Lokalizácia
Formulár sa odosiela
astro Ked mas chatrny krk a tazku prilbu, tak pri otrasoch ti naozaj moze zlomit vazy. :-)
Zobraziť komentár 28.07.2015 - 05:41:24
00
ano, rovnako je aj sanca 1 ku 100tisic ze bezpecnotny pas v aute ta zabije. Preto zrusme pasy :lol:
Zobraziť komentár 28.07.2015 - 07:49:53
00
Nezapnutie pasu na sedadle spolujazdca uz neraz zivot zachranil.

Ja suhlasim s Jezusom, stat nema co nariadovat povinne nosenie prilieb, ale naopak, mal by sa starat o preventivnu vychovu uz od materskej skoly. Je to cele pomylene. Represie a restrikcie namiesto prevencie. Ovsem dovod je zjavny .. chorobna posadnutost ludi vsetko merat peniazmi a ich zivotny ciel prepocitavany na konzum.

Preco nie je povinna integrala na bicykli ? Ta klasicka , polystyrenova chrani minimalne. Preco nie su v aute 4bodove pasy a nevozi integrala ? Preco auta nemaju ramovu konstrukciu kabiny ? Atd, atd. .. ked bezpecnost tak poriadne :)
Zobraziť komentár 28.07.2015 - 09:44:21
03
Suhlasim, ze je absurdne, ze cyklisticka prilba je take nic oproti integrale alebo dokonca motorkarskej. Pricom na bicykli (hlavne cestnom) sa jazdi v podobnych rychlostiach ako na motorke (alebo skutri). Ved ideme co to da. Taktiez aj oblecenie - dres najtensi ako len moze byt, aby ochladzoval telo jazdca, v porovnani s bundou a nohavicami motorkara. Obaja pri tom idu v niektorych usekoch rovnako rychlo, motorkar ma este k tomu ucinnejsie brzdy oproti cestnemu bicylu.
Zobraziť komentár 28.07.2015 - 15:03:12
01
Zrušenie povinnosti nosit prilbu? Preco by to mali zrusit ved prilba je povinna vec pre cyklistov . prilba dokaze pri páde zachranit aj niekomu zivot! a bez prilby by som sa cítil ako uplny amatér!
Zobraziť komentár 31.07.2016 - 23:11:45
00
Reakcia po roku :)

Myslím si že každý priemerne rozumný človek nepotrebuje žiaden zákon na nosenie prilby.
Zobraziť komentár 31.07.2016 - 23:24:40
01
ale v nasej spolocnosti zije aj plno polodementov, a ti tie prikazy potrebuju - vid anti-vaxeri a podobni...
Zobraziť komentár 31.07.2016 - 23:56:45
00
http://road.cc/content/news/111258-chris-boardman-helmets-not-even-top-10-things-keep-cycling-safe

"In the Netherlands, just 0.8 percent of cyclists wear helmets yet the Dutch have the lowest rate of cycling head injury, thanks to segregated cycling infrastructure. Thirty percent of journeys in the Netherlands are made by bike, he said, and 50 percent of children’s journey to school. ”The best way to deal with [the head injury issue] is what the Dutch have done,” he said. “Where you have the Highest rate of helmet use, you also have the highest rate of head injury: UK and the US.”
Zobraziť komentár 03.07.2017 - 08:29:33
01
Cize tym, ze som dnes prisiel do prace v NL na bicykli som si vlastne zvysil riziko, ze sa mi nieco stane? :-D
Zobraziť komentár 03.07.2017 - 10:19:16
00
tiez si nemyslim ze davat vsade prikazy a zakazy je "way to go", ale situacia v NL je dost odlisna oproti vacsine statov - cyklisti su tu preferovani vo veeeela smeroch. Samospravy doslova vyhanaju auta z miest. Naproti tomu, cyklisti maju krasne, siroke, oddelene cesty vsade a tak isto sa dostanes bajkom vsade. Ale toto je jednoznacne dane aj miestnou geografiou - je to tu plocha zem. Tym padom vela ludi pouziva bike, ale nie pre to ze sa im to paci, ale pre to ze je to prakticke. Dostanu sa rychlo a lacno kam potrebuju. Tak isto, veeelmi vela ludi sa na tych bajkoch neponahla, aby sa nespotili - keby maju slapat niekde do kopca, tak sa ti na to vyseru... A ako sa potom hovori "there's power in numbers" - to ze je v NL tolko vela cyklistov ich ochranuje, je to take ako chodenie pesi v inych castiach sveta (a na peso tiez nenosime helmy a death rate je celkom nizky). Toto sa na SVK stane len velmi tazko.

Pre zaciatok bolo podla mna rozumne/efektivne riesenie zaviest povinne helmy, pretoze to prinutilo ludi o nich rozmyslat a konecne ich ludia zacali kupovat svojim detom/sebe. Podla mna by bolo docela rozumne riesenie (vzhladom na SVK mentalitu), aby bolo povinne nosit helmu pre deti (ci uz do 18r, alebo 15r...) - kvoli tomu aby sa rodicia, spekulanti slovenski, nevyhybali kupovat a davat ju detom (tak ako autosedacky). Pre dospelych somarov by to malo byt dobrovolne.
Zobraziť komentár 03.07.2017 - 11:31:32
02
keyboard_arrow_up