Podla mňa je absolútny nezmysel uvádzať pri oblečení alebo topánkach teplotné rozhranie. Vysvetlite mi čo znamená, že tretra alebo bunda do -10. Ako sa má tomu všeobecne chápať?
Správne hovoríš. Uvádzané hodnoty vychádzajú z nameraných izolačných hodnôt, ale jednotliví užívatelia môžu mať odlišné vnemy pri použití. Napr. moja mangelka má v podstate rovnaký spacák ako ja, ale kým mne je príliš teplo, ona drkoce zubami. Spacáky, tretry atď., sú schopné izolovať, ale ak niekto nevyvíja dosť tepla, tak mu môže byť zima aj polárnickom vybavení. Ak má niekto sklon k studeným nohám, bude v chlade trpieť. Často pomôže len nejaký dodatočný zdroj tepla.
Situáciu zhoršuje vlhkosť, ak sa niekto silnejšie potí, výrazne to zníži izolačné vlastnosti.
Označenie -10 môže vychádzať z nejakého priemerného užívateľa, ale každý by si mal overiť, či spadá do takejto skupiny, alebo je zimomravejší. Bohužiaľ, aj jednotliví výrobcovia sa v tomto môžu líšiť, o kvalite ani nehovoriac.
ono je to fakt zapeklitá vec. Ja som napríklad vymenil let né tretry s návlekmi a alobalom za zimné Goretexové wibramy a pred pár dňami som jazdil v nich hodinu a pol v mínus 3. Pekne som si pochvaľoval, na prsty to bolo v pohode. No a dnes, takisto pri mínus 3 v tých istých wibramoch aj ponožkách a po hodine ma prsty oziabali. Bol som zhruba v rovnakej pohode a kondícii. Hm
Podla mňa je absolútny nezmysel uvádzať pri oblečení alebo topánkach teplotné rozhranie. Vysvetlite mi čo znamená, že tretra alebo bunda do -10. Ako sa má tomu všeobecne chápať?
...asi tak , ako uvádzajú teplotné rozmedzie pre spacáky...letné , zimné, do extrémov...sám mám taký / do -30 ° / na rybačku- odskúšaný do -10 som v tom spal vonku v stane . Adop by bol asi už po smrti...a reklamoval by
nw celsius arctic gtx2, dnes piata jazda, -7°C, do 50 min., uz po 10tich minutach som cez vetracky citil chlad (odstranil som lepiace pasky z otvorov, bolo to asi 30% z celkovej zalepenej plochy vetraciek), hned som dal neoprenove navleky, lebo predtym som to nechal az do nutnosti. chlad sa zastavil, ale casom uz bolo citit aj cez navleky chlad. v tretrach mam navyse par sportovych vloziek, tie troska s chladom nieco spravili, dvoje tensie ponozky, nie tenke. sliapol som si aj kopce, zohrial som sa, ale nohy nie. v tretrach mozno chyba nejaka membrana, alebo ine, neviem. je to neprirodzene, ze sa mi to takto javí? myslim ze mam narok na plnu reklamaciu vyrobku, vyrobca by sa mal tym zaoberat a nie len slepo sekat kusy. co vsetko by uz na bike neslo, keby sme boli zavadzani zlou reklamou? stava sa aj vo vyrobe, ze sa kixy objavia. hm.
odislo mi aj dialkove zamykanie vidlice rs reba dual air. packa ostala volna. asi som siel cez "usek s -30 na kratky cas". asi preto ma oziabe.
vonku som zastavil pri krcme, vyvaluju sa tam dva kožuchové psy, vlciak a nejaky seversky. veget, pohoda a ja im to zavidim. prsty sa pomaly, ale pomaly cez tretry ohrievaju. fest pomaly. tieto northwave "bagandze" nemaju ani na -10.
sem tam asi zauraduje temnota a veci sa poseru". ci?
Neni to dobre, lebo napríklad u lyžiarok je flex index, teda ich tvrdosť takto: Flex je číselný údaj, ktorý hovorí o tom, akou silou je nutné ohnúť komín lyžiarky o 10 stupňov pri teplote 22 stupňov Celzia. A u tretrách do -10 je to čo? Akou kadenciou mám pedálovať s akou ponožkou ako rýchlo a ako dlho aby bola aká teplota v tretre zachovaná alebo čo? Ako prišli na tú hodnotu. To isté s bundou do -5, čo v nej mám robiť, čo mám mať pod ňou oblečené aby to sedelo? Spacák je ľahko merateľný dajme tomu, vonku je -20 na teplomery a človek v ňom leží to by som ešte pochopila, že to dáko namerajú ale bunda? Tretry? Od do? To je strašná sprostosť a podľa mňa to iba pletie a potom sa niekto namotá a následne sa sťažuje lebo mu je zima.
myslis, ze mi chyba zelezo? toto vsak nemoze prehriat tretrine chladenie. teraz som sa po kratkej spätnej jazde vyzul, nohy nemam spotene. no zohriate nie su. moju reportaz uz asi pomaly ukoncim, nemam uz co k tomu dodat. hadam uz len to, ze v ramci reklamacie sa da nie vratit peniaze za pouzity tovar, ale vyrobca, resp. nejaky iny servis by ich mal opravit. chyba nie je sposobena mnou. ale ten proces prepravy... hm
bol som suverenne spokojny, ze ake tretry budem mat. pcheee. velky prtlajs.
