vrátim sa k včerajšiemu Tesak ovmu príspevku, lebo včera som nestihol ani zavrieť ústa a ani trošku reagovať:
"co mna momentalne vytaca je kampan co zacala nedavno o tom jak strasne nas EU podporuje..... co nam vsetko dava..... hnusnejsiu propagandu a vymyvanie mozgov som davno nezazil...."
- skús s kľudnou hlavou gúgliť a porovnávaj koľko sme od EU dostali a koľko sme jej prispeli napríklad
"... polnohospodarstvo mame na sracky.... vsetko dovazame lebo to nedokazeme vyrobit lacnejsie.... ale jak napr. must na vino pride k nam zo Spanielska a stoji 20 centov???(ked odratame cenu dopravy)..... jak?.... lebo spaniel ked preda produkciu, dostane dotacie a zije z nich..... nikto neriesi ze zaco predal..."
-toto je skôr otázka pre všetky doteraz vládnuce strany a hnutia (samozrejme asi NAJviac pre túto "lebo sa prudko tvári socialno-socialisticky") ... prečo a akú máme alebo lepšie nemáme dotačnú politiku
"... vyrabame lepsie ovzdusie lebo fabriky maju dotacie na technologie...... do riti ale su to zapadne technologie a my tu dotaciu vratime odkial dosla..... "
- no asi by bola lepšie rusko-sovietska alebo "čínska technológia" - navrhujem, ale žiaľ asi nie je k dispozícii
"...preco je ***** polovica reklam na lieky?............. lebo je to najlepsi biznis momentalne...."
- áno máš SKORO pravdu, prečo máme zdravotníctvo v stave ako ho máme ?? (viem o čom hovorím), prečo si stále značná časť doktorov (a právnikov) myslí, že sú "bohovia" ... (lebo sme ich tato dlhodobo "vychovali")
"... preco unia ide zakazat pestovanie a chovanie doma............ este aj zber byliniek bude coskoro trestny cin..."
- preháňaš, nekomentujem, ale ak sa budú dodržiavať "zdravotno bezpečnostné" opatrenia nič sa nebude zakazovať
"EU nas potrebuje aby male kam vyvazat.... "
- áno aj, ale sme pre nich "kvapkou v mori", otvorila nám svoj XXX násobne väčší trh, to že TO nedokážeme využiť asi nebude ICH chyba ... či ??
"takze co nam EU dala??....."
- len tak okrajovo (neviem koľko máš rokov UŽ VIEM ... malo by to znamenať, že by si už mal mať reálnu životnú skúsenosť ) ,,, .. ale skús, aké bolo tvoje (alebo tvojich rodičov) prvé auto, bývanie, dovolenka, možnosti sťahovania sa,zamestnania, podnikania, poznania, vzdelania, cestovania ... mimochodom aký máš bajk ?? UKRAJINU ?? ... a takto by som mohol ešte VEĽMI VEĽA ...
- najprv by to asi chcelo obrátiť sa na seba a svoje okolie, čo a ako robíme, akých ľudí volíme alebo nevolíme aby spravovali naše veci, aké veci a skutky robíme, schvaľujeme, alebo len tíško tolerujeme (napríklad klamstvo, podvody, rozkrádanie)
za toto určite EU nemôže ... žiaľ ...
osobne si myslím, že čakať "rúžovú budúcnosť" od "čiernej minulosti" asi nebude TO najsprávnejšie


Naposledy upravil LL dňa 30.12.2015 - 16:36:16, celkovo upravené 3 krát.

30.12.2015 - 10:35:37
01
Tesakčiže celá domnelá ochrana rodiny spočíva v tom, že zakážeme ***** ženiť sa, adoptovať deti atď..v rusku majú tiež, resp ešte (oproti západu) detské domovy a socialka má tiež svoje právomoci, čiže až tak ružovo by som to zase nevidel.. veď len samotné čísla o pôrodnosti, potratoch, dožitia hovoria čosi iné..
ja osobne neviem ako by som sa musel na svoje deti naštvať, aby som uprednostnil možnosti západu pred tými ruskými (bavíme sa dlhodobo).. sranda, že podobne o blízkych slovanoch a sociálkach nerozmýšľajú aj tí rusi, čo posielaju deti študovať von.. (pričom ruské školstvo má stále dosť vysokú úroveň - ale v tej to asi nebude)
30.12.2015 - 10:37:07
00
Ad vrazedny rezim:

Pol Pot
Rwanda
Arménska genocída
+ uz spominane

otazka znie, kto to zastavi. To len tak na okraj temy :)
30.12.2015 - 10:41:07
01
LL:
vsimol som si , ze pises o bajku v suvislosti s ekonomikou Ruska. Neda mi to a musim pripomenut, ze ten tvoj vyrobili v Cine :P
30.12.2015 - 10:43:12
04
Niektorým ľudom vadi terajší konzumný spôsob života a to je dobre,len nech je nás viac
30.12.2015 - 10:43:59
00
lto ÁNO máš pravdu, ale nevynašiel, nevymyslel a ani ho NEnechal vyrobiť RUS a ani nikto z RVHP :P :P
baroncek čudujem sa že ešte žiješ a "strašne trpíš" v tejto hnusnej konzumnej prozápadnej krajine, čo ti bráni rozvíjať svoje životné ideály niekde napríklad v "neďalekej ruskej tundre"
(a iste by sa rozvinul Tvoj život a život tvojich, predpokladám budúcich detí) a už vidím ako Ti ďakujú


Naposledy upravil LL dňa 30.12.2015 - 10:54:37, celkovo upravené 1 krát.

30.12.2015 - 10:53:03
02
Hosť napísal:
Tak ako píše pista. Bol som na Kaukaze (Kabardinsko-Balkarska republika) a aj napriek Elbrusu, ktorý tam priťahuje dosť turistov a ich prachov je tam tá bieda neskutočná. Polorozpadnuté budovy, chatrče ako u nás v cigánskych osadách, všade neskutočný bordel. Infraštruktúra, lanovky, fungovanie obchodov a podobne ako u nás pred nejakým 30-40 rokmi.

Ísť sa tam pozrieť je zaujímavý zážitok ale žiť by som tam teda nechcel. Keď sa mi bude chcieť tak pohľadám fotky Baksanu a Teskoľu. USA oslavovať nemienim, ale životná úroveň, sloboda prejavu a politická situácia sú tam úplne niekde inde.

Nájdi fotkyyyyy. Velice rád by som si ich pozrel.
30.12.2015 - 10:54:16
01
LL napísal:
- len tak okrajovo (neviem koľko máš rokov ,,, .. ale skús, aké bolo tvoje (alebo tvojich rodičov) prvé auto, bývanie, dovolenka, možnosti sťahovania sa,zamestnania, podnikania, vzdelania, cestovania ... mimochodom aký máš bajk ?? UKRAJINU ?? ... a takto by som mohol ešte VEĽMI VEĽA ...


Skusim zhrnut ake to bolo:

- prve auto - cakal si v poradovniku v intervale od nekonecna do par mesiacov podla toho ako vysoko si bol v hierarchii alebo ake si mal znamosti - samozrejme skodovka, na zigulika si musel mat este vyssie "krytie" a na vrchole bol polsky fiat - o farbe si nerozhodoval bral si co bolo

- byvanie - v meste obvykle najomny byt v panelaku, dostat sa k nemu bolo podobne ako k autu o kvalite byvania radsej nehovorim, nech povedia ti co dodnes makaju na socializacii tych bytov, na dedine si si postavil dom najcastejsie z kradnuteho materialu. Mnohi sa teraz vzburia, ze ich rodicia nekradli ale nech ti vysvetlia kde zohnali tehly, vapno, cement, trubky, skridlice, armatury ... ked sa nikde nepredavali

- dovolenka - najcastejsie na tych spomenutych stavbach, dalej bola uniformna rekreacia roh ku ktorej si sa dostaval standartnym sposobom "vzor auto", inak este Bulharsko alebo Rumunsko (po 68 sme sa s nimi kamaratili menej, Krym pre smotanku, Juhoslavia pre privilegovanych, pripadnu devizovu "vypomoc"si si niesol v ponozkach, v chleboch pod maslom, benzinovej nadrzi ... colnici vsetky skryse poznali a zalezalo na ich momentalnej nalade hladat, pisal si si colne a devizove vyhlasenie a ak si tam nenapisal snubny prsten tak (ak by ta chceli pobuzerovat) tak mali formalne pravo pri navrate zabavit

- kvalitnejsi tovar len v Tuzexe - bony si si kupil predrazene u vekslakov alebo usetril zo zahranicnej sluzobnej cestu, kde si sa zivil z domu dovezeneho jedla aby si usetril, dalej zdrojom boli zahranicne montaze v spratelenej Libyi ci Syrii alebo podobnej dzamahirii

