ŠKODA STUPAVA TROPHY - 4. kolo

29.07.2016 - 31.07.2016
4. kolo - Škoda Bike Open Tour
6. kolo - Župný pohár
MTB maratón
Stupava (Slovensko)

Propozície, Pozvánka, Reportáže, Výsledky, Foto
Zúčastnených bikerov (98)
6ivannovotny6Alexiusalfismizany1amulet314anarchistaandrejxcxbajobbbanditablazoBorislavbrunicekbubakcervoColovladoCraObscripodakeyrasdancekdanciwodeacikdefDomestikdon281dynatomDyonexeborisenniofabkofeltoFiLusGaliPetHazardHugo85jamminjancoojaro180jaroslav_hjdztjelo520jjsanjohnnySVKjohny29JulkoJurajMTVkamenakKeomatepokudrnacLajcy_XCLeMoorLIGRlubo_suloLubos76lukassamoluky64MajkyFmali6MareKMMmaros.hrobarMartin1411Matho2matko001mihallkomike123mikeetmilsuminco87miro82MoccaNathalieoxa1Pakerpatas125patrikdepetagpeter1976peter22peterpppisonportoRobo87Roman74RomanOrigosrominatorsaki66santacruz1sevrolet1siso33striezastriezoTadetomas.brajoUrsusvlsuwendoWladixxbikerzboZdejak
Tak video z 25km trasy... https://www.youtube.com/watch?v=S3qNA0TCI1s trať super len bez tréningu mesiac to bolo poznať heheh...
31.07.2016 - 16:44:34
02
Nepisem sem vobec ziadne hodnotenia na maratony, ale som pravidelny ucastnik takze viem co kde a ako funguje. K trati nemam ziadne vyhrady, rychla a tazka zaroven (105 km) s krasnymi singlacmi a takmer ziadnymi lucnymi vypekmi. Horsie to bolo asi so znacenim na niektorych miestach nakolko sipky nebolo dobre rozoznat ci ukazuju vpravo resp. vlavo a regulovcici sa povacsine hrali s mobilom alebo telefonovali :-( ... ale to boli asi len niektori, zial pri zjazde do Borinky som ja a aj dalsi (nakoniec sme boli skupinka 2 slovaci, cech, madar a rakusan) nezbadali (netrafili) odbocku a pustili sme si to do Stupavy...odtial sme si to dali spat po ceste do Borinky a pokracovali do ciela. A v ciely som zistil ze sme neboli jediny kto si takto chtiac-nechtiac skratil-predlzil trasu. Ale aj to patri k maratonom, mozno by to chcelo vyraznejsie farebne znacenie v lese, kde silne svetlo doslova znemoznuje vidiet biele faborky. K organizacii nasledovne: nakolko som zaplatil dopredu, myslel som ze prezentovanie bude brnkacka...omyl! Jedna slecna ktora chystala este tasky a doplnala ich obsah (ten bol prijemnym potesenim... RED BULL, nadherne tricko, cistiaca sada...) proste nestihala...a nikto z organizatorov to este o 8.00 nijako neriesil...
Samotne obcerstvovacky na trati boli v pohode, mna osobne najviac potesi ochota a zanietenost tych ludi ktori sa tam o nas tych par sekund resp. minut staraju. Vyber jedla bol mysilm normalny voda, jontak boli vsade v dostatocnom mnozstve. Mozno je to len moj rozmar ale na poslednych dvoch obcerstvovackach by som privital aj nejaku COLU alebo nealko pivko :-) ...no a v ciely to bola podla mna mensia tragedia. Clovek pride po cca 110 km ( aj s bludenim :-) ) na cielovu ciaru a nic...necakam buracajuce davy ludi, ale potesilo by keby si moderator (tusim sa tam dvaja striedali) vsimol ze niekto zrovna ukoncil pretek a vyhlasil aspon jeho meno. Potesilo by to kazdeho jazdca... no a zabudol som na vodu ci vlastne ten Gatorade v ciely, este stastie ze mi ostalo trochu jontaku vo flasi z poslednej obcerstvovacky, inak by som susil hubu :-( ... neviem kde sa stala chyba ale voda v ciely a pri takom teple povazujem za samozrejmost aj pre jazdcov v neskorsich casovych dojazdoch! Rizoto bolo take "nemastne-neslane", ale tak 100 ludi = 100 chuti :-).
Sprchy na 1* voda bola bola prijemne osviezujuca a ziadne rady, tak isto aj s umyvanim bikov nebol ziadny problem.

