam.
Je vela inych moznosti a predpokladam, ze uz len lacnejsie no mal som aj take co boli len vyhodene peniaze lebo to bolo nepouzitelne.
Ak ma niekto moznosti tak v USA by to malo byt lacnejsie, EU je strasne nenazrana.
19.11.2015 - 13:03:53
00
Na koľko si ceníte svoj čas? S týmto teraz urobím za 2 minúty niečo, s čím som sa predtým babral hádam hodinu. Akurát som musel naučiť rodinu, že nože sú teraz fakt nebezpečne ostré.

Inak najrýchlejšie sa mi opotrebujú najjemenjšie pásy, keby som to vedel, tak ich hneď objednám viac.
20.11.2015 - 12:20:11
00
ono to nie je iba o case
niekto nabrusi noz za 10 minut tak, ze sa mozes holit
niekto sa s tym hra hodinu a je to tupe stale :)
20.11.2015 - 12:25:24
00
Toto je vcelku blbovzdorné, to je ďalšia výhoda.
20.11.2015 - 12:29:01
00
tak som sa aj ja nakoniec pridal k majitelom súceho noža. nakoniec som vybral opinel N°09 s inoxovou čepeľou. sedí v ruke ako uliaty. časom sa ho ešte naučit ostriť keďže som v tom nováčik a nevidím že by mal nejaké ohraničené ostrie odkiaľ sa brúsi

Prílohy:

IMG_0108.JPG
IMG_0108.JPG 499.72 KiB thumb_up0thumb_down

22.11.2015 - 10:50:23
03
matko055 napísal:
tak som sa aj ja nakoniec pridal k majitelom súceho noža. nakoniec som vybral opinel N°09 s inoxovou čepeľou. sedí v ruke ako uliaty. časom sa ho ešte naučit ostriť keďže som v tom nováčik a nevidím že by mal nejaké ohraničené ostrie odkiaľ sa brúsi

Opinel má convex edge http://www.opinel.com/en/the-brand/know-how/blade
tu sú názorne popísané typy výbrusov nožov https://www.youtube.com/watch?v=HgUHBhVbyeg
na YT je množstvo videí ako brúsiť convex https://www.youtube.com/watch?v=84_eUUhu2R0
tá mäkká podložka má pdľa mňa význam pri noži s hrubšou čepeľou
ja brúsim Opinel normálne na vodnom kameni, alebo keramike, na záver obtiahnem na koži s leštiacou pastou
22.11.2015 - 20:49:11
01
8)

Prílohy:

c.jpg
c.jpg 257.49 KiB thumb_up1thumb_down

24.11.2015 - 18:39:18
09

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Outdoor / Športové príslušenstvo a vybavenie / Ostatné príslušenstvo / Nože a brúsky)
keyboard_arrow_up