- zivot - v praci si sa zucastnoval (podla zaradenia tak majster a vyssie) povinneho skolenia, verejnych stranickych schodzi, prvomajovych oslav a pravidelneho komplexneho hodnotenia. Raz kvartalne pracovisko hodnotil miestny veduci stranickej skupiny, co bodoval ked upozornil na podivne sposoby spolupracujucich, ked si ziadal o devizovy prislub alebo mal nastupt na vedecku aspiranturu ci nedajboze habilitovat tak sa vyjadroval miestne prislusny domovnik co bol predsedom ulicnej organizacie KSC - viem o cloveku co nemohol pristupit k obhajobe dost dlho bo pri stretnuti dotycneho domovnika nezdravil, okrem toho podla pracoviska mohol este dozerat miestne prislusny dostojnik StB a samozrejme udavac, ktory pokryval dane okolie - mozem dodat citat (po 89. ziskany) z pohovoru patricneho dostojnika StB s predsedom strany, ktory si stazuje, ze na danom pracovisku nema ani jedneho stranika a nema prehlad co sa tam deje

- v rodine sa detom bezne kazdu chvilu oznamovalo o com nemaju vonku hovorit

... a mnohe som isto vynechal
30.12.2015 - 11:02:30
03
Za hlbokej totality som používal taký bonmot. Schválne som povedal nejakú očividnú lož a zapichol som to hláškou: "... a keď klamem, nech sa prepadnem do západného Nemecka!"

Všetci sa smiali. Keby som to uzavrel tým, že nech sa prepadnem do Ruska, všetci by boli nechápavo ticho a pozerali by na mňa ako na debila.
30.12.2015 - 11:05:25
00
LL napísal:
lto ÁNO máš pravdu, ale nevynašiel, nevymyslel a ani ho NEnechal vyrobiť RUS a ani nikto z RVHP :P :P

No, nezaujimam sa o to, ale pokial by si studoval historiu, zistis, ze pre studium matematiky bolo velmi dobre vediet po rusky, podobne fyzika a chemia, ktovie preco :lol: .. nie vazne, matematika, fyzika, chemia v tom boli Rusi vzdy na spicke .. bajk aky mame mozno v Rusku nevyrabaju, ale kozmicke nosne rakety ano.
Netreba sa pozerat na veci cez konzumne okuliare .. ti najlepsi z najlepsich su skoro vzdy taki, co treli biedu .. konzum zabija myslenie a snahu. Preto je tu nas tolko na fore, len by sme sa prevazali na bajkoch a nic nerobili :P
A ktovie, odkial je ten stroj, co tie ramy zvara .. mozno polku ramov , co sa premelie v galeriach navrhoval Rus. Zalezi na tom ? Okrem Meridy .. tie kreslia urcite mimozemstania, nie normalni ludia :rofl:
Okrem toho, to ze sa snazis poukazovat na to, ze nic poriadne Rus nenavrhol (inak je to fatalny nezmysel), je toto zaciatok narodnostnej selekcie a nenavisti, veducej prave k tym problemom, ktore su vsade vo svete. Namiesto pozitivneho myslenia a rozumnej selekcie hned od stola odsudis na zaklade narodnostneho urcenia. Ono to uz zavana rasismom, inak :)
Takisto Cina .. Cina bola kulturna, ekonomicka a vojenska velmoc v case, ked sa po Europe prehanali len vyplznute zajace a v Amerike rastla akurat trava :lol:
Cize treba najprv v sebe potlacit posmesne, znevazujuce myslenie voci inym narodom a hladat to pozitivne. Inak sa tych vojen ludia nezbavia.
30.12.2015 - 11:09:35
02
Turbi napísal:
Nájdi fotkyyyyy. Velice rád by som si ich pozrel.


Dávam len zopár čo sa týka tých miest. Ďalšie na tomto linku, niektoré tu už aj boli https://goo.gl/photos/9sQLyKJmL7F8Hkqx5. Tu je aj video čo kamoš spravil z fotiek

Elbrus trip 2015 thumb_up0thumb_down

Skúsim potom kuknúť aj čo fotili kamoši. Ale aby to nevyzeralo len pesimisticky. Aj napriem tomu ako to tam vyzerá som sa tam cítil fajn a ten výlet si kľudne zopakoval. Žiť by som tam ale určite nechcel.

Prílohy:

01.jpg
01.jpg 298.34 KiB thumb_up0thumb_down

02.jpg
02.jpg 292.64 KiB thumb_up1thumb_down

03.jpg
03.jpg 184.72 KiB thumb_up0thumb_down

04.jpg
04.jpg 93.63 KiB thumb_up0thumb_down

30.12.2015 - 11:15:14
02
lto
- prekvapivo ja po rusky viem :-)
- prekvapivo históriu poznám (aj keď nie som historik)
- keby nebolo armády a armádneho výskumu (aj ruského samozrejme) žiadna kozmická raketa by nebola, ale horský bajk nevznikol ani vďaka armádenemu výskumu a ani vďaka sovietskemu rusku (a z bajkom si začal podpichovať TY) :-)
-ja som nikdy nechválil konzum (osobne neverím, že žiješ striktne nekonzumne) ja teda tak nežijem
-nemaj o sovietskych zváracích strojoch premrštene ideály (možno sú to ešte povojnové rekvirácie - tak ako celý sovietsky automobilový foto a pod priemysel moskvič=opel, zenith=leica atd...)
-ja neodsudzujem ani RUSA a ani RUSKO, ja odsudzujem slepé a tupé blahorečenie všetkého "sovietskeho" a podobne znevažovanie všetkého opačného
(v rusku a aj v sovietskom rusku som bol niekoľko krát - aj na opačnej stane)

ale nateraz končím, lebo odchádzam prudko "konzumne" alebo konzumačne silvestrovsky žiť na Vyšnú Bocu
:lol:

http://fici.sme.sk/c/20069270/keby-si-kazdy-dal-tychto-15-predsavzati-svet-by-bol-omnoho-krajsim-miestom-skusis-to.html

(ukradol som) :$
30.12.2015 - 11:23:58
00
Tesak napísal:
janovarga .... minimalne sa tam nezenia a neadoptuju si deti *****....

kolko ***** poznas osobne?
30.12.2015 - 12:01:55
00
lto napísal:
No, nezaujimam sa o to, ale pokial by si studoval historiu, zistis, ze pre studium matematiky bolo velmi dobre vediet po rusky, podobne fyzika a chemia, ktovie preco :lol: .. nie vazne, matematika, fyzika, chemia v tom boli Rusi vzdy na spicke .. bajk aky mame mozno v Rusku nevyrabaju, ale kozmicke nosne rakety ano.
Netreba sa pozerat na veci cez konzumne okuliare .. ti najlepsi z najlepsich su skoro vzdy taki, co treli biedu .. konzum zabija myslenie a snahu.


Pravdepodobnost narodenia talentovaneho cloveka nesuvisi s narodnostou. Teda ak by som to chcel doviest do extremu tak percento talentovanych novorodencov v Rusku ci USA je rovnake. Dalej je to o podmienkach na vzdelanie a potom podmienkach na vyskum a vyvoj. Tam sa to zacina rapidne lisit. Ak sa pozries napriklad na "otcov" kybernetiky tam zase najdes neuveritelne vela cinanov. Su totiz vedne odbory kde staci tuzka a papier tam je to jednoduche. Rusi presnejsie Sovietsky zvaz ked zistil, ze nestaci dovoz technologii v obdobi industrializacie a hlavne ked zacala hrozit vojna vytvarali vedecke pracoviska v gulagoch, kde pracovali vezneni vedci, vytvarali izolovane enklavy kde nebol volny pristup ale ani odchod a velmi intenzivne to podporovali spionazou aj vedeckotechnickou. Na konci vojny nie len americania ale aj rusi brali co videli - kompletne technologie - najznamejsie su hodinky Poljot, fotoaparaty Zenit ci auta Pobeda ale aj technikov, vedcov.

Zase na druhej strane krajina co vyvinula atomovu bombu ci kozmicke rakety mala nekonecne problemy so spolahlivostou. Elektroniky vobec. V casoch ked IBM 360 v zeleziarnach prakticky nepoznalo poruchy EC 1033 ak islo dva dni bez poruchy tak sme otvarali sampanske. Neviem sa dostat k cislam ale Tesla Piestany (ak ma pamat neklame) vyrabala integrovane obvody tak, ze sa u vekslakov kupili marky, jeden spolahlivy odisiel do Viedne na Mariahilfa strasse a kupil elektronicku hracku, vybral sa chip, prebrusil a toto sa okopirovalo. Co myslis ako sa to robilo vo velkom?

Akosi som sa rozkecal. Radsej sa odputam ... len este o tom odpore ku "konzumu". Je to tak trocha modne. Postav sa pred zrkadlo a pozri sa na seba. Pozri sa co mas oblecene, pozri co jes, pozri cim si obkoleseny - pocitace, internet, mobily, vysavace, chladnicky, mikrovlnky, biky, funkcne materialy ... toto vsetko je konzum. Takze nerozpravaj rozpravky o tom aky mas k tomu odpor.
30.12.2015 - 12:54:12
04
LL napísal:

tych 15 predsavzati je celkom rozumnych :)
30.12.2015 - 13:10:38
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up