lapaloma napísal:
presne tak
koniec koncov neviem ako ste prišli na to že tam môžete bikom ... oni hovoria len o peších

Tak tak cyklistov tam nepustia. Ked Lukac s Vlkom zacinal tiez vbijal na Cergove do stromov klince (tree spiking - klincovanie stromov) aby dal "priucku" pilcikom v podobe poskodenia naradia a na chodniky zatlkal zabrusene roxory s rovnakym cielom poucit cyklistov a motorkarov o tom, ze tam sa nema jazdit.
Odvtedy hadam trocha dozrel a dal sa na sofistikovanejsie metody svojho boja.
22.06.2016 - 13:36:50
00
Ja co poznam zapalenych ludi pre les, tak cyklisti su pre nich to iste ako motorky, do lesa nepatria ;)
22.06.2016 - 14:31:26
00
Minikin napísal:
Tak tak cyklistov tam nepustia. Ked Lukac s Vlkom zacinal tiez vbijal na Cergove do stromov klince (tree spiking - klincovanie stromov) aby dal "priucku" pilcikom v podobe poskodenia naradia a na chodniky zatlkal zabrusene roxory s rovnakym cielom poucit cyklistov a motorkarov o tom, ze tam sa nema jazdit.
Odvtedy hadam trocha dozrel a dal sa na sofistikovanejsie metody svojho boja.


dobre, trosku konkretny budem, nevydrzim to. tento sposob spravania, bohuzial, sa vo vlku dodnes praktizuje (napr. podhadzovanie tzv. jezkov). niektori vlci sa s tym vyslovene chvalia. sice, ked to vyjde na povrch, snazia sa ini vlci od toho akoby navonok distancovat, ale v skutocnosti ich to tesi a je to hobby niektorych z nich (nechcem povedat mnohych z nich, ale myslim si to), preto si s ludmi zvnutra, ktori toto robia nemaju zaujem urobit poriadky. roksory natrvalo schovane pod listim v zemi a ocelove lanka natiahnute medzi stromy su veci, ku ktorym je od tohto len krocik. ked na take nieco clovek nadabi a prezije to, tak si pomysli, ze to je bud dielo pytliakov, taziarov, alebo inych skupin (napr. urbarnici, ale, bohuzial, aj vlk), ktore v skutocnosti nechcu, aby ini ludia okrem nich v lese boli. nech oficialne tvrdia opak aj 1000x, ked sa chcu zapacit ludom! a este podavat tresne oznamenia hlava-nehlava, to radi robia. ohanat sa zakonmi a pritom denne pachat trestne ciny nasmerovane proti zivotu, zdraviu a majetku a mat to ako svoje poslanie im pride normalne. sudnemu cloveku ale asi nie. tou svojskou ochranou prirody si dokazu ospravedlnit sami pred sebou cokolvek. su to ludia, ktori su taki isti ako ti, s ktorymi bojuju, teda polovnici, ktori by polovnikmi byt nemali, pytliaci, zlodeji dreva (nemyslim ciganov). ich mentalita sposobuje, ze sa s nimi neda najst spolocna rec, oni maju to svoje a proste oni sa o nicom bavit nechcu. teda oficialne (ked to vidi verejnost) mozno ano, ale v skutocnosti nie. urcite urobili vela dobreho, ale je medzi nimi vela bezohladnych egoistov, za ktorymi si stoja a preto moj nazor je taky, ze v ociach sudneho cloveka, ktory miluje prirodu ako solidna akceptovatelna organizacia, ak obstoja, tak len s ledva odretymi usami. s negativnou prognozou, aspon zatial.
22.06.2016 - 14:36:41
00
Ja som zapaleny clovek pre les a jazdim na biku po lese rad a vela... ;) Pre ochranarov co poznam, cyklisti nie su problem. problem su motorove vozidla, tazba (aj to nie kazda), developeri a polovnici a aj to nie vsetci). Vlk nie je len Lukac, ktoreho ja uplne nemusim. Ale je pravda ze Vlk urobil kus dobrej prace, podania na sudy nie su az tak hlava nehlava. Na druhej strane niektore ich metody komunikacie a (ne) spoluprace su mi cudzie. Ale maju svoj styl a ciastocne im to vychadza (ochrana Vlkov, nove NPR a pod).

nezazil som ziadne podhadzovanie jezkov, natahovanie laniek ani kopanie jam na bikerov alebo motorkarov. Ich zbranou su vacsinou blokady, fotak & gps a podanie na policiu... Ak maju medzi sebou (maju pomerne velku clensku zakladnu) debilov, je to mozne, ale nemyslim si ze to vedenie Vlka schvaluje alebo o tom vie. Taketo nieco by im natrvalo poskodilo reputaciu a tym aj fin zdroje na ich projekty a akcie.
22.06.2016 - 14:42:12
00
ako keby medzi cyklistami idioti a extremisti neboli...
22.06.2016 - 14:58:49
02
o tom, ze su medzi nimi takito jezkovci, tak o tom dobre vedia. uvedomuju si, ze pre PR to nie je dobre, ale nic moc s tym nerobia a to je brutal zle. aj medzi cyklousmi a aj medzi motorkarmi su dementi a neni ich malo, takze sa ich tu nejako vehementne zastavat nejdem. len ma mrzi, ked si to odnesu za tychto blbcov ti, co sa uprimne snazia byt ohladuplni. lebo ak nadabia na vysinuteho pomateneho vlka (na love - preto vlk), ten nerobi rozdiely, nahadze vsetkych do jedneho vreca, nerozmysla, neriesi, zasyti si svoje zvratene chutky a je spokojny, moze sa pochvalit a povytahovat pred ostatnymi vlkmi a ti sa ho snazia hned na dalsi den tromfnut este vacsim extremom. a povedzme si uprimne, taky motorkar kdesi v prirode nasere skoro kazdeho, ludia su uz raz taki, ze si hladaju, co by im mohlo vadit, liecia si komplexy z toho, ze nevedia pohnut s tymi hajzlami tam hore, co im nicia zivot, tak aspon nech susedovi zle spravia, to v ich silach je. no bieda. taki vlci to nemaju v hlavkach velmi zrovnane, neuvedomuju si, ze s cyklistami, turistami, motorkarmi mozu mat spolocneho nepriatela. neuvedomuju si napr., preco a kto presadil v parlamente trestnost jazdy na motorovom vozidle na lesnych a polno pozemloch. staci len, ze by sa nad tymto zamysleli, tak by dosli k niecomu rozumnemu a ich praktiky a clenska zakladna a aj pocet sympatizantov by im vzrastol tak, ze by sa nestacili cudovat. ale oni nie. oni polku z toho, co tvrdia, ze chcu, v skutocnosti nechcu.
22.06.2016 - 15:18:58
00
Co je zle na zakaze motorovych vozidiel v lesoch ? Nerozumiem. Motorkari a stvorkolkari nemaju kde jazdit offroad ? Nech si postavia na vlastnych pozemkoch vlastne trate alebo nakupia ebajky :lol:
22.06.2016 - 15:39:53
00
Hosť napísal:
Co je zle na zakaze motorovych vozidiel v lesoch ? Nerozumiem. Motorkari a stvorkolkari nemaju kde jazdit offroad ? Nech si postavia na vlastnych pozemkoch vlastne trate alebo nakupia ebajky :lol:

ebajky :lol:
22.06.2016 - 15:48:38
00
S niecim suhlasim s niecim nie. Moj nazor na VLKa nie je az taky vyhradeny ako tvoj. Mozno mam malo osobnych skusenosti :) Ale opakujem, poznam medzi nimi cudakov ale aj v pohode ludi. Na druhej strane musia byt aj extremisti, co radikalne poukazuju na extremne problemy.
22.06.2016 - 16:09:20
00
Pali65 napísal:
To, ako napríklad vyholili východné Nízke Tatry nasiera milovníkov prírody, ale priemerný občan o tom hádam ani nevie. Aby o tom vedeli a následne žiadali zmenu, to je presne to, čo chápem pod slovom "prehodnotiť".

Aha, dako mi to moje kolecka nevedeli spracovat , uz som pochopil :D
22.06.2016 - 16:24:15
01
Inak co sa tyka zmien a potrebnych udalosti, na niektore zalezitosti a na niektorych ludi dobre slovo a dohovaranie neplati. Takze niekedy je nutne aj radikalne a ako sa vravi, ked sa rube les .. :lol: .. konkretnejsi nebudem, ked uz teda sa vsetky prispevky a cinnost na webom monitoruje a zaznamenava a su vsakovane chutovky dnes :lol: Staci proste pozriet ako sa kedysi museli veci riesit a stale riesia. Holt, je to uz tak .. pravo je fajn, spravodlivost byt musi, ale pokial neexistuje sila, ktora by ho presadila, je to len zdrap papiera.
22.06.2016 - 16:29:21
01
Syndi Vsade sa taki najdu. Nieco ako http://www.criticalmass.sk medzi cyklistami ;))
22.06.2016 - 18:13:22
01
cyklokoalícia je fakt debilná banda. Namiesto riešenia reálnych problémov svojou agresivitou a aroganciou akorát tak všetko zničia. To som im fakt kedysi fandila, ale len do bodu než som začala mať osobné skúsenosti.

Velké reči a výsledky žiadne. Spolok pár kamarátov a hejtovací krúžok. Nič viac. Fakt škoda že potrebnú prácu si privlastnili takíto neschopáci.
23.06.2016 - 00:01:54
00
a co take nicia?
23.06.2016 - 09:32:07
00
ale voooobec nic, su to len taki uplne obycajni kkti...

i.imgur.com
23.06.2016 - 09:48:13
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Oblečenie a batohy / Okuliare)
keyboard_arrow_up