Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Mam problemy s chrbticou (skolióza- zakrivenie chrbtice), doktorka mi kazala aby som menej jazdil, ze to moc chrbtici neprospieva, co mam spravit? popripade co najlepsie pomaha na chrbticu? uz som bol aj fitloptu kupit a zacal cvicit, ale este by to nieco chcelo.
Zobraziť komentár 28.11.2007 - 15:50:25
00
skoliozu mame (sme mali) viaceri...

v tvojom veku odporucam vela plavat a posilovat brucho aj chrbat - plati vseobecne pre bajkerov...

a ak mas dobre nastavene sedlo, tak bajkuj dalej :twisted:
Zobraziť komentár 28.11.2007 - 16:23:33
00
plavat plavat plavat plavat plavat a vela vela plavat hlavne znak popripade kraul prsiam sa vyhnut pokial sa da co najviac
Zobraziť komentár 28.11.2007 - 17:22:40
00
Hlavne by si mal pouvazovat nad FS ak mas HT, to je totiz zasadny rozdiel ked sa bavime o vplyve na stavce a medzistavcove platnicky...
Zobraziť komentár 28.11.2007 - 18:34:00
00
Jedine Cosmodisk. :twisted:
Ale vážne. Mňa občas bolieva chrbát. Myslím tak dlhodobejšie.
Potom začnem každé ráno cvičiť sa to volá, že krokodýlie cviky. Mám to z jednej jogovej knihy. Trvá to cca 5min. Skoro celý čas ležíš a len krútiš nohami a hlavou v protismere. Podrobný popis skús dakde nájsť lebo ja ho nemám. Len si to pamätám. Je to fasa, lebo trvá cvičenie trvá krátko je pohodlné a podstata je, že tie cviky zabezpečujú špirálové rotovanie chrbtice okrem iného. A fakt to pomáha. Cvičím tak 1-2 mesiace a potom lenivý prestanem a chrbát je v poho aj pol roka.
Zobraziť komentár 28.11.2007 - 19:36:00
00
ked najdete tie cviky hodte sem pls:)
Zobraziť komentár 28.11.2007 - 19:52:41
00
Napíš, ako naložený batoh vozíš a ja ti odpoviem, ako ťa bolí chrbát...
Zobraziť komentár 28.11.2007 - 20:38:54
00
sa to volá, že krokodýlie cviky.

:lol: odborne sa to vola "spinalne cviky" :lol:

hm, ja som kvoli tomu musel nosit skolsku tasku na chrbat a nie na rameno... :cry:
Zobraziť komentár 28.11.2007 - 21:00:56
00
Prisaham Bohu ze ked som zbadal nazov temy a videl jej autora, este pred tym ako som klikol, som si povedal ze chalan bol u doktorky a teraz je z jej spravy vylakany, lebo mu nieco vazne povedala. A pravdepodobne skolioza. Klikol som, precital prvu vetu a rozziaril sa mi takyto usmev: :mrgreen: ...S tym autorom nic osobne, len viem ze mas 17 a aj mne cca pred pol rokom doktorka povedala to iste a tiez som zostal dost vyhukany. Az potom som prisiel nato ze neexistuje clovek bez (vacsej ci mensej) skoliozy. Je to sposobene beznymi cinnostami ako napr ze vacsinu veci dvihas pravou rukou, skolsku tasku nosis len na jednom ramene a pod... Ale nebral by som to (a ani to na sebe nerobim) prilis vazne... teda pokial to nie je nejaky volnym okom viditelny defekt, ze napr si pri chodzi suchas jednu ruku po zemi :wink:

...ale cviky nikdy nezaskodia, aj ja som chodil chvilu na rehabilitacie so starymi dedkami, po tom bu-bu-bu od doktorky
Zobraziť komentár 28.11.2007 - 21:02:47
00
ja to berem podobne ako respo aj ked o par rokov sa na to asi budeme pozerat inak...myslim :lol:
Zobraziť komentár 28.11.2007 - 21:08:11
00
:lol: odborne sa to vola "spinalne cviky" :lol:

Spinalne , nespinalne v našej jóginskej komunite sa to už 3000 rokov volá krokodýlie. ÓÓÓm.
:wink:
Zobraziť komentár 28.11.2007 - 21:09:40
00
spinalne , nespinalne v našej jóginskej komunite sa to už 3000 rokov volá krokodýlie. ÓÓÓm.
:wink:

som si uplne isty, ze to nejaky jogin vymyslel skor ako moja doktorka, len pod tym nazvom "krokodylie cviky" by som v googli hladal skor stranky z kamasutry... :lol: :lol: :lol: a to by mladezi mohlo chrbticu este viac poskodit...
Zobraziť komentár 28.11.2007 - 21:14:19
00
...Dudo, hoď sem nejaký "krokodýli cvik z kamasutry pre inšpiráciu na dlhé zimné večery... v lete už zase nebude čas... :-)
Zobraziť komentár 28.11.2007 - 21:23:03
00
Budiž ti odpustené. 8) ÓÓÓM
Ale vhodné ásany z kamásútrajógi tiež vedia občerstviť dachtoré čakry. A fájne. Tvoj nápad nebol zlý neverec. :D
A ešte k tomu je dnes streda. :!:
Zobraziť komentár 28.11.2007 - 21:31:45
00
minule mi problem s chrbtom, o ktorom som ani nevedel, vyliecila jedna mala skareda Thajka, ktora po mne dve hodiny skakala a uvolnila aj to, co uvolnit nechcela... :shock:

takze dalsi tip... skus povedat rodicom, ze potrebujes liter na thajsku masaz, ktora ti vylieci skoliozu... :lol: :lol:
Zobraziť komentár 28.11.2007 - 21:47:36
00
keyboard_arrow_up