Co dodat na zaver. Akcia to bola velmi pekna a verim ze ked sa zapracuje na detailoch, ktore by sa dali zlepsit resp. napravit bude to takmer dokonale. A to co je dobre a funguje na tom treba stavat a vylepsovat v dalsich rokoch.
31.07.2016 - 18:48:49
00
Strenki napísal:
Perfektný pretek, ja nemam výhrady.
Ale zjazd do Borinky ta odbočka do ľava, ked pozerám Strava flyby koľko ľudí neodbočilo a pokračovalo rovno až dole na asfalt pred Stupavu a vracali sa nazad do Borinky :P :P :P
No tak to musíte lepšie označiť na budúce, nestačilo to ako to bolo teraz

Aj mne sa podarilo neodbočiť. Nakoniec sme sa zbadali asi štyria a vracali späť. Hlavne ku koncu pretekov sú bajkeri už dosť "prešití" a slabo označená odbočka v rýchlom zjazde sa ľahko prehliadne. Našťastie u mňa už o nič nešlo.
31.07.2016 - 19:04:43
00
Zdravím účastníkov ročníka 2016.

Chcem sa v prvom rade poďakovať všetkým za hojnú účasť. Počtom štartujúcich účastníkov 978 ste sa nám postarali o historický rekord. Za to VÁM patrí veľká VĎAKA. Určite si to veľmi vážime a zároveň sa z toho tešíme.

Keďže momentálne čakáme v našom areáli kým ustane hustý dážď, kt. nám bráni dobaliť akciu...

Chcem len rýchlo zareagovať na občerstvovačku v priestore cieľa, t.j. v mieste dojazdu.

Keďže sme počítali s účasťou cca okolo 1.000 bajkerov, pripravili sme si pre tento účel dostatočný počet kusov nápojov, aby sa každému ušlo, veď ste to mali všetci v štartovnom. A preto sme do GATORADE chladničiek naviezli 70 kartonov iontového nápoja, t.j. 70x12 0,5 Litrových fliaš, t.j. 840 kusov.
Do BIRELL chladničiek sme naviezli 15 kartonov plechoviek alko-nealko piva, t.j. 360 plechoviek.

Spolu sme VÁM pripravili 1.200 kusov nápojov!!!!

Tieto nápoje vám rozdávali naši traja zaškolený brigádnici. Čo nám nevyšlo, a to priznávame ze bola naša chyba, je to že sa zvrhlo samotné rozdávanie nápojov.

Veľmi veľa ľudí si opakovane bralo aj viacero napojov z chladničiek. A to aj napriek upozorneniam, že každý má nárok na jeden nápoj a že chladničky nemajú otvárať. Chladničky mali obsluhovať len naši brigádnici. Zvrhlo sa to na samoobsluhu.
Osobne som pri týchto cladničkách zastavil a vrátil bikera ktorý sa k chladničkám vrátil druhýkrat, už mal vo vyhrnutom drese na hrudi 5 ks nápojov... Niekoľko ľudí som vrátil s tým, že však sa musí újsť ajbostatným na trati. Každý mal nárok na 1ks nápoja v cieli. Samozrejme ze sme rátali s tým že niekto si zoberie nápoj navyše.

Ďalšia podstatná vec je to, že len cca 30 metrov od Chladničiek v cieli mali Bratislavské vodárne zaparkovanú 1.000 litrovú cisternu s obsluhov.

Myslím si, že sme pre Vás urobili maximum.

