Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ja by som to na základe mojej osobnej skúsenosti zhodnotila takto:
- mala som pedále Wellgo, z jednej strany SPD a z druhej kovoá klasika, sprd strana super na tretry, klasická strana super na tenisky AJ na tretru bez zacvaknutia, grip parádny ALE furt som na to musela kukať a prekopávať ich na stranu, ktorú som chcela použiť: predané :)
- potom som mala Shimano DX, ktoré boli ako spd super ale bez zacvaknutia tam noha nemala grip pretože jednak tá klietka bola hladká a dvojak ten mechanizmus bol vystúpený, síce nie veľmi ale dosť na to aby to ten grip ešte viac zhoršilo. Nehovoriac o tom, že keď na takomto pedáli niekto chce len nohu položiť a nechce ju cvaknúť, musí si stupiť viac dopredu aby sa to nezacvaklo samo a tam už som nemala pri zjazde taký dobrý pocit, pretože som nestála chodidlom tam kde mám najväčšiu silu a stabilitu ale viac v strede a to je zle: predané :)
- na základe týchto skúseností som zistila, že čo si budeme klamať, SPD sú na jazdenie v zacvaknutej polohe takže teraz mám Shimao XTR, klasické malé spdéčka a hlavne ľahké, ktorým sa nedá vytknúť nič ALE ... keď už som sa ocitla v teréne, napr. lese, bikeparku kde sú korene, blato atď proste tú nohu dole dať trebalo čo nei je problém to odopnúť, mám to na slabo nastavené ale naspäť :) proste v zabahnenej tretre to naspäť zacvaknúť NEJDE a môžem to obúchávať, oklepávať, nič :)

VERDIKT: dokúpila som platformy a 5.10eny a tieto pedále si dávam keď viem, že budem jazdiť po blatovejšom náročnejšom teréne a SPD normálne za sucha
Zobraziť komentár 20.11.2015 - 11:06:05
00
Ja mam Shimano Deore XT PD-M780 a teda som sa cudoval, s akou zablatenou tretrou to zapne... Zaplo mi to vzdy na 1-2 pokus. Este nikdy som ich nemusel cistit pocas vyjazdu a to bolo blato aj po clenky. Minuly tyzden v sobotu taky lepivy hnus, ze ani predne koleso sa nechcelo tocit :) Tiez som mal na starom biku aj umelohnotnu klietku, ale to sa casom pokazi, odpadne, praskne... Teraz mam kovove a no problem.
Zobraziť komentár 20.11.2015 - 12:34:14
00
Takze som viacmenej rozhodnuty pre tie shimana,ak nebudu dobre,casom ich vymenim,vsak to nie je az taka polozka...

Co sa tyka mojich skusenosti na bajku,som zaciatocnik a jazdim prevazne les a samozrejme aj asfaltku par km kym pridem do lesa,takze par padov bude urcite,kazdy mi hovori,aby som dal tie platformy dole,tak aj urobim,chcem sa posunut vyssie...
Velmi mi pomohla rada ohladom konkretnych pedalov,servisu atd...
S tym blatom pocitam,spd ma svoje + aj - , len este otazocka,preco nie su vhodne na celodenne vylety??Bolia nohy,ci??
Zobraziť komentár 20.11.2015 - 13:43:08
00
Ono tu sa casto popise vela teorii a realita je niekde uplne inde...

Vsetky naslapne pedale su vhodne aj na celodenne vylety. Musel by si mat na tretrach pomaly tak mäkke podrazky ako na klasickych teniskach, aby Ta po dlhsich vyjazdoch boleli nohy z prehnaneho pruzenia podrazok / chodidiel na pedaloch. Tretry co mas su uplne v poriadku a noha Ta nebude boliet z toho, ze by na nich prilis pruzila podrazka.
Zobraziť komentár 20.11.2015 - 13:56:53
00
Ak je tam klietka, tlak sa rozloží na väčšiu plochu. Ono záleží aj od toho, aké použiješ tretry. (len podrážka, nemyslím dezén) Niektoré, hlavne tie s mäkšou podrážkou po pár hodinách cítiš v mieste kde je zámok. Ja mám dvoje tretier. U jedných sa mi to prejavuje po pár hodinách neprerušovaného šliapania. Stačí však zísť z biku, trocha pešo pochodiť a už je ten pocit (tlak na jedno miesto) preč.
Tie, ktorých si dal foto, vyzerajú pomerne univerzálne.
Zobraziť komentár 20.11.2015 - 14:14:02
00
arrow_leftSesulak napísal:
Ja mam Shimano Deore XT PD-M780 a teda som sa cudoval, s akou zablatenou tretrou to zapne... Zaplo mi to vzdy na 1-2 pokus. Este nikdy som ich nemusel cistit pocas vyjazdu a to bolo blato aj po clenky. Minuly tyzden v sobotu taky lepivy hnus, ze ani predne koleso sa nechcelo tocit :)

Men to teda nešlo :( aha .... ale verím, teda že v štandardnom blate je to ok :) toto bolo dáke sado maso bahno

Prílohy:

bahno.jpg
bahno.jpg 616.2 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 20.11.2015 - 20:18:58
00
Ok,dozvedel som sa vsetko co potrebujem,som rozhodnuty a budem dufat,ze tych padov vela nebude
Dakujem za kazdu radu...
Zobraziť komentár 20.11.2015 - 21:56:00
00
arrow_leftmatko001 napísal:
Je to rozdelene na cestne a MTB.

Crank a shimano su dost ine - pri shimane mas nohu napevno v jednej polohe a nastavujes si silu vypnutia. Pri crankbrothers mas dost velku volu dost stran a nastavujes si iba vypinaci uhol a nie silu.

A pri Crankoch si nahodou neviem "nastaviť" vôľu do strán kuframi??
Zobraziť komentár 20.11.2015 - 21:59:44
00
Nejako som nepochopil aký je rozdiel medzi vypínacím uhlom a vôľou, ale keď chceš, tak to nazvime vôľa 15, alebo 20 stupňov
Zobraziť komentár 21.11.2015 - 03:26:50
00
https://www.crankbrothers.com/accessories_0float-cleats a čo toto? Float 0°, vypínací uhol 15.
Zobraziť komentár 21.11.2015 - 08:05:47
00
no CB vozím 4 roky a pokiaľ viem tak ako spomínal matko001 sa dá nastaviť uhol podľa kufrov buď 15 alebo 20 stupňov a tá "vôľa" je len rozsah pohybu tretry, čiže od 0-15, prípadne 0-20° :)
Zobraziť komentár 21.11.2015 - 16:06:58
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Komponenty / Pedále / Nášľapné MTB)
keyboard_arrow_up