Ja by som to na základe mojej osobnej skúsenosti zhodnotila takto:
- mala som pedále Wellgo, z jednej strany SPD a z druhej kovoá klasika, sprd strana super na tretry, klasická strana super na
tenisky AJ na tretru bez zacvaknutia,
grip parádny ALE furt som na to musela kukať a prekopávať ich na stranu, ktorú som chcela použiť: predané
- potom som mala Shimano DX, ktoré boli ako spd super ale bez zacvaknutia tam noha nemala grip pretože jednak tá klietka bola hladká a dvojak ten mechanizmus bol vystúpený, síce nie veľmi ale dosť na to aby to ten grip ešte viac zhoršilo. Nehovoriac o tom, že keď na takomto pedáli niekto chce len nohu položiť a nechce ju cvaknúť, musí si stupiť viac dopredu aby sa to nezacvaklo samo a tam už som nemala pri zjazde taký dobrý pocit, pretože som nestála chodidlom tam kde mám najväčšiu silu a stabilitu ale viac v strede a to je zle: predané
- na základe týchto skúseností som zistila, že čo si budeme klamať, SPD sú na jazdenie v zacvaknutej polohe takže teraz mám Shimao XTR, klasické malé spdéčka a hlavne ľahké, ktorým sa nedá vytknúť nič ALE ... keď už som sa ocitla v teréne, napr. lese, bikeparku kde sú korene, blato atď proste tú nohu dole dať trebalo čo nei je problém to odopnúť, mám to na slabo nastavené ale naspäť

proste v zabahnenej tretre to naspäť zacvaknúť NEJDE a môžem to obúchávať, oklepávať, nič

VERDIKT: dokúpila som
platformy a 5.10eny a tieto pedále si dávam keď viem, že budem jazdiť po blatovejšom náročnejšom teréne a SPD normálne za sucha