Z toho co som si tu precital mi vychadza toto:

1. Ked si kupim v obchode poskladany bike na Campe record alebo na XTR, tak je menej kvalitny ako keby som ho skladal po castiach?
Kedze vyrobcovia davaju na biky OEM suciastky.... Trochu blbost, nemyslite?

2. Ked sa na start Svetoveho pohara v XC postavi Cinanka na Spesli na XTR a vedla nej Americanka tiez na Spesli s rovnakou vybavou, tak maju kvalitativne rozdielne bicykle???
Lebo pisete ze rovnake suciastky sa robia na roznych miestach....

Podla mna je to blbost a vsetky komponenty su rovnake. Nemyslim ze sramko alebo shimano preda rocne tolko prehadzovaciek alebo kluk toho isteho modelu aby to vyrabali na viacerych miestach.
08.12.2007 - 14:48:53
00
Uvedomte si ešte jednu vec, aké sú asi tak reálne výrobné ceny (neviem ako to správne podať, ale cena ľudskej práce, odpisy, dane atď. podľa mňa v Číne tvoria pomerne malú položku v porovnaní čo už len s našimi pomermi) toho ktorého komponentu. Veď nejaké sortírovanie by to len zbytočne predražovalo.

K tým rôznym trhom, ako to už niekto spomínal, väčšinou sú tie veci aj dizajnovo iné, prípadne preto nie sú určené na náš trh, lebo nespĺňajú nejaké požiadavky (napájanie siete, u videí boli nejaké rôzne formáty pre rôzne kontinenty atď, atď.).
08.12.2007 - 16:14:51
00
keyboard_arrow_up