Na budúce vytvoríme pri chladničkách koridor, ktorý nedovolí do nich zasahovat.
Palo Grujbar
01.08.2016 - 01:02:28
07
Keby bol kupon na napoj tiez na startovom cisle? Ja som si doteraz myslel, ze sa nepodavalo nic ine, len voda od BVS. Obsluha na vsetkych siestich bufetoch na trat vyborna :) Kofein v poslednych dvoch by sa ziadal. A tie smerove sipky vyraznejsie keby boli ;)
01.08.2016 - 06:24:01
01
po dlhej dobe zas na nejakej akcii a celkovo asi spokojnosť :) tak postupne od začiatku
- Na príjazde do Stupavy hneď zelené navigačné šipečky paráda, nedalo sa zablúdiť.. Parkovisko aj s navigátormi ďalšia paráda :)
- Prezentácia skoro čístá katastrofa, prihlásený cez net, dopredu zaplatené a čakačka v nekonečnej rade (na 42ku cca okolo 10tej) skoro pol hodinu.. pozerám že problém s tým bol od rána od začiatku a žiadna privolaná posila.. okrem toho že ma prezentovalo nejaké chlapča (odhadom tak 12-13 rokov?), síce bez problémov veď len blinkúť čiarový kód alebo naťuknúť do PC ale je to divné..
- v štartovej taške boli len dve sťahovacie pásky na 3 bodové pripnutie čísla ;)
- štart na výbornú
- značenie trate dostatočné, trocha bol občas problém v tom silnom slnečnom svetle s bielym značením, trochu zanikalo pri prechodoch svetla.. prípadne ak bola výrazná odbočka "z hlavnej" bolo by fajn napr cez tú širšiu natiahnuť pásku štýlom "tadeto nie"
- prvá občerstvovačka bol neskutočný fail, ako od organizátora tak od pretekárov.. v polke zjazdu rovno do štupla, také že vziať vypiť a pokračovať nehrozilo, nezastaviť sa tiež nedalo.. nabudúce ju aspoň dajte celú "za roh" aby kto chce mohol ísť ďalej a kto sa chce zdržať odbočí si.. na 42ke v druhej vlne nestíhali doplňovať, resp bola tam viacmenej len voda a ionťák, na zahryznutie minimum..
- druhá občerstvovačka už bez chyby :) aj viac báb (na prvej len jedna) aj všetkého dostatok :D
- dojazd do ciela sa dal celkom, až na tú sprchu čo tam svišťala to neviem kto vymyslel..
- nápoj v cieli sa nám ušiel bez problémov, ešte boli poloplné chladničky.. ale boli na takom placi že sa tam premávalo a zdržiavalo veľa ľudí.. lepšie je asi rovno po prejazde časomierou vraziť do ruky a "chodte okamžite preč"
- jedlo katastrofa číslo dva.. jednak som mal mäsitý výber ak sa pamatám ale nevadí hlad je sviňa.. ale ani to rizoto nebolo boh vie čo, vlasne len ryža a sem tam mrkva.. hlavne že sa na to čakalo ďalšiu pol hodinu..
- a chýbala čapovaná kofolka :)
- moderátor Tomagio to celkom v pohode dával, ale teda keď už hráva iba rock mohol aj toto doladiť nech sa nehrajú "pixoviny" :P

viac ma asi nenapadá, každopádne fajná sobota :)
01.08.2016 - 07:55:10
03
robulus napísal:
Ja som si doteraz myslel, ze sa nepodavalo nic ine, len voda od BVS.

Tiež som nemal o tom ani potuchy. Ja som prosíkal u dievčat vzadu v stánkoch Birrel aby mi aspoň na dvakrát uliali z tých rozlievaných. To, že si niektorí balili po 5 plechoviek z chladničiek je také slovenské :fubar:
01.08.2016 - 08:06:25
01
Pali , mozno tu cisternu pre buducnost niekde blizsie k hl.stanu aby si si po pohar vody nemusel cez to lesenie. Ja som sa tam presiel asi 5x.
01.08.2016 - 08:23:06
00
robulus napísal:
Keby bol kupon na napoj tiez na startovom cisle? Ja som si doteraz myslel, ze sa nepodavalo nic ine, len voda od BVS. Obsluha na vsetkych siestich bufetoch na trat vyborna :) Kofein v poslednych dvoch by sa ziadal. A tie smerove sipky vyraznejsie keby boli ;)


Chceli sme to takto riešiť, aby všetky tým pre nás a aj váš bolo co najmenej starosti. Uz to takto robíme 5 rokov, nikdy s tým nebol problém.
01.08.2016 - 08:30:57
00
V prvom rade, veľké poďakovanie organizátorom za celú akciu, od piatka po nedeľu. Pár mojich reakcií:
- nadchod pre peších bol super nápad, hneď z fotiek sa mi to pozdávalo, bajkeri mali iný vchod do areálu, palec hore
- už v piatok bolo pri registrácií nejaký zmätok, známemu dali zlé číslo, všimol som to pred štartom eliminátora, ako som však počul, nebol jediný.
- balíček na úrovni, nemám čo vytknúť
- trať na eliminátora bola taká zváštna, ale ako som sa dodatočne dozvedel, mala ísť úplne inak a kvôli počasiu bola taká ako bola.. OK, akceptujem, veď v sobotu nás čaká maratón.
- v sobotu ráno som nebol úplne v istote, či mám bike na 100 %, mal som pocit, že mám uvoľnenú kazetu. Hľadal som v zázemí nejaký servišťok, žiadny som nenašiel. Bolo by dobré aspoň pre malé opravy tam nejaký zabezpečiť, resp. ak som si ho nevšimol, ospravedlňujem sa.
- šiel som na 42 km, to, že si vyčkáme 10-20 min na štarte dobrý flek a potom 5 min pred štartom sa na špicu tlačia borci, na to som si už zvykol. Poniektorých to však dosť škrie.. ale cestou do Borinky sa dala spraviť pekná pozícia.
- Trať značená na výbornú, síce ako domáci pretekár som išiel skôr po pamäti ako po faborkách
- občerstvovačka na Kamzíku nebola vhodne umiestnená, skôr by bolo lepšie ju dať ešte pred kopcom, na BK bolo všetko super
- neviem čím to bolo, ale všetci pretekári z najkratšej trate, ktorých som ubiehal sa pekne uhýbali a to dokonca aj pri zjazde tým rigolom už do ciela a to som tam obiehal dvoch jednokolkárov. Bolo to aj tým, že som im kričal v dostatočnom predstihu.
- v cieli všetko v poriadku, voda na pitie bola, umývanie bajku tiež OK, jedlo neriešim, keď som hladný, zjem čo je :), podľa mňa sa to dalo v pohode zjesť, dnes je každý druhý v jedle až moc vyberavý.
- ceny pre víťazov a tiež v tombole boli veľmi pekné, zažil som maratóny, kde to bolo úbohé.

Tento pretek si veľmi dlho zapamätám, pretože sa mi podarila prvá bedňa v živote, bol som až šokovaný, keď to moderátor vyhlasoval po mojom dojazde, dokonca mi to ani manželka nechcela uveriť :D, až keď videla výsledky, uverila. Tešil som sa ako malý chlapec :), takže za mňa super a rok prídem opäť.
01.08.2016 - 09:10:52
07
fiha, na bedni v najsilnejsej kategorii? :O tak to gratulujem.

craobs - ad "prípadne ak bola výrazná odbočka "z hlavnej" bolo by fajn napr cez tú širšiu natiahnuť pásku štýlom "tadeto nie" - to akoze fakt?
01.08.2016 - 09:33:58
01
akože áno :) už z dialky potom vidíš že sa bude niekam odbáčať a trasa nepovedie širokou hlavnou zvažnicou ďalej.. a nestane sa potom nikomu že to prepáli a ide rovno..
bežná vec na maratónoch pár rokov dozadu keď som jazdil..
01.08.2016 - 09:39:14
01
kde bolo to miesto, kde sa poblúdilo?
01.08.2016 - 09:44:37
00
Roman74 napísal:
Pali , mozno tu cisternu pre buducnost niekde blizsie k hl.stanu aby si si po pohar vody nemusel cez to lesenie. Ja som sa tam presiel asi 5x.

Môj názor - zrušil by som to krúženie po tých drnoch okolo stanov ! ;-) Kvôli divákom? Aj tak všetci stoja pri potoku! POTOK!!!!! Jazdiť bajkom v polmetri vody je rarita a zábava, ale aj tak
- nechať ako 2. možnosť aj mostík - do budúcna ;-)
Syn /16r./ mal na prihláške štart 11.00 na 42km. Na čísle s menom mal nakoniec 2.vlnu. Prečo? Neviem. 42-ku zvláda bez problémov pod 2 hodiny. V 2.vlne musel stále obiehať pomalších. Ak nechcel ísť do kolízie, tak slušne a trpezlivo čakal ;-) Niektorí ani nechceli pustiť rýchlejších , plus už tam boli aj deti z 25-ky a tie už vôbec nechcel strašiť pokrikovaním! Do 1. vlny sa napísal, lebo vedel, na čo má. Tak či tak nakoniec abs. 70-ty zo 400 s tým, že aj keď stratil min. 10-15 min. čakaním, aj tak si pekne zajazdil a oddýchol si :-D
Pekný pretek! Len ja ako otec, keď som si to zhodnotil pri pohľade na výsledky, mohlo to skončiť o dosť lepšie štartujúc v 1.vlne. Tak až v budúcom ročníku :-D
Ešte sa vrátim k behu. S účasťou treba niečo robiť! Zhruba 80 bežcov na 8km a podobne na 17km je fakt málo!
Inak organizácia a zabezpečenie super!
K značeniu trate - všetky odbočky sa nedajú zapáskovať. Po lese sa pohybujú aj in bajkerí a turisti. Preto tie tabuľky so šípkami. Fáboriek bolo dosť a ich farba - pánboh zaplať za sponzora!!!! Keď taký nebude, tak neviem...
01.08.2016 - 10:18:13
01
Ja som sa zase omylom dostal do prvej vlny, kde som nemal čo robiť;-)
Tak som aspoň uhýbal ako som najlepšie vedel. Ten blbec, čo mi v zjazde zakričal ľavá v momente keď sa mi už opieral o Riaditká by zaslúžil jednu po papuli.
01.08.2016 - 10:52:24
01
keyboard_arrow_up