Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Je treba striekať tenkým prúdom, nie zboku, ale zhora alebo zozadu. Pozri sa niekedy po pretekoch, ako to robia mechanici.
Zobraziť komentár 01.03.2016 - 20:33:39
00
ked budes striekat z hora tak sa akoze voda nedostane medzi orech a naboj? :-O Mechanici po pretekoch si to mozu dovolit lebo to rozoberaju a premazavaju stale ake cyklista co to premaze 1-2 krat do roka pochybujem. Kamarat umyval bajk ubycajnou hadicou a vymyl vsetku vazelinu a gulicky sa mu krutili na sucho
Zobraziť komentár 01.03.2016 - 20:49:57
00
Tak 2x za rok to nieje na skodu premazat. Radsej si dam pol hodinku roboty ked vonku presi ako.dovrzat zbatocne za pol sezony orech.kto maze ten jede
Zobraziť komentár 01.03.2016 - 21:30:41
01
Ja som raz dal čiernu kazetu na noc do riedidla.. Rano som vybral a bola strieborná :D čakal som to ale aspoň je čistučkaa :-)
Zobraziť komentár 02.03.2016 - 17:35:00
01
Hrubu spinu ocistim nejakou plastovou palickou a pod. Na pasik handry (cca 4cm siroky) si dam trocha nafty, prehnem po sirke na polovicu, dam medzi pastorky (koliecka) a posuvam. Kazeta sa toci a vypadava ostatna necistota. Najprv pobeham pastorky nahrubo, potom cistou handrou (znova pasik) pobeham a kazeta ako nova. Obdobne riesim aj prevodnik.

Retaz mavam na MTB so spojkou - rozpojim, vykupem v malej nadobke s naftou 3x - hruba spina, stredna, najjemnejsie necistoty. Vytrasiem prebytocnu naftu, utriem dobre do handry, nahodim na bike. Po takomto cisteni netreba ani cca 100 km mazat (pri jazde v suchu).

Na cestaku sem tam prebehnem kazetu a prevodnik, retaz dole nedavam (tu nieje blato ako na MTB - to sa horsie cisti). Prebehnem ju zasa s handrickou jemne napustenou naftou (tak ze s nej nafta nekvapka - len tolko, aby bola nasiaknuta). Tu nemazem cca 150-300km (zasa podla pocasia) - dazd - slnko.
Asi tolko :-)
Zobraziť komentár 26.03.2016 - 08:30:48
00
arrow_leftdobi235 napísal:
Hej lenze ked to bude cistit wapkou tak moze rovno rozobrat naboj a dat tam novu vazelinu...

Bežne čistím na vapke a nikdy nebol žiadny problém ložiska v nábojoch mam priemyselné sú kryté z oboch strán. Nerozumiem prečo nepouživať vapku však nespriekaš priamy prúd na ložisko. Voda ti na ložiska môže zatiesť aj pri bežnom umývaní vodou tak isto ako na vapke.
Zobraziť komentár 26.03.2016 - 18:25:38
01
Si myslis ze ked mas priemyselne loziska tak sa voda nemoze dostat donutra ked to umyvas tlakom vody? Pri beznom "oplachnuti" sa ti voda do lozisk nema preco dostat
Zobraziť komentár 26.03.2016 - 18:47:17
00
Ani pri umyvaní vapkov však nestriekaš priamo na ložisko, Každy nech si čistí ako vie a ako chce ja čistím aj na vapke a nikdy som nemal žiadny problém. .
A po umývaní zvyknem všetky pohyblivé časti prestriekať silikónovým olejom nechám pôsobiť a následne zotriem handrou. O ňom je známe, že veľmi dobre vytesňuje vodu a je dosť vzlínavý takže prenikne na zlé prístupné miesta a odpudi vodu

Samozrejme netreba zabúdať ani na servis a veci čo sa majú mazať z času na čas aj poriadne namazať.
Zobraziť komentár 26.03.2016 - 18:49:17
00
kto maze ten jede
Zobraziť komentár 26.03.2016 - 19:28:02
00
Jen aby jsi neuklouznul
Zobraziť komentár 26.03.2016 - 20:51:28
01
Ahojte, pustil som sa do úplného čistenia kaziet, teda zhodiť, rozobrať a očistiť jednotlivé ozubené koliečka. Prvé dve (9 prevodov) šli bez problémov, SRAM mala len jednu odnímateľnú osku, Shimano 3 osky so závitom. No tretiu (10 prevodová Shimano CS-HG62-10) neviem rozobrať, pripadá mi ako prinitovaná a neprišiel som na to, ako to rozpojiť (samozrejme okrem dvoch najmenších koliečok). Je na to nejaká finta alebo je proste nerozoberateľná?
Zobraziť komentár 06.02.2022 - 09:28:45
00
"bé" je správne, sú tam tri nity
Zobraziť komentár 06.02.2022 - 10:13:47
00
Môžem pohon čistiť Čističom brzd? Skúsil som to, spravilo to takú penu. Pohon ako nový.
Zobraziť komentár 24.05.2024 - 22:19:43
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Komponenty / Kazety a pastorky / MTB 10-11-12 rýchlostné)
keyboard_arrow_up