Ide aj o to,co s tym chces jazdit.Na nejaku divocinu a vysoke skoky to nebude.Skusenost nemam,ale osadenie vyzera fajn,pevna os vpredu aj vzadu tiez super.Na trail bike to mohlo mat aspon o stupen polozenejsi hlavovy uhol,ale myslim,ze ako prvy bajk uplne super.
Mne sa napríklad moc nepozdáva uloženie tlmiča na týchto bikoch - konkrétne, že to vyzerá tak, že bordel od zadného kolesa bude pekne lietať na piestnicu tlmiča, alebo sa mýlim? Každopádne aj to by som zvážil... Myslím, že niekomu sa na podobnom prípade podarilo nainštalovať podomácky vyrobený blatníček/chytač nečistôt
Skusal som Kellys REYON 50 , co ma lepsie kolesa a vidlicu a geometriou mi sadol paradne, dolekopcom po trailoch to slo ako blazon .. blatnicek je nutnost. Ale treba vyskusat.
Rayon 50 som mal aj ja. po 4 reklamaciach vratene peniaze, pri neustalom praskani ani servis neprisiel na to, ze je to v kolese naboja a nie ram. a to vymenili ram... a vsimol si si ked ti sadol tak paradne, ako im do stran lieta zadna stavba a tym vobec nedrzi stopu?...totalny brak bike,....
Bohvie, co si s tym robil .. ram ale nevyraba Kellys, ale pravdepodobne tajvansky Astro engineering. Ale mozem sa spytat double, ten tomu daval viac a urcite by si vsimol nieco take (ja to moc nevnimam), nech napise. Ale volna zadna stavba byva vec nedotiahnutych capov, alebo rozvaklanych lozisk. Ak si nedokazem urcit , ze puka koleso, tak by som sa neodvazil hodnotit zadnu stavbu .. okrem toho pisem o geometrii. Na nejake dalsie hodnotenie by som to musel vziat na dlhsie, preto pisem vyskusat. Ale vidim, ze mas tazke srdce na Kellys
nemozem sa ja vyjadrovat kedze neviem ako 300664 jazdi kolko meria a aku velkost bicykla mal.a podobne ale ten bicykel je urceny XC cize tým myslim zvaznice a lahsi teren:) bohvie ci snim nejazdil v bikeparku a capy nemal dotiahnute.
Rayon 50 som mal aj ja. po 4 reklamaciach vratene peniaze, pri neustalom praskani ani servis neprisiel na to, ze je to v kolese naboja a nie ram. a to vymenili ram... a vsimol si si ked ti sadol tak paradne, ako im do stran lieta zadna stavba a tym vobec nedrzi stopu?...totalny brak bike,....
Jazdim Kellys model Eraser 2015 a mozem to potvrdit. Rovnako aj na testovacke v BA som skusil endura Eraser 2016 a SWAG50. Vraj enduro kategoria, a ten isty problem. Testovacky sa asi extra nesetria, a preto som zasiel do vedlajsieho stanku na test od Giantu. Reign bol v tomto smere OK. Neviem uplne presne identifikovat kde je problem. Jedna z pricin je podla mna aj zla konstrukcia pevnej osky (RS Maxle lite 12mm) Mozno tomu len nerozumiem, ale preco je dosadacia plocha pevnej osky hladka, rovnako ako aj ram. Koleso sa tak sustavne povoluje. Kazdy tvrdi ako pevna oska zvysuje tuhost. Mam ale pocit, ze v porovnani s mojim starym fullom s obycajnym rychloupinakom je taketo riesenie horsie. Chyba drazkovanie ktore by polohu zaaretovalo, Predna osa to poriesene ma. Chapem ze sa to da poriesit kvapkou Loctitu ,ale tak ci onak to povazujem za konstrukcny fail.
Povodny ram servis skumal na rtg a natahoval aj na skripec...neprisli na nic a aj tak vymenili ram. pritom chyba nebola v rame ale v naboji mavic zadneho kolesa...minuly rok od konca juna chodil bike az do septembra po servise. (v sezone!!!) najskor dotiahnute capy a doplnene podlozky - problem nevyrieseny, vymena ramu - problem nevyrieseny.. sam som po 3 reklam. prisiel na to, ze problem je zadny naboj od mavicu. bike bol poslany do CZ kde bolo potvrdene, ze bola vydana vadna seria kolies. inak, To, ze chyba nie je v rame nedokazal na 3x urcit servis kellysu??? A to nejdem ani pisat, co na zadnu stavbu povedal servisak, kde som bike kupoval...keby ti jedno cele leto behal bike po servisoch, aj ty by si mal tazke srdce na tuto znacku...a to ze bike nedrzal stopu ani na ceste je dokaz v tom, ze ked som pustil riaditka, skoro vzdy som let k zemi, lebo bike tahalo do jednej strany...a to bol bike uplne novy...Z pocutia viem, ze jednemu kamosovi mojho znameho menili ram na bike 3x...aka je potom kvalita tychto ramov??? Ale aj nieco sa mi na bike pacilo...to, ako bol vyrieseny tlmic. Pri vyslapoch sa na bike nepohupujes...celkom dobre, az na to, ze z kolesa rovno na tlmic pada spina. ale to tu uz bolo spomenute a vyriesi to kryt...
nemozem sa ja vyjadrovat kedze neviem ako 300664 jazdi kolko meria a aku velkost bicykla mal.a podobne ale ten bicykel je urceny XC cize tým myslim zvaznice a lahsi teren:) bohvie ci snim nejazdil v bikeparku a capy nemal dotiahnute.
Som chcel, len ci si na nom nieco citil .. kedze si vycitil problem s mojou stavbou a opravnene
RÁM Z KARBONOVÉHO KOMPOZITU
"Karbonový kompozit poskytuje rámu vysokú pevnosť, nízku hmotnosť, tlmenie vibrácií a tým vášmu
bicyklu vynikajúce jazdné vlastnosti. Napriek týmto vlastnostiam, pri nadmernom preťažení alebo
náraze, sa uhlíková štruktúra môže poškodiť - prasknúť"
UPOZORNENIE :
"Pri správnom používaní majú rámy z kompozitových materiálov vyššiu únavovú životnosť
ako rámy z kovových materiálov."
Kellys poskytuje predlzenu zaruku na ramy 5 rokov kde ale :
"predĺžená záruka sa nevzťahuje na karbónové rámy"
Rozumiem, ze predlzena zaruka je cisto dobrovolna zalezistost danej znacky, ale logika tu tak trochu pokrivkava.
Jasne, Kellys vie, ze v absolutnych cislach je ine vymenit 10 hlinikovych zo 100 a 10 karbonovych zo 100.
Ale podla toho co tvrdi Kellys by tych karbonovych malo byt urcite menej ako tych hlinikovych.
Asi to maju len dobre zratane
Povodny ram servis skumal na rtg a natahoval aj na skripec...neprisli na nic a aj tak vymenili ram. pritom chyba nebola v rame ale v naboji mavic zadneho kolesa
No vida .. a uz vieme pricinu. No ale toto predsa nie je problem Kellysu .. na tom bajku co som skusal boli Crankbrothers kolesa, nie Mavic. Ostatne som napisal, ze nic mensie ako 50tka (s Fox vidlou) sa nema zmysel zapodievat, ta vybava tam je uboha. Ako chapem, ze ak ti obchod preda bajk a nie je schopnu s tym nic spravit, tak to naserie. Ale to je normalne, je uplne jedno, ci Kellys, alebo Specialized za 10tisic eciek. Vsade je to rovnake, snad okrem Cannondale. Mavic kolesam sa ja osobne vyhybam ako sa len da. Crankbrothes by som bral len preto, ze su k bajku.Su prakticky nepouzitelne, ked sa s tym nieco stane. Nemozes hodnotit podla toho bajk .. to akokeby som povedal, ze je nahovno v blate, lebo to ma obute od predaja Racing Ralphy Bajk je len zmes suciastok, aj ked sa predajcovia kazdy rok snazia presvedcit o opaku. O tom, aky je bajk rozhoduje ram-tlmic-vidlica a k tomu si sam das kolesa, obutie a prevody. Sedlo a rajdy je kazdeho osobna zalezitost, a plus urcis si pedale a brzdy podla vlastnych preferencii.
Ito, bike rayon 50 mal dve priciny. Jedna bola praskanie ktore, zacalo asi po dvoch tyzdnoch od zakupenia...Isto vies, ze niektore nove ramy maju tendenciu praskat, ktore ale postupne zanikne...Riesil tento problem dokonaca spesl tym, ze z vnutra ramu v hlave vytmelil ram nejakou hmotou!!!
Mne sa tiez zdalo, ze praskanie ide z ramu, to iste si mysleli aj v servise kellysu. Ale po vymene ramu uz bolo jasne, ze pricina je inde. A bola v naboji.
Nechapem, preco menili ram, ktory presiel rtg za novy ked mu nic nebolo...Stacilo len vymenit zadne kolo a bike by som mal doteraz, ale na moje velke stastie kellys presvyhol 30 dnovu zarucnu opravu a museli vratit peniaze...Co som velmi rad, ze som sa tohto bike zbavil.
Praskanie nebol problem kellysu, ze na to neprisli ani po 3 reklamaciach je zarazajuce...
Druha pricina, zadna stavba, ktora je konstrukce nedoriesena. Nechapem,ako mohli nieco take predavat za takmer 2000e . To ze sa nedali dotiahnut
skrutky na zadnej stavbe mi potvrdil aj servisak v obchode,kde som bike kupoval. Sam nad tym krutil hlavou... A to este ako promtne riesili v sezone moju tretiu reklamaciu...Bike bol v servise aj na 3x skoro mesiac...neuveritelne...ziadne rychlejsie poriesenie problemu !!!!!!!!!
Ito a double, hadam si len nemyslite, ze som si pri svojej vyske 182cm kupil S velkost? Mal som L , ram celkom sedel, ale nedoriesene konstrukcne.
Rayon 50 je primarne urceny na maratony, hadam si len double nemysli, ze ja som s nim jazdil v bikeparku... Asi by to vyzeralo aj dost komicky na 29 a fulle... ???
Moj dalsi bike je uz objednany a nebude to Kellys,len o 100e drazsi a takmer komplet na novej sade XT M8000, Fox s Fit4 patronou,ale idem skusit 27,5. Inak aj moj prvy hard-bike bol K-mobster. Po asi 6 rokoch som zlomil ram, ani nie rok po zaruke. Ram som vyhodil a suciastky rozpredal. Super kvalita,alebo zeby opat len nahoda...????
Uz chapete, preco apatia na kellys???
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Jazdim Kellys model Eraser 2015 a mozem to potvrdit. Rovnako aj na testovacke v BA som skusil endura Eraser 2016 a SWAG50. Vraj enduro kategoria, a ten isty problem. Testovacky sa asi extra nesetria, a preto som zasiel do vedlajsieho stanku na test od Giantu. Reign bol v tomto smere OK. Neviem uplne presne identifikovat kde je problem. Jedna z pricin je podla mna aj zla konstrukcia pevnej osky (RS Maxle lite 12mm) Mozno tomu len nerozumiem, ale preco je dosadacia plocha pevnej osky hladka, rovnako ako aj ram. Koleso sa tak sustavne povoluje. Kazdy tvrdi ako pevna oska zvysuje tuhost. Mam ale pocit, ze v porovnani s mojim starym fullom s obycajnym rychloupinakom je taketo riesenie horsie. Chyba drazkovanie ktore by polohu zaaretovalo, Predna osa to poriesene ma. Chapem ze sa to da poriesit kvapkou Loctitu ,ale tak ci onak to povazujem za konstrukcny fail.
podobne skusenosti tu :
http://www.chainreactioncycles.com/sk/en/rockshox-rear-maxle-lite-updated-/rp-prod60309
Som chcel, len ci si na nom nieco citil
RÁM Z KARBONOVÉHO KOMPOZITU
"Karbonový kompozit poskytuje rámu vysokú pevnosť, nízku hmotnosť, tlmenie vibrácií a tým vášmu
bicyklu vynikajúce jazdné vlastnosti. Napriek týmto vlastnostiam, pri nadmernom preťažení alebo
náraze, sa uhlíková štruktúra môže poškodiť - prasknúť"
UPOZORNENIE :
"Pri správnom používaní majú rámy z kompozitových materiálov vyššiu únavovú životnosť
ako rámy z kovových materiálov."
Kellys poskytuje predlzenu zaruku na ramy 5 rokov kde ale :
"predĺžená záruka sa nevzťahuje na karbónové rámy"
Rozumiem, ze predlzena zaruka je cisto dobrovolna zalezistost danej znacky, ale logika tu tak trochu pokrivkava.
Jasne, Kellys vie, ze v absolutnych cislach je ine vymenit 10 hlinikovych zo 100 a 10 karbonovych zo 100.
Ale podla toho co tvrdi Kellys by tych karbonovych malo byt urcite menej ako tych hlinikovych.
Asi to maju len dobre zratane
No vida .. a uz vieme pricinu. No ale toto predsa nie je problem Kellysu
Mne sa tiez zdalo, ze praskanie ide z ramu, to iste si mysleli aj v servise kellysu. Ale po vymene ramu uz bolo jasne, ze pricina je inde. A bola v naboji.
Nechapem, preco menili ram, ktory presiel rtg za novy ked mu nic nebolo...Stacilo len vymenit zadne kolo a bike by som mal doteraz, ale na moje velke stastie kellys presvyhol 30 dnovu zarucnu opravu a museli vratit peniaze...Co som velmi rad, ze som sa tohto bike zbavil.
Praskanie nebol problem kellysu, ze na to neprisli ani po 3 reklamaciach je zarazajuce...
Druha pricina, zadna stavba, ktora je konstrukce nedoriesena. Nechapem,ako mohli nieco take predavat za takmer 2000e . To ze sa nedali dotiahnut
skrutky na zadnej stavbe mi potvrdil aj servisak v obchode,kde som bike kupoval. Sam nad tym krutil hlavou... A to este ako promtne riesili v sezone moju tretiu reklamaciu...Bike bol v servise aj na 3x skoro mesiac...neuveritelne...ziadne rychlejsie poriesenie problemu !!!!!!!!!
Ito a double, hadam si len nemyslite, ze som si pri svojej vyske 182cm kupil S velkost?
Rayon 50 je primarne urceny na maratony, hadam si len double nemysli, ze ja som s nim jazdil v bikeparku... Asi by to vyzeralo aj dost komicky na 29 a fulle... ???
Moj dalsi bike je uz objednany a nebude to Kellys,len o 100e drazsi a takmer komplet na novej sade XT M8000, Fox s Fit4 patronou,ale idem skusit 27,5. Inak aj moj prvy hard-bike bol K-mobster. Po asi 6 rokoch som zlomil ram, ani nie rok po zaruke. Ram som vyhodil a suciastky rozpredal. Super kvalita,alebo zeby opat len nahoda...????
Uz chapete, preco apatia na kellys???