Mne to ozaj nejde nejde do hlavy...lebo mám tie isté tretry, len bez Artic, čiže od +15 do -10 a išlo sa mi fakt pohodlne okrem spomínaného zjazdu...to už bolo nad limit zrejme.
adop, skús si do nich obuť jedny poriadne zimné hrubé ponožky.. mne sa varianta s dvoma ponožkami neosvedčila pri letných tretrách, pri prvých mrazoch som vyrazil tak že som si dal najskôr klasickú letnú cykloponožku a na to hrubú, teraz jazdím už len v tej hrubej a je to komfortnejšie.. inak klasika letná tretra a neoprénový návlek a dá sa v tom vydržať hodinu aj pol pri -3 a viac, samozrejme palec trochu cítim, ale pohoda... inak minule som mal v ruke svoje bežkárske topánky na BC bežkovanie - sú také vyššie a mohutnejšie ako na klasické bežky a trochu som sa zamyslel na tým, žeby možno do tej podrážky išli integrovať SPD kufre
aha, sorry, som si nespojila hneď s názvom témy a ty to chceš prehadzovať keď ideš na cesťák tak tie kufre a potom premontovávať na spdečka keď pôjdeš na druhý bike? Hentam konkrétne sa podľa mňa po vybratí vložky dá vložiť ten protikus pre spd tiež. http://www.bike24.com/i/p/7/0/42707_00_d.jpg to vpravo.
alebo si ich daj na cesťák len na zimu nejakú lacné SPDečka a kúp si ak chceš tieto tretry tak tie s MTB podrážkou a aspoň sa ti v tom bude lepšie chodiť, pretože chodiť v cestnej podrážke s cestným kufrom je ok ale v cestnej podrážke s spd malým kovovým kufrom je trochu na zabitie
ako v ktorých, mal som cestné look a to bola katastrofa, ako na ľade a ešte sa tým aj pekne opotrebovávali, keď sa šmykla noha po betóne, prešiel som na SH a v tých sa chodí sto krát lepšie
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Správne hovoríš. Uvádzané hodnoty vychádzajú z nameraných izolačných hodnôt, ale jednotliví užívatelia môžu mať odlišné vnemy pri použití. Napr. moja mangelka má v podstate rovnaký spacák ako ja, ale kým mne je príliš teplo, ona drkoce zubami. Spacáky, tretry atď., sú schopné izolovať, ale ak niekto nevyvíja dosť tepla, tak mu môže byť zima aj polárnickom vybavení. Ak má niekto sklon k studeným nohám, bude v chlade trpieť. Často pomôže len nejaký dodatočný zdroj tepla.
Situáciu zhoršuje vlhkosť, ak sa niekto silnejšie potí, výrazne to zníži izolačné vlastnosti.
Označenie -10 môže vychádzať z nejakého priemerného užívateľa, ale každý by si mal overiť, či spadá do takejto skupiny, alebo je zimomravejší. Bohužiaľ, aj jednotliví výrobcovia sa v tomto môžu líšiť, o kvalite ani nehovoriac.
...asi tak , ako uvádzajú teplotné rozmedzie pre spacáky...letné , zimné, do extrémov...sám mám taký / do -30 ° / na rybačku- odskúšaný do -10 som v tom spal vonku v stane . Adop by bol asi už po smrti...a reklamoval by
odislo mi aj dialkove zamykanie vidlice rs reba dual air. packa ostala volna. asi som siel cez "usek s -30 na kratky cas". asi preto ma oziabe.
vonku som zastavil pri krcme, vyvaluju sa tam dva kožuchové psy, vlciak a nejaky seversky. veget, pohoda a ja im to zavidim. prsty sa pomaly, ale pomaly cez tretry ohrievaju. fest pomaly. tieto northwave "bagandze" nemaju ani na -10.
sem tam asi zauraduje temnota a veci sa poseru". ci?
myslis, ze mi chyba zelezo? toto vsak nemoze prehriat tretrine chladenie. teraz som sa po kratkej spätnej jazde vyzul, nohy nemam spotene. no zohriate nie su. moju reportaz uz asi pomaly ukoncim, nemam uz co k tomu dodat.
bol som suverenne spokojny, ze ake tretry budem mat. pcheee. velky prtlajs.
http://images.mtbiker.sk/eshop/big/499737189-image.jpg