Za vcerajsie rano udelujem pokarhanie vodicovi MHD v BA jazdiacemu v buse c. 525 okolo 7:15 z Vajnor do Ciernej Vody. Okrem toho ze na par centimetrov lizol predbiehaneho cyklistu, ja som sa mu musel vyhnut tak, ze pravou castou auta som musel ist mimo vozovky. De Bill.
Vcera na znamom kruhaci ZVL v Presove. Siel som na biku dnu v kruhaci z boku siel kamion. Vodic zastal, kukol na mna a potom sa rozbehol. Bol som dost blizko, tak som ho chcel este obehnut zvnutra ale on si nedal ani tolko namahy aby pokrutil volantom a presiel kruhac co najviac rovno. Takze ma sprosto zavrel. Nastastie som to dobrzdil, este stastie, ze vodic auta za nim ma videl a pockal kym sa skonsolidujem.
nj, sme neviditelni - idem po vyznacenych piktorgramoch pre cyklistov, mal som kriklavo zeleny bicykel, vzadu silnu velku blikacku, relfexny pasik na biku, oranzovu prilbu, kriklavo zelene rukavice a v predu slusne silne cinske svetlo a za chrbtom som registroval nieco poriadne siroke co pripominalo starsi Lexus LS. Pruh relativne uzky a vedla prechadzala elektricka (https://www.google.sk/maps/@48.1492982,17.1171703,3a,75y,21.95h,82.57t/data=!3m6!1e1!3m4!1shV7pb2sHZhPsXFKdUqTAQQ!2e0!7i13312!8i6656?hl=en), takze na moje obidenie stacilo pribrzdit kym prejde elektricka a normalne ma obist. Zrazu som si vsimol predok auta pod rajdami a strhol som do doprava do odbocovacieho pruhu, kde nastastie nic neslo. Ten kkt ani nepribrzdil za mnou a natlacil sa este doprava aby mal odstup od elektricky. Jedna ruka na volante a spokojny vyraz ako pan ludstva. Zisiel by sa lodny klakson na takychto kktov, nech sa doserie do tej vajcami zapotenej smradlavej kozenky.
vzdy ked nechces aby ta niekto natesno obehol, tak musis ist viac do stredu pruhu. Dokonca aj ja - silne defenzivny jazdec - to na niektorych usekoch praktizujem.
"...trest odňatia slobody na dva až päť rokov" zabije človeka a skončí aj tak maximálne s podmienkou... my sme mali tiež kolíziu so skútristom teraz v stredu na trnavskej lige, išla sa časovka trojíc, rovná cesta a trojice pred nami vošiel do cesty z poľnej cesty chlap na skútri, pritom že sa pozrel na nich, ale aj tak im tam vošiel - asi klasické podcenenie rýchlosti cyklistov (išlo sa po vetre, takže išli okolo 45 km/h) ten čo bol na čele sa s ním zrazil, ostatní dvaja to stihli stočiť do protismeru.. chalan je len doudieraný a zlomil páku a sedlo, čo by mu mal uhradiť skútrista...
bohužial je to tak.. keď nie si v strede pruhu bude to "ja sa zmestím"
a teda radšej budem naschval prekážkou na ceste než prinajlepšom dolámaný v nemocnici..
110mat110 No jo. Stava sa, ale keby si siel autom, tak by si pribrzdil a pohoda. Proste len treba sledovat dianie okolo a neletiet ako vacsina cyklistov, ktori vsade predpokladaju prednost ))) A obrazok je fajn
počkaj počkaj randy.... chceš mi povedať že ty nepredpokladáš že dostaneš prednosť jazdy tam kde máš dostať prednosť jazdy?? ja veru predpokladám že prednosť dostanem..ale pre istotu počítam aj s opakom.....
kebyže ide autom tak tam ten kamión pravdepodobne nevlezie....
MHD bude asi len zapadnarsky problem. Ani v KE ani v PO som este s MHD nemal nejaky velky problem. Obcas neodhadnu moju rychlost, ale to asi vsetci vodici....
Janiiik už konečne pochop že V-brake na cesťáku majú dostatočný brzdný účinok... problém sú úzke plášte.... na cesťáku nieje problém zastaviť kolesá..na cesťáku je problém že malá plocha spájajúca bicykel s asfaltom proste pôjde do šmyku.....
Tentokrat nik nic nerobi zle Ked nas bude tolkoto jazdit, tak sa snad tiez dockame normalnych cyklociest Empty, Full, Empty and repeat - East West Cycle SuperhighwayOtvoriť v novom oknethumb_up0thumb_down
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
-----
pred par dnami nasli pri Modre mrtveho motorkara, nebolo jasne co sa mu stalo, ale vodic usiel. No nie na dlho
http://www.topky.sk/cl/100370/1555233/Policia-obvinila-Mareka--30--z-usmrtenia-a-neposkytnutia-prvej-pomoci-pri-nehode-v-Modre
a teda radšej budem naschval prekážkou na ceste než prinajlepšom dolámaný v nemocnici..
kebyže ide autom tak tam ten kamión pravdepodobne nevlezie....
Empty, Full, Empty and repeat - East West Cycle SuperhighwayOtvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
A uz som konecne pochopil, preco cyklisti ignoruju cervenu. Ja by som sa asi tiez na to vyprdol
The 3 minute red light for cyclists - why do cyclists ignore red lights?Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
...a ta prilba je do mesta genialna https://www.amazon.co.uk/Torch-Bike-Helmet-Integrated-Lights/dp/B017MDNMQG