Na chlieb je zvlnene ostrie lebo cerstvy chlieb sa nim lepsie kraja ale dost to robi bordel s omrvinkami. Chlieb stary pol dna uz nakrajas aj klasickym
nozom a nezmackas ho.
Moje prve skusenosti v Work Sharp.
Sam som bol prekvapeny ako rychlo to naostrilo noz., Noze boli dost tupe ale nie strbave a pouzil som 4 zrnitosti (tu najjemnejsiu nebolo treba).
Vymena pasov je pomerne rychla a kazdu zrnitost stacilo prebehnut raz iba poslednu tri.
Bolo to uplne prve pouzitie predpokladam, ze po ciastocnom opotrebeni pasov to take rychle nebude.
Pasy su sponovane pruzinou a dokonale kopiruju tvar cepele, je to vyhoda u tvarovanych cepelach ale ak treba opravit
noz po nespravnom bruseni, to bude problem lebo pasy sa nedaju nasponovat ako na pasovke vhodnej na vyrobu.
Zakladna bruska sice ma nastavovanie sklonu ostria ale ma aj nevyhodu, ze sa ostri az cca 1 cm od rukovate lebo dalej nepusti vodiaca rolnicka. Vela kuchynskych nozov je tak brusena aj od vyroby cca 1 cm ostava tupy az potom zacina ostrie.
Ak je potrebne ostrit celu cepel treba pouzit nastavec attachment, tam nic nezavadzia ale chce to trochu cviku lebo to uz nema ziadne vedenie sklonu a vyuziva sa vodorovnost drzana v ruke.
Vsetko ma svoje + aj - , moze sa totiz stat, ze medzi nastavovaci segment a cepel sa dostane prach a na cepeli to urobi take smuhy co sa s attachmentom stat nemoze.
Zivotnost pasov je zatial tajomstvom ale inak som s bruskou spokojny, ak niekto bude chciet nieco riesit s ostrenim je to dalsia z moznosti co